Heeft Burt Reynolds 'Boogie Nights' genoeg gehaat om zijn agent te ontslaan?

Inhoudsopgave:

Heeft Burt Reynolds 'Boogie Nights' genoeg gehaat om zijn agent te ontslaan?
Heeft Burt Reynolds 'Boogie Nights' genoeg gehaat om zijn agent te ontslaan?
Anonim

Stel je voor dat je een rol krijgt in een project met ontluikende sterren, een Oscar-nominatie ontvangt en de film en het proces zo slecht vindt dat je de persoon ontslaat die je de rol in de eerste plaats bezorgde. Hollywood is een wispelturige plek waar zelden gouden kansen voorkomen, en de meeste artiesten zouden dankbaar zijn voor zo'n ervaring. Immers, hoe vaak worden sterren als Dwayne Johnson, Brad Pitt of Jennifer Aniston genomineerd voor een Oscar?

In de jaren 90 kwam de film Boogie Nights langs en werd een verrassingshit, waardoor Mark Wahlberg effectief naar het filmsterrendom werd gekatapulteerd. Burt Reynolds was zijn tegenspeler in de hit, en het proces leidde tot een golf van problemen voor Reynolds.

Laten we eens kijken naar het verhaal achter Burt Reynolds’ haat voor de film Boogie Nights !

Reynolds krijgt een hoofdrol en heeft een hekel aan de film

Burt Reynolds
Burt Reynolds

Laten we eerst teruggaan naar het begin en kijken wat er hier in hemelsnaam is gebeurd. Om dit te doen, moeten we teruggaan naar de jaren 90 toen Boogie Nights samenkwam en voordat een vloedgolf van negativiteit Burt Reynolds teisterde.

Tijdens het castingproces wist Reynolds de rol van Jack Horner te bemachtigen, die de ringleider moest zijn van de filmstudio die van Dirk Diggler een begrip zou maken. Reynolds was, om eerlijk te zijn, een uitstekende keuze voor de rol. Hij was een doorgewinterde waarnemend dierenarts die genoeg bereik had om het op het grote scherm voor elkaar te krijgen.

Voorafgaand aan de landing van het optreden, werden andere acteurs overwogen voor de rol van Jack Horner. Volgens MovieFone streden Jack Nicholson, Bill Murray en Albert Brooks allemaal om de felbegeerde plek, maar Reynolds kreeg deze baan. Het bleek dat dit verschrikkelijk was voor de artiest.

Volgens de Washington Post haatte Reynolds de film en zijn ervaring ermee. Hij zou Conan O'Brien vertellen dat het "gewoon niet mijn soort film was" en dat het "me erg ongemakkelijk maakte."

Niet alleen dat, hij had ook problemen met de regisseur van de film en zei: Nee, ik wilde hem niet in zijn gezicht slaan - ik wilde hem gewoon slaan. Ik denk niet dat hij me leuk vond.'

Ondanks alle problemen die Reynolds had tijdens het filmen, zou het uiteindelijk goedkomen en zou de film in de bioscoop verschijnen. Als dat eenmaal het geval was, zou het mensen verrassen en tot succes leiden.

De film wordt een verrassingshit

Burt Reynolds
Burt Reynolds

Voor degenen die Boogie Nights hebben gezien, je bent maar al te bekend met het algemene thema van de film, dat op zijn zachtst gezegd een beetje taboe is. Ondanks het volwassen karakter van de film, kreeg het goede recensies en deed het het goed aan de kassa.

Tegen een klein budget van slechts $ 15 miljoen wist Boogie Nights zichzelf meer dan $ 43 miljoen te verdienen aan de kassa, volgens Box Office Mojo. Dit was geenszins een waanzinnig grote hit, maar het was nog steeds een financieel succes dat zichzelf een hoop pers en geweldige mond-tot-mondreclame van de kijkers opleverde.

Toen het prijzenseizoen ronddraaide, was Boogie Nights het gesprek van de dag. Bij de Academy Awards zou het genomineerd worden voor verschillende prestigieuze prijzen. Reynolds werd genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol, Julianne Moore werd genomineerd voor Beste Vrouwelijke Bijrol en de film zelf werd genomineerd voor Beste Originele Scenario, aldus IMDb. Het heeft misschien niets gewonnen, maar de nominaties bewezen dat het een solide film was.

Hoewel Reynolds een Oscar-nominatie ontving voor zijn optreden, was hij nog steeds ongelooflijk ongelukkig met hoe de dingen gelopen waren. Uiteindelijk zou hij het heft in eigen handen nemen.

Reynolds ontslaat zijn agent

Burt Reynolds
Burt Reynolds

Alles ging zo goed mogelijk voor Boogie Nights, maar de ervaring voor Reynolds was nog steeds te veel om te verwerken. Dus ontsloeg hij zijn agent nadat hij de enige Oscar-nominatie van zijn hele carrière had gekregen, volgens de Washington Post. Interessant is dat hij zijn agent ontsloeg nadat hij de film nooit had gezien.

Door de jaren heen heeft Reynolds nog steeds solide projecten binnengehaald, maar hij kreeg nooit hetzelfde soort bijval als toen hij de rol van Jack Horner op zich nam. In de loop der jaren hebben Reynolds en Paul Thomas Anderson, de regisseur van de film, uitgebreid ingegaan op wat er is gebeurd.

Als hij het over de regisseur had, zei Reynolds tegen GQ: "Ik denk vooral omdat hij jong en vol van zichzelf was."

Anderson zou ondertussen met Bill Simmons praten over een beruchte vechtscène in de film en de problemen achter de schermen met Reynolds, en zei: Ik denk dat toen Burt en ik er een beetje in kwamen, het misschien de dag ervoor of de dag erna was, maar het waren drie spannende dagen op de set van 'Boogie Nights'.’”

Reynolds' beslissing om zijn zaakwaarnemer te ontslaan na een gouden kans, laat alleen maar zien hoe onvoorspelbaar dingen kunnen zijn in de entertainmentindustrie.

Aanbevolen: