Macklemore en het leven van Ryan Lewis sinds hun controversiële Grammy-overwinning

Inhoudsopgave:

Macklemore en het leven van Ryan Lewis sinds hun controversiële Grammy-overwinning
Macklemore en het leven van Ryan Lewis sinds hun controversiële Grammy-overwinning
Anonim

In 2014 won Macklemore een Grammy Award voor Beste Rap Album van het Jaar, door onder meer Kendrick Lamar's Good Kid, M. A. A. D City, Jay-Z's Magna Carta te verslaan, Kanye West's Yeezus en Drake's Nothing Was The Same. Mack, wiens echte naam Benjamin Haggerty is, nam The Heist op als onderdeel van het collectieve duo naast Ryan Lewis. Het album van 2012 bevat singles als "Can't Hold Us", "Thrift Shop" en meer.

De Grammy-overwinning was astronomisch controversieel en de carrière van Macklemore is sindsdien nooit meer hetzelfde geweest. Het zette de rapper in heet water en hij moest er zelfs zijn excuses voor aanbieden: "Ik ben vereerd en volledig weggeblazen om iets veel minder dan 4 Grammy's te winnen. Maar in die categorie had hij (Kendrick Lamar) IMO moeten winnen." Samenvattend, dit is wat de rapper en zijn DJ hebben gedaan sinds de controversiële avond.

6 Macklemore en Ryan Lewis brachten hun tweede album als duo uit in 2016

Twee jaar na de controversiële Grammy-overwinning brachten Macklemore en Ryan Lewis in 2016 de opvolger uit, This Unruly Mess Ive Made. Het album bevat singles als "White Privilege II", "Downtown" " Dance Off, " en meer, met onder meer Anderson Paak, Idris Elba, Kool Moe Dee, Eric Nally en meer.

Helaas was de schade al aangericht en kon het duo de magie die ze met The Heist hadden gecreëerd niet repliceren. Deze weerbarstige puinhoop die ik heb gemaakt zakte vreselijk in de hitlijsten, debuteerde op nummer 4 in de Billboard 200 en verkocht slechts 51.000 exemplaren in de eerste week. Later zakte het album naar 31 in de Billboard 200 en verdween volledig na de zevende.

5 Macklemore bracht zijn tweede album uit als solist in 2017

Onverschrokken bracht Macklemore in 2017 zijn debuutalbum als solist uit zonder zijn oude medewerker. de Billboard 200-kaart. Het was zijn allereerste solo-album zonder Ryan Lewis sinds The Language of My World uit 2005. Om het album verder te ondersteunen, leidde hij samen met zanger Kesha een gezamenlijke wereldtournee met de titel The Adventures of Kesha and Macklemore, die in juni 2018 in Phoenix van start ging.

"Het is niet extreem politiek gemotiveerd of zwaar onderwerp- of conceptgericht. Ik denk dat het vooral de muziek is die ik wilde horen. Het is de muziek die ik in mijn auto wilde stappen om naar te luisteren. Ik wilde it to be fun", sprak hij met Rolling Stones over het creatieve proces achter de muziek.

4 Ryan Lewis werkte met andere artiesten

Terwijl zijn wederhelft zijn eerste solo-inspanning zonder hem deed, werkte Ryan Lewis met verschillende andere artiesten. In hetzelfde jaar schreef en produceerde de producer, die Macklemore bevriend raakte via de sociale media-app Myspace, mee aan de comeback-single "Praying" van Kesha uit 2017. De poppianoballad kwam binnen op nummer vier en werd in de VS dubbel platina gecertificeerd voor het overtreffen van de mijlpaal van twee miljoen verkopen.

"Ik begon meer dan een jaar geleden te werken aan 'Praying', toen ik op tournee was", vertelde Lewis aan Billboard tijdens een interview in 2017. "Ik had het fundamentele couplet, piano, drums, de escalatie van het nummer, het voelde als een enorme vrouwelijke ballad die wachtte om te gebeuren. Mijn vrouw Jackie is degene die dacht dat het perfect zou zijn voor Kesha."

3 Macklemore richt zich op het vaderschap

Macklemore heeft zijn privéleven altijd op de DL gehouden. Na zeven jaar verloofd te zijn geweest met zijn vriendin Tricia Davis, kondigde de rapper in 2013 aan dat ze in verwachting waren. Het paar stapte in juni 2015 in het huwelijksbootje tijdens een geheime ceremonie en verwelkomde hun tweede dochter in 2018.

"Sloane heeft een geweldig oor. Ze houdt niets achter en ze kwetst mijn gevoelens regelmatig, dus ze doet haar werk als dochter", vertelde hij People over zijn oudste dochter. "Ze gaat graag de studio in. Ze gaat naar binnen en freestylet. Haar beatboxen is echt goed geworden, ze heeft zichzelf leren beatboxen."

2 Macklemore nam ook deel aan tal van anti-drugscampagnes

Bovendien is Macklemore ook een fervent woordvoerder geweest van campagnes tegen drugs en vrouwenhaat in hiphop. De rapper, die zichzelf in 2008 opgaf in een afkickkliniek en in 2011 kort terugviel, is door de jaren heen betrokken geweest bij vele filantropische inspanningen tegen alcohol. Een daarvan is het Recovery Fest in september 2018, een drugs- en alcoholvrij concert dat goede doelen steunt in de strijd tegen opioïdenverslaving.

1 Het aankomende album van Macklemore en Ryan Lewis

Dus, wat biedt de toekomst voor Macklemore en Ryan Lewis als collectief? Na jaren solo te zijn geweest, heeft het paar gewerkt aan nieuw materiaal en fans geplaagd voor hun aankomende derde album. Tijdens een recent interview met Zane Lowe, onthulde de rapper dat hij terug in het lab was met Lewis en dat er "volgende lente" een nieuw album komt.

"Ryan en ik waren tien jaar lang elke dag samen, werkend, creërend, tourend, alles daartussenin. Dus ja, dat gaat zich vertalen", zei hij.

Aanbevolen: