Chris Martin zegt dat Coldplay in 2025 nog een laatste album zal uitbrengen

Inhoudsopgave:

Chris Martin zegt dat Coldplay in 2025 nog een laatste album zal uitbrengen
Chris Martin zegt dat Coldplay in 2025 nog een laatste album zal uitbrengen
Anonim

Coldplay stopt ermee! Dat is tenminste wat de zanger van de band, Chris Martin, zegt in een clip van een aankomend interview met BBC. De zanger deed de verrassende onthulling dat de band hun laatste 'echte' plaat in 2025 zal hebben en dan is dat een afsluiting voor een van de meest succesvolle bands van de paar decennia.

Coldplay Frontman zegt dat de band ermee stopt als het om nieuw materiaal gaat na 2025

De frontman van de band liet fans geschokt achter met zijn aankondiging. Hij deelde het nieuws met de BBC Radio 2-presentator Jo Whiley tijdens een speciale show die vrijdag wordt uitgezonden. Wiley deelde een audioclip van het aanstaande interview waarin Martin te horen is die het nieuws brengt.

"Nou, ik weet dat ik je kan vertellen, onze laatste echte plaat zal uitkomen in 2025 en daarna denk ik dat we alleen zullen touren", zei de 44-jarige tijdens het interview. "Misschien gaan we wat samenwerken, maar dan is de Coldplay-catalogus als het ware af", voegde hij eraan toe.

Het nieuws zou een einde maken aan een reeks succesvolle albums van de band. De band dropte hun eerste album Parachutes in 2000 en werd meteen een begrip door het succes van hun single Yellow. Tot op heden heeft Coldplay wereldwijd meer dan 100 miljoen albums verkocht, waardoor ze een van 's werelds best verkopende muziekgroepen zijn.

De band bracht onlangs hun negende studioalbum uit, Music of the Spheres, dat binnenkwam op nummer één in de UK Albums Chart. Dit betekende hun negende nummer één record in het Verenigd Koninkrijk, waar de band in 1996 werd opgericht.

Dit is niet de eerste keer dat Martin voorspellingen doet over de toekomst van de band

De interviewer zinspeelde op het feit dat Martin niet altijd letterlijk moet worden genomen: "Hij is altijd erg grappig en ik weet nooit zeker of hij een grapje maakt of bloedserieus is."

Maar fans moeten nog niet opgelucht ademhalen, want dit is niet de eerste keer dat de zanger op het einde van de band zinspeelt. In een interview met NME eerder dit jaar beweerde Martin dat het altijd de bedoeling was dat de band 12 albums zou maken.

“Het is veel om alles in te stoppen om ze te maken. Ik vind het geweldig, en het is geweldig, maar het is ook heel intens", vertelde hij aan de outlet. "Ik heb het gevoel dat, omdat ik weet dat die uitdaging eindig is, het maken van deze muziek niet moeilijk aanvoelt, het voelt als, 'Dit is wat we zouden moeten doen.'"

Als de band van plan is beide beloften waar te maken, moeten ze de komende twee jaar nog twee albums uitbrengen.

Aanbevolen: