Creepshow' Showrunner zegt dat het tweede seizoen nog schandaliger zal zijn dan het eerste

Inhoudsopgave:

Creepshow' Showrunner zegt dat het tweede seizoen nog schandaliger zal zijn dan het eerste
Creepshow' Showrunner zegt dat het tweede seizoen nog schandaliger zal zijn dan het eerste
Anonim

Het eerste seizoen van Creepshow ging in première op de streamingdienst Shudder in september 2019. Voordat de seizoensfinale werd uitgezonden, verlengde Shudder de show voor een tweede seizoen.

Serieshowrunner Greg Nicotero, bekend van zijn werk aan The Walking Dead, onthulde dat het volgende seizoen leuker en schandaliger zal zijn dan het eerste. De show is gebaseerd op een anthologiefilm die Stephen King in de vroege jaren 80 schreef.

De originele film

De film, uitgebracht in 1982, bestond uit vijf korte films, allemaal geregisseerd door Night of the Living Dead-regisseur George Romero. Alle vijf zijn geschreven door King en één speelde hem.

Afbeelding
Afbeelding

De film is geïnspireerd op oude horrorstrips uit de jaren vijftig, zoals Tales From the Crypt. Deze bevatten vaak moraliteitsverhalen en een vreemd gevoel voor humor. Romero heeft strippanelen in zijn stijl geïmplementeerd.

De film bracht $21 miljoen op en is, met zijn positieve recensies, een cultfavoriet gebleven.

Shudder en de nieuwe show

Shudder is een streamingdienst speciaal voor het horrorgenre. Het begon met bètatesten in 2015 met een volledige lancering in oktober 2016. De service bestaat uit zeldzame cultfilms van over de hele wereld en meer bekende klassiekers.

Shudder zoekt vaak de exclusieve streamingdienst voor onafhankelijke horrorfilms zoals de twee meest recente Rob Zombie-films en Mayhem.

In 2017 begonnen ze uit te breiden naar originele inhoud, waaronder de film Revenge en de documentaire Horror Noire die de geschiedenis van zwarte mensen in horrorfilms verbeeldde. In 2018 werd een Creepshow-televisieserie aangekondigd met Nicotero-productie.

De afleveringen bevatten twee verhalen met elk zes afleveringen voor het eerste seizoen. Acteurs waren onder meer Jigsaw-acteur Tobin Bell, Adrienne Barbeau die in de originele film speelde en Scream-ster David Arquette die onlangs werd bevestigd als ster in Scream 5.

Sommige verhalen waren origineel, terwijl andere bewerkingen waren van korte verhalen van King, Joe Hill, Joe R. Lansdale en Josh Malerman.

Tweede Seizoen

Zoals Deadline meldde: " Creepshow is de eerste scriptserie van een uur van Shudder en zowel fans als critici hebben de terugkeer van het old-school merk omarmd (de serie heeft een rating van 92% Fresh op Rotten Tomatoes) en meer dan 50% van Shudder-leden hebben ten minste één aflevering van de serie bekeken, wat een recordgroei voor de streamingdienst heeft veroorzaakt."

Een dag voordat de seizoensfinale werd uitgezonden, werd aangekondigd dat een tweede seizoen groen verlicht was. Huiver General Manager Craig Engler zei: "Greg Nicotero en zijn team hebben een geweldige show afgeleverd die anders is dan al het andere op tv en we zijn verheugd en verheugd om het terug te brengen voor nog een seizoen."

Afbeelding
Afbeelding

Nicotero zei in een verklaring van Variety: "De verhalen die we in de pijplijn hebben voor seizoen 2 zijn nog schandaliger, leuker en vatten de geest van wat George Romero en Stephen King in de jaren '80 begonnen."

Seizoen twee heeft momenteel geen releasedatum en is nog niet begonnen met filmen. Desondanks is het werk aan de scripts voor seizoen drie begonnen. Engler zei: "Hoewel seizoen 2 is gepauzeerd terwijl we wachten tot het veilig is om in productie te gaan, wilden we de tijd gebruiken om aan seizoen 3-scripts te werken om Greg Nicotero en zijn geweldige team zo ver mogelijk vooruit te laten komen."

Nicotero zei: "Creepshow blijft mij na aan het hart en de mogelijkheid om de erfenis voort te zetten door seizoen 3 te ontwikkelen, geeft me de kans om samen te werken met enkele van de beste verhalenvertellers en artiesten in het vak."

Aanbevolen: