Hier is hoeveel 'Merry Xmas Everybody' elk jaar binnenkomt, in roy alty's

Inhoudsopgave:

Hier is hoeveel 'Merry Xmas Everybody' elk jaar binnenkomt, in roy alty's
Hier is hoeveel 'Merry Xmas Everybody' elk jaar binnenkomt, in roy alty's
Anonim

Motivatie nodig om de volgende grote kersthit te schrijven? Zoek niet verder. In een interview met The Guardian lachte 'Slade's Noddy Holder' toen hem werd gevraagd hoeveel het legendarische kerstnummer 'Merry Xmas Everybody' van zijn band elk jaar aan roy alty's binnenha alt. Terughoudend antwoordde hij: Het is alsof je elk jaar een hit hebt. Dus het is een mooie pensioenregeling, dat zal ik maar zeggen.”

Rich Pelley van The Guardian was echter iets transparanter en vertelde de lezers: "De PRS heeft jaarlijks £ 512.000 geciteerd, maar de Daily Mail denkt dat het meer een koele £ 1 miljoen is."

Houder heeft onthuld dat de inkomsten van de hit van jaar tot jaar variëren

De band 'Slade' treedt op in uitgebreide toneelkostuums
De band 'Slade' treedt op in uitgebreide toneelkostuums

Holder deelde vervolgens dat de inkomsten van de hit, die maar liefst 88 miljoen streams op Spotify heeft, varieert van kerst tot kerst Het is gewoon elk jaar anders. Sommige jaren wordt het gebruikt in een advertentie of film. Er zijn allerlei covers geweest, van de Spice Girls, Tony Christie en Oasis…”

"Ik krijg mijn jaarlijkse PRS-verklaring [Performing Right Society] en de dwarsdoorsnede van artiesten die het uitvoeren tijdens hun kersttours is geweldig."

“Alle vier de originele Slade delen de uitvoeringsrechten, maar het gebeurt gewoon dat Jim [Lea] en ik de belangrijkste schrijvers waren, dus we verdienen meer.”

Het deuntje is geschreven na een dronken trip naar de lokale pub

Noddy Holder en band 'Slade' treden op
Noddy Holder en band 'Slade' treden op

De muzikant vertelde ook hoe de feestfavoriet werd gemaakt, en onthulde dat het allemaal in één nacht was geschreven, na een nogal dronken trip naar de plaatselijke pub."Jims schoonmoeder zei: 'Hoe komt het dat je nog nooit een nummer hebt geschreven dat elk jaar voor een verjaardag, Kerstmis of Valentijnsdag kan worden gespeeld?'"

“Het eerste nummer dat ik ooit had geschreven, in 1967, was dit hippie, psychedelische nummer genaamd Buy Me a Rocking Chair to Watch the World Go By, maar de rest van de band zei dat het onzin was. Jim had deze melodie in het rond, dus hij stopte mijn haak en refrein in zijn couplet en speelde het voor me door zijn huis."

“Die avond dronk ik met de lokale bevolking en mijn beste maat, onze tourmanager, Graham Swinnerton – Swinny – in deze jazzpub genaamd de Trumpet in Wolverhampton. Ik ging terug naar mijn oude slaapkamer bij mijn vader en moeder, best vrolijk, en schreef de tekst in één keer.”

Bovendien onthulde Noddy dat de opname van de hit net zo informeel was. "De studio was in een kantorencomplex, dus gingen we naar de trappen om echo toe te voegen aan de refreinen."

“Mensen deden hun ding met deze vier gekke Engelsen die uit volle borst schreeuwden over Kerstmis. Het was een bloedhete zomer in New York in augustus, dus nauwelijks kerstachtig.”

Aanbevolen: