Hoe kon Rob McElhenney uit 'It's Always Sunny In Philadelphia' een voetb alteam betalen?

Inhoudsopgave:

Hoe kon Rob McElhenney uit 'It's Always Sunny In Philadelphia' een voetb alteam betalen?
Hoe kon Rob McElhenney uit 'It's Always Sunny In Philadelphia' een voetb alteam betalen?
Anonim

Rob McElhenney ging van een worstelende acteur naar een van de meest succesvolle sitcomsterren en showrunners in de televisiegeschiedenis. It's Always Sunny In Philadelphia, dat McElhenney samen met zijn co-sterren creëerde en dat hij ook schrijft en (en soms zelfs regisseert), is nu de langstlopende sitcom in de Amerikaanse televisiegeschiedenis. Ook zitten hij en zijn vrouw/co-ster Kaitlin Olson op een indrukwekkend vermogen van miljoenen dollars.

Sinds het succes van de show hebben McElhenney en zijn co-sterren zich in andere industrieën en projecten gewaagd. Charlie Day heeft meegewerkt aan verschillende kaskrakers, zoals The Lego Movie en Pacific Rim. Danny Devito, die al een succes was voordat hij in de show kwam, heeft een tweede carrière als beroemdheidsactivist omarmd. McElhenney is, net als veel andere beroemdheden, in de restaurant-, bar- en sportindustrie gestapt. In 2020 kocht hij Wrexham A. F. C., een van de oudste voetbalclubs in Wales. Dus hoe kon Mac van It's Always Sunny In Philadelphia een Welsh voetb alteam betalen?

9 Rob McElhenney's vroege acteerwerk

Voordat hij de serie aan FX verkocht, was McElhenney gewoon een andere worstelende acteur. Hij speelde bijrollen in onmemorabele films uit de jaren 90 en begin 2000 zoals The Devil's Own en Wonder Boys en hij deed commercials zoals anti-roken PSA's. Hij was ook te zien in afleveringen van Law and Order en ER.

8 'It's Always Sunny In Philadelphia' gaat in première, maar worstelt in het eerste seizoen

In 2005 ging It's Always Sunny In Philadelphia in première na de verkoop van een pilot aan FX die McElhenney had opgenomen met zijn co-sterren Glenn Howerton en Charlie Day. De show was bescheiden succesvol, maar had moeite om een publiek te vinden omdat critici niet konden begrijpen waarom mensen een show over vier onherstelbare egocentrische eikels zouden willen zien. Het oorspronkelijke budget van de show was zo klein dat McElhenney bleef werken als ober tijdens het maken van het eerste seizoen.

7 Danny Devito voegt zich bij de cast in seizoen 2

De strijd van de show kwam tot een einde toen Danny Devito zich bij de cast voegde als Frank Reynolds. Na een paar optredens in wat werd beschouwd als een incidentele ondersteunende rol, werd Devito al snel een favoriete steunpilaar van de show. Hij voegde zich bij de cast in seizoen twee en is sindsdien bij de show gebleven.

6 Het andere werk van Rob McElhenney sinds 'It's Always Sunny' een succes werd

McElhenney heeft sinds het succes van de show meer acteerwerk gevonden en een nieuwe show gemaakt. Sinds zijn debuut was hij te zien in Lost, The Mindy Project, Fargo en Game of Thrones. Hij speelt nu ook in de show Mythic Quest die hij in 2020 voor Apple TV+ heeft gemaakt.

5 Rob McElhenney's huidige nettowaarde

Samen met zijn vrouw en co-ster Kaitlin Olson, die Dee speelt in It's Always Sunny In Philadelphia, heeft McElhenney een gecombineerd vermogen van ongeveer $ 50 miljoen dollar. Hoewel hij een groot deel van zijn brood verdient met acteren, schrijven, regisseren en produceren van zijn succesvolle sitcom, zijn zijn televisiesalarissen niet de enige manier waarop McElhenney geld verdient.

4 Mac's Tavern in Old Town Philly

Halverwege de jaren 2010 openden McElhenney en Olson een bar en restaurant in de oude binnenstad van Philadelphia, Mac's Tavern genaamd, genoemd naar zijn personage in de show. De plek heeft gemiddeld 4 van de 5 sterren in de beoordelingen en ligt op loopafstand van enkele van de meest historische bezienswaardigheden van Philadelphia, zoals de voormalige huizen van George Washington en Benjamin Franklin.

3 Rob McElhenney's interesse in voetbal

Hoewel hij van sport houdt, is McElhenney niet wat je een bekende sportliefhebber zou noemen. Hij heeft echter waardering getoond voor de teams van Philadelphia in zijn show, zoals de aflevering waarin hij en de bende proberen een Phillies-spel binnen te sluipen of wanneer hij probeert voor de Philadelphia Eagles. Maar volgens Men's He alth kocht McElhenney in een opwelling het Wrexham-voetb alteam en hij had wat hulp om het te doen.

2 Rob McElhenney kocht het team met Ryan Reynolds

McElhenney zette $ 2 miljoen Amerikaanse (dat is ongeveer 1,5 miljoen in Britse valuta) om het Welsh-team te kopen met Deadpool-ster Ryan Reynolds. Reynolds heeft, net als McElhenney, een paar andere ondernemingen op zijn naam staan buiten acteren. Onlangs kocht de Canadese acteur Mint Mobile en verscheen hij in zijn commercials en hij tekende onlangs een deal met bewegingsbedrijf Peloton. Naar verluidt hadden de twee elkaar nog nooit persoonlijk ontmoet voordat ze besloten om het team samen te kopen.

1 Wat brengt de toekomst voor Rob McElhenney?

It's Always Sunny In Philadelphia werd onlangs de langstlopende live-action sitcom in de televisiegeschiedenis, een titel die eerder toebehoorde aan een veel minder expletief beladen show met de titel Ozzie and Harriet. Ryan Reynolds gaf toe dat hij en McElhenney "niets weten over het runnen van een voetbalclub", dus hun nieuwe sportonderneming is zowel een leermoment voor hen als een riskante gok voor het team. Het team eindigde echter op de vierde plaats in het vijfde niveau van de nationale competitie en ze eindigden 2021 met een record van 10 overwinningen, 4 verliezen en 6 gelijkspel, wat hen niet naar de kampioenswedstrijd zal sturen, maar dat is nog steeds niet het geval. een slechte staat van dienst voor een team van twee nieuwelingen. Wat er ook met het team gebeurt, ten goede of ten kwade, McElhenney heeft verschillende andere succesvolle projecten om op terug te vallen.

Aanbevolen: