Hier is hoe 'It's Always Sunny In Philadelphia' de langstlopende komedie in de tv-geschiedenis werd

Inhoudsopgave:

Hier is hoe 'It's Always Sunny In Philadelphia' de langstlopende komedie in de tv-geschiedenis werd
Hier is hoe 'It's Always Sunny In Philadelphia' de langstlopende komedie in de tv-geschiedenis werd
Anonim

De bende heeft officieel de langstlopende live-action comedy in de tv-geschiedenis.

FX heeft onlangs de ranzige sitcom It's Always Sunny in Philadelphia vernieuwd voor zijn 15e seizoen.

Hoe werd een verhaal over een groep codependente alcoholisten die een bar runnen een van de populairste sitcoms in de tv-geschiedenis? Het antwoord ligt in de ongelooflijke karakters in de kern en hun giftige chemie.

Een kijkje in de personages van de bende

Het ongelooflijke aanbod van Mac McDonald (Rob McElhenney) heeft het mogelijk gemaakt dat de serie 15 seizoenen beslaat zonder oud te worden. Van dikke Mac tot magere Mac, het publiek kan nooit weten welke Mac ze in een seizoen zullen krijgen.

Mac, rooms-katholiek, diabeet en lijdt aan lichaamsdysmorfie, komt uiteindelijk uit de kast als (spoiler alert) homo. Van het ene seizoen op het andere is niet te zeggen hoe de identiteit van de Mac zich zal ontwikkelen.

Hij is waarschijnlijk verliefd op zijn beste vriend Dennis Reynolds (Glenn Howerton), maar dat staat buiten kijf.

Dennis, die vaak iedereen om hem heen emotioneel manipuleert, is gediagnosticeerd met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Hij denkt graag dat hij zachtaardig en verleidelijk is - en als de feitelijke groepsleider is hij soms psychotisch overtuigend - maar het is duidelijk dat hij met meer te maken heeft dan alleen borderline.

Welke andere aandoeningen Dennis ook vecht, zijn leiderschap brengt deze groep in hilarisch tragische situaties die hem de perfecte man voor de baan maken.

De appel v alt tenslotte niet ver van de boom. Dennis' vader Frank (Danny Devito) runt een aantal illegale zaken en ondanks zijn ogenschijnlijke rijkdom leeft hij het liefst onder de armoedegrens.

Hij is de aanjager van de groep en verschaft de financiële middelen voor de twijfelachtige activiteiten van de bende.

Frank is het enige rolmodel dat Dennis en zijn zus Dee (Kaitlin Olson) in hun leven hebben. Zijn mentorschap heeft hen op een pad geleid dat niets dan vernietiging in hun kielzog heeft achtergelaten.

Sweet Dee was op een gegeven moment inderdaad lief, maar haar karakterboog is sinds seizoen 1 naar beneden gericht. Ze is nu net zo verdorven als de rest van de bende.

Ze is het slachtoffer geworden van een non-stop spervuur van pesterijen door de rest van de bende, die haar ondanks haar protesten een vogel noemt. Onder de vreselijke dingen die de bende Dee heeft aangedaan, hebben ze haar in brand gestoken, haar auto vernield, haar appartement verwoest en haar vergiftigd. Zij is de deurmat van de groep.

De bende wordt afgerond door Charlie Kelly (Charlie Day), een ongeletterde stalker en vogeladvocaat.

Charlie wankelt tussen pure waanzin en rede. Soms kan hij de meest redelijke persoon in de bende zijn. Bij andere snijdt hij de remleidingen door van een busje waarin hij passagier is. Een echte wildcard.

Samen is de bende een onstuitbare komische kracht. Na 15 seizoenen hebben ze nog steeds een publiek dat hardop lacht, terwijl de meeste sitcoms mensen dat niet kunnen laten doen met een lachnummer.

Op nog 15 jaar!

Aanbevolen: