Weigerde Michelle Obama om met Barack te daten?

Inhoudsopgave:

Weigerde Michelle Obama om met Barack te daten?
Weigerde Michelle Obama om met Barack te daten?
Anonim

Barack en Michelle Obama zijn enkele van de meest invloedrijke koppels ter wereld. Na elkaar in 1989 te hebben ontmoet, heeft hun partnerschap hen helemaal naar het Witte Huis gebracht. De voormalige president en first lady hebben geschiedenis geschreven als de eerste Afro-Amerikanen in functie. Ze hebben een fotogeniek gezin en zijn ouders van twee prachtige dochters, Sasha en Malia Obama

Hun liefdesverhaal is gevuld met ongelooflijke hoogtepunten en droevige dieptepunten - maar de hele tijd hebben ze samen de storm doorstaan. Hier is de waarheid achter de relatie van Michelle Obama met Barack Obama.

Michelle Obama was aanvankelijk niet geïnteresseerd in Barack Obama

Afbeelding
Afbeelding

Michelle Obama (geboren Robinson) en Barack Obama ontmoetten elkaar voor het eerst op het advocatenkantoor in Chicago. De jonge en ambitieuze Michelle was gewoon niet geïnteresseerd in de man die de president van de Verenigde Staten zou worden. Maar toen ze bij het advocatenkantoor voor hem begon, kreeg ze de taak hem te helpen zich te vestigen - het paar dwingen om samen tijd door te brengen. "Omdat ik naar Harvard ging en hij naar Harvard, en het bedrijf dacht: 'Oh, we zullen deze twee mensen aan de lijn krijgen'", vertelde ze aan ABC News.

"Dus, weet je, er was een kleine intrige, maar ik moet zeggen dat na ongeveer een maand, Barack, ongeveer een maand in, me mee uit vroeg, en ik dacht van geen enkele manier. Dit is volkomen smakeloos." Maar net zoals Barack Obama de natie verleidde met zijn slimme politiek en onmiskenbare charme, stemde Michelle ermee in om op een date met hem uit te gaan. De eerste date van het stel was om Spike Lee's film Do the Right Thing te zien.

Barack Obama had een sluw plan voor zijn voorstel

Michelle Obama Barack Obama
Michelle Obama Barack Obama

Het is nu moeilijk voor te stellen, maar Barack en Michelle Obama hadden aanvankelijk verschillende ideeën over het huwelijk. Michelle kwam uit een vast gezin met een huisvrouw-moeder en een stadswerker-vader. Terwijl Barack door zijn moeder werd opgevoed nadat zijn vader het gezin had verlaten.

Michelle was onvermurwbaar dat ze wilde trouwen, terwijl Barack niet zo overtuigd was. Op een avond ging het stel naar hun favoriete restaurant in Chicago, waar Barack uitlegde waarom hij niet wilde trouwen. "Hij pakte mijn hand en zei dat hoezeer hij ook van me hield met zijn hele wezen, hij er nog steeds niet echt het nut van inzag", herinnert Michelle zich in haar memoires "Becoming."

Michelle was woedend dat hij hun diner had verpest door het onderwerp huwelijk ter sprake te brengen. Maar de toekomstige first lady wist niet dat ze wist dat ze in een list was gevallen. "De ober zette een schaal voor me neer met een doosje met een ring erop in het midden van de ruzie", onthulde Michelle op The Late Show met Stephen Colbert die eraan toevoegde: "[Barack] opende de doos en hij zei: 'Nu zou je je mond moeten houden.' Het deed het." Toen Michelle eenmaal niet meer boos was, deed Barack een lief en oprecht voorstel.

"Hij viel toen op één knie en vroeg met een emotionele hapering in zijn stem oprecht of ik hem de eer wilde bewijzen om met hem te trouwen", schreef ze in haar memoires. Het paar trouwde op 3 oktober 1992.

Michelle en Barack Obama hadden moeite om kinderen te krijgen

Barack Obama en zijn gezin
Barack Obama en zijn gezin

Michelle en Barack Obama wilden kort nadat ze getrouwd waren een gezin stichten. Maar het paar had moeite om zwanger te worden. Nadat ze eindelijk zwanger waren geworden, waren Michelle en Barack er kapot van toen de zwangerschap eindigde in een miskraam.

Ziet er zo scherp uit!
Ziet er zo scherp uit!

"Ik voelde me verloren en alleen, en ik had het gevoel dat ik gefaald had, omdat ik niet wist hoe vaak miskramen waren, omdat we er niet over praten", vertelde ze ABC News in 2018. "We zitten in onze eigen pijn, denkend dat we op de een of andere manier gebroken zijn."

Samen ging het diepbedroefde paar naar een vruchtbaarheidsdokter, die aanraadde om IVF te proberen.

Afbeelding
Afbeelding

Het slopende proces kwam op een moment dat Barack zijn politieke carrière nastreefde. Het betekende dat Barack het vaak extreem druk had en dat zijn vrouw het proces alleen moest doorstaan. "Ik voelde al dat de opofferingen meer van mij dan van hem zouden zijn", schreef ze in haar bestverkochte boek "Becoming".

"In de weken die volgden, zou hij zijn normale bezigheden doen terwijl ik naar dagelijkse echo's ging om mijn eieren te controleren. Hij zou zijn bloed niet laten afnemen. Hij zou geen vergaderingen hoeven af te zeggen om een baarmoederhalsinspectie te hebben."

Maar het offer dat het paar bracht, leidde uiteindelijk tot babyvreugde. Malia Obama werd geboren in 1998 en haar zus, Sasha, volgde al snel in 2001.

Aanbevolen: