Hoe Pete Davidson een Hollywood-superster werd

Inhoudsopgave:

Hoe Pete Davidson een Hollywood-superster werd
Hoe Pete Davidson een Hollywood-superster werd
Anonim

Het is redelijk veilig om te zeggen dat de 28-jarige komiek Pete Davidson zijn pas in zijn succesvolle carrière heeft gevonden sinds zijn allereerste televisie-optreden. Op slechts 20-jarige leeftijd werd hij geselecteerd om deel uit te maken van de iconische comedyshow Saturday Night Live, waardoor hij een van de jongste leden van de comedy-crew is die ooit is gecast.

Sinds zijn indrukwekkende doorbraak op het scherm, is zijn reputatie als een zelfspot "bad boy" alleen maar gestold. Tussen het hangen met mensen als Billboard Music Award-winnende rockster Machine Gun Kelley en de overvloed aan A-lijst-romances waar Davidson bij betrokken was, is de komiek er ook in geslaagd om door te breken in de filmindustrie door verschillende acteerrollen. Of het nu gaat om een kleine bijrol of het leiden van zijn eigen speelfilm, Davidsons filmcarrière heeft een hoge vlucht genomen. En het lijkt erop dat de inwoner van Staten Island niet van plan is om zijn acteeractiviteiten binnenkort stop te zetten, getuige zijn toekomstige hoofdrol in de Alex Lehmann-film Meet Cute en zelfs de titulaire rol in de komende Netflix-serie I Slept With Joey Ramone. Maar hoe ging Davidson van stand-upcomedian naar Hollywood-superster?

8 Zijn eerste tv-optreden was in 2013

Zoals eerder vermeld, was Davidsons allereerste televisieoptreden in 2013. Op 19-jarige leeftijd verscheen hij in een aflevering van MTV's Failosophy. De serie duurde slechts één seizoen van februari-april 2013. Gehost door Hasan Minhaj, draaide het uitgangspunt van de show om de spot te drijven met internetongelukken en -trends. Omdat elke aflevering een panel van verschillende komieken en internetsterren bevatte, is het gemakkelijk te begrijpen waarom Davidson werd gekozen om deel te nemen.

7 Wat leidde tot meer MTV-optredens

Na zijn Failosophy-optreden bleef Davidson in de MTV-trein rijden terwijl hij in hetzelfde jaar verscheen in een aflevering van MTV's Guy Code. Zijn eerste optreden in de show was tijdens de negende aflevering van het derde seizoen van de serie, getiteld 'PDA And Moms'. Hierna verscheen de acteur en komiek in nog drie afleveringen.

6 Pete Davidson begon zich toen te concentreren op stand-upcomedy

Tijdens zijn vroege dagen bij televisie begon Davidson zijn focus te verleggen van komische realityshows en begon hij zijn carrière als stand-upcomedian te ontwikkelen. Later, in 2013, verscheen hij in Comedy Central's Gotham Comedy Live, waar hij zijn capaciteiten in stand-up voor het eerst volledig op televisie kon laten zien.

5 Pete Davidson verscheen op 'Wild'N Out'

2013 was zeker een druk jaar voor Davidson, want een maand na zijn verschijning op Gotham Comedy Live begon hij aan zijn 6-afleveringen van Nick Cannon's Wild'N Out. Door de serie gebraden gevechten kreeg de komiek veel meer aandacht dan al het andere dat hij eerder had gedaan, omdat verschillende fans zijn optreden voortdurend prezen.

Een Twitter-gebruiker schreef: "Ik heb Pete Davidson altijd een beetje schattig gevonden van zijn wilde dagen… hij is grappig, succesvol en zijn grappen slaan uit de duisternis in hem."

4 Pete Davidson werd een deel van de 'SNL'-cast

In 2014 kreeg Davidson de rol van zijn leven toen hij in zijn 40e seizoen de cast van SNL vervoegde. Zijn casting in de iconische comedyshow was allemaal te danken aan comedy-acteerlegende Bill Hader die Davidson aanraadde voor een auditie voor de show. Sindsdien is Davidson een vaste waarde in de serie en verrast hij fans met zijn duistere komedie. Zijn rol op SNL heeft Davidson onmiskenbaar naar een hoger niveau van bekendheid gebracht, veel meer dan alles wat hij eerder had gedaan.

Terwijl hij met Variety sprak over zijn grote doorbraak bij SNL, benadrukte Davidson hoe hij aanvankelijk had gedacht dat hij de rol nooit zou krijgen. Hij verklaarde: "Ik ging er gewoon vanuit dat ik niet op de show zou zijn. Dat is alles wat ik me herinner'. Toe te voegen: 'Ik herinner me alleen dat ik stand-up deed en vervolgens werd teruggebeld en dan weer stand-up deed en niemand lachte. En dan niets horen en dan 5 dagen voor de eerste aflevering werd ik aangenomen."

3 Pete Davidson begon bijrollen in films te verwerven

Naarmate het succes van Davidson op de show toenam, nam ook zijn roem toe. Uiteindelijk begon Davidson kleine rollen te verwerven in zowel film als televisie als ondersteunende of bijpersonages. Voorbeelden hiervan zijn zijn ondersteunende rol in de biopic The Dirt 2019 en zelfs een optreden in de politie-sitcom Brooklyn Nine-Nine.

2 Pete Davidson speelde in en schreef mee aan zijn eigen film

Terwijl hij zijn acteercarrière voortzette, kreeg Davidson grotere rollen, zoals zijn hoofdrol in de komische film Big Time Adolescence, waarin hij het personage van Zeke Presanti vertolkte. In 2020 schreef Davidson samen met de legendarische regisseur Judd Apatow zijn allereerste speelfilm, The King Of Staten Island. Gebaseerd op Davidsons eigen leven en persoonlijke ervaringen, speelde de komiek ook in de film die zijn meer emotionele acteercapaciteiten liet zien, evenals zijn reeds gevestigde komische vaardigheden.

1 Pete Davidson werd een deel van de DCEU-films

In 2021 maakte Davidson echt zijn sporen in de Hollywood-industrie toen hij zich aansloot bij een van de grootste filmfranchises van de bioscoop, de DCEU. Hij verscheen in de nieuwste film van de stripgigant, The Suicide Squad. Ondanks zijn kleine rol als Blackguard, werd Davidson al snel een favoriet bij fans vanwege zijn komische karakter.

Aanbevolen: