Dwayne Johnson's complete atletische carrière

Inhoudsopgave:

Dwayne Johnson's complete atletische carrière
Dwayne Johnson's complete atletische carrière
Anonim

Dwayne Johnson is een icoon van de popcultuur geworden op weg naar zijn overname in Hollywood. Johnson is de bestbetaalde acteur in Hollywood geworden, een gecertificeerd Instagram-fenomeen (eens een van de best betaalde Instagram-celebs naast Kylie Jenner, maar dat is niet langer het geval), en een begrip op dit punt in zijn legendarische carrière (dit alles voor de leeftijd van 50.)

De acteur heeft vele records gebroken, niet in de laatste plaats zijn Guinness World Record-debuutsalaris voor zijn optreden in The Mummy Returns. Maar voordat hij een volleerd acteur was, was Dwayne een veelbelovende en ambitieuze atleet. Een van nature groot individu, het nastreven van een professionele atletische carrière lijkt een no-brainer, dus hoe verging het “The People's Champion” in zijn oorspronkelijke droom om een all-star atleet te worden?

7 Dwayne Johnson was een natuurlijke atleet

The Rock had vanaf het begin een goede start. Begiftigd met behoorlijk goede genetica - zijn vader was “Soul Man” Rocky Johnson of Sweet Ebony Diamond in Canada (zijn thuisland.) Op 6-jarige leeftijd -foot-2 en 243lbs, Dwayne's vader was een vrij grote man en behoorlijk behendig voor zijn lengte. The Rock zou uiteindelijk deze gaven van grootte en natuurlijke atletiek erven, en dat bleek al vroeg in zijn leven. Op 11-jarige leeftijd bereikte Johnson al een indrukwekkende hoogte en bleef hij ontkiemen en de kenmerken van een natuurlijke atleet vertonen, om uiteindelijk naar de middelbare school te gaan.

6 Dwayne Johnson speelde middelbare schoolvoetbal

Johnson ging met een snor naar de Freedom High school in Bethlehem, PA op 1,80 meter hoogte en was fysiek al behoorlijk indrukwekkend. Volgens Bio stak Johnson op 14-jarige leeftijd fysiek met kop en schouders boven al zijn klasgenoten uit en kon hij 400 pond bankdrukken (zijn medestudenten zagen de grote tiener aan voor een leraar en zelfs een undercoveragent.) Johnson trok onmiddellijk de aandacht van de voetbalcoach van Freedom High Jody Cwik en werd gevraagd om lid te worden van het voetb alteam van Freedom High, waar hij natuurlijke atletiek en snelheid zou vertonen. Johnson ging meteen voetballen en maakte indruk op zijn coach met zijn capaciteiten. Volgens Johnson's Bio-documentaire had coach Cwik dit te zeggen over Dwayne's atletisch vermogen: Je hebt het over een kind van 1.80 meter en 260 kilo dat over twee mensen heen kan springen en een tackel. En dat is het soort voetballer dat hij was en het soort atleet dat hij was.”

5 Dwayne Johnson speelde universiteitsvoetbal

Dwayne's voetbalsucces op de middelbare school trok de aandacht van grote hogescholen. Hij ging uiteindelijk naar de Universiteit van Miami met een volledige beurs, en Johnson werd een defensieve lijnwachter voor het college. Dwayne zou in een back-uprol spelen, slechts één wedstrijd in vier jaar beginnen, achter spelers als Pro Football Hall of Famer Warren Sapp (ja, die Warren Sapp.)

4 Dwayne Johnson speelde in de CFL

De overstap van de universiteit naar de Canadian Football League, Johnson tekende bij de Calgary Stampeders als linebacker. Johnson werd toegewezen aan het oefenrooster, maar werd twee maanden in het seizoen geknipt. Hoewel zijn tijd bij de competitie kort was, heeft Dwayne niets dan goede herinneringen aan de promotie. Volgens CFL.ca had Dwayne het volgende te zeggen over het feit dat hij uit de Stampeders werd gesneden: "Ik kan je vertellen dat deze persoonlijk voor mij is en wordt gedreven door al mijn passie - omdat ik werd gesneden door de CFL was het beste dat er is gebeurd. Het zette me op een pad dat me jaren later terug zou leiden naar de competitie." De miljoenen… en miljoenen van zijn fans zijn ook dankbaar.

3 Dwayne Johnson was in het WWF/E

Toen lil’ Duey Johnson (serieus, dat was op een gegeven moment zijn bijnaam) voor het eerst besloot in de voetsporen van zijn vader te treden, leek het een goed idee. De man die uiteindelijk The Rock zou worden, was al in topvorm door zijn voetbalcarrière en ruilde zijn schoenplaatjes in voor worstelbroeken en zette de ring in vuur en vlam met zijn combinatie van verbazingwekkende atletiek en onmiskenbaar charisma. The Rock heeft bij verschillende gelegenheden ongelooflijke behendigheid en snelheid getoond voor zijn grootte, wat hem naar de top van de worstelwereld heeft geleid.

2 Aan het werk in het ‘IJzeren Paradijs’

Dwayne Johnson heeft er het grootste deel van zijn leven altijd uitgezien alsof hij uit… rots gehouwen was (ja! Nog een. Neem die DJ Khaled) Inderdaad, de No Pain No Gain-acteur is een baken geworden van fysieke fitheid en een icoon van spieropbouw. Zijn video's en foto's op Instagram en Twitter hebben zijn liefde voor het 'Iron Paradise' laten zien. Een voorstander van zijn krachttrainingsroutine, Johnson heeft IG-berichten gepost in de vroege uren van de ochtend wanneer hij een rigoureuze trainingssessie begint of beëindigt, met zoiets als: 6 uur 's ochtends. Heb een productieve rest van je week, mijn vrienden.” Maar wat is een week hard werken in het “Iron Paradise” voor als de man zichzelf niet kan belonen? Nadat hij doordeweeks wat ijzers heeft gegooid, trakteert Johnson zichzelf altijd op een epische cheat-ma altijd op zondag.

1 Dwayne Johnson's atletische carrière maakt de cirkel rond met de XFL

De XFL was een van de grootste sportmislukkingen aller tijden. De gedoemde voetbalcompetitie was het geesteskind van Vince McMahon, die had besloten zijn tenen in de legitieme sportwereld te dompelen… Het liep niet goed af. Dus toen Dwayne Johnson in augustus 2020 samenwerkte met zakenpartner Dany Garcia en Redbird Capital om de competitie uit de faillissementsrechtbank te kopen voor $ 15 miljoen, trok dit waarschijnlijk wat wenkbrauwen op (leuke). DJ's eerste liefde was natuurlijk voetbal en hoewel de De Walking Tall-acteur zal als speler misschien nooit de gridiron raken, hij mag zichzelf nu een eigenaar noemen en misschien zal de XFL (onder leiding van The Rock) het succes van de NFL evenarenJohnson beweert ook dat de aankoop van de XFL niet alleen een financiële investering was, maar iets diepers; een manier om anderen een kans te geven.

Aanbevolen: