All The Times werd Larry David bijna geannuleerd

Inhoudsopgave:

All The Times werd Larry David bijna geannuleerd
All The Times werd Larry David bijna geannuleerd
Anonim

Larry David is een aardige vent. Natuurlijk kan hij een totale eikel zijn op Curb Your Enthusiasm, maar zelfs dan heeft hij dingen gedaan waardoor fans verliefd op hem zijn geworden. Achter de knapperige, lompe, sociale huurmoordenaar staat een man die een van de meest geliefde entertainers van de afgelopen twee decennia is geworden. Het helpt natuurlijk niet dat hij een van de grootste tv-shows aller tijden heeft gemaakt. Zijn succes met Seinfeld en HBO's Curb Your Enthusiasm heeft hem bizar rijk gemaakt. Hoewel dit hem een complete eikel had kunnen maken, lijkt het het tegenovergestelde te hebben gedaan. Voor zo'n rijke man met zo'n voorrecht, hebben zoveel mensen een relatie met hem.

Misschien hebben Larry's betrouwbaarheid en zijn vermogen om zich te verdiepen in onschuldige taboe-onderwerpen in een steeds politiek correctere wereld hem behoed voor afzegging? Je afvragen waarom Larry niet is geannuleerd voor zijn komedie is niet uniek. Zelfs GQ publiceerde een artikel waarin werd ingegaan op alle potentiële Curb-verhaallijnen die de werkmenigte boos hadden kunnen maken. Maar Larry heeft ook dingen gezegd en gedaan buiten zijn shows die hem hadden kunnen annuleren door politiek correct links, die-hard rechtse en zelfs religieuze groeperingen…

8 Larry David verdedigde Woody Allen en denkt dat hij onschuldig is

"Het is moeilijk om weg te lopen na het lezen van [de nieuwe memoires van Woody Allen] en denken dat deze man iets verkeerd heeft gedaan", gaf Larry toe in een interview met The New York Times. Hoewel de beroemde regisseur het onderwerp is geweest van intensief onderzoek, onderzoek en schandaal over wat hij wel of niet deed met zijn kinderen, blijft Larry David zijn vriend. Hetzelfde geldt voor mensen als Alec Baldwin, die publiekelijk heeft betoogd dat de rechtbanken geen bewijs hebben gevonden voor de beschuldigingen aan het adres van Woody. Larry, die altijd een uitgesproken fan en medewerker van Woody's is geweest, heeft hem ook publiekelijk verdedigd ondanks dat het niet populair was om dat te doen. Gezien het feit dat talloze andere beroemdheden onlangs tegen hem in opstand zijn gekomen, is het vreemd (ten goede of ten kwade) dat Larry geen represailles heeft gevoeld omdat hij het tegenovergestelde deed.

7 Larry heeft de katholieke kerk herhaaldelijk boos gemaakt

Larry heeft er geen probleem mee om de spot te drijven met de katholieke kerk en het christendom als geheel. In een van zijn beroemdste afleveringen van Curb Your Enthusiasm plast hij per ongeluk op een foto van hun messias. In een andere bagatelliseerde hij de spijker die aan het kruis werd gebruikt en gebruikte hij deze zelfs (in een moment van hilarische wanhoop) om een mezoeza op te hangen, een symbool van zijn joodse geloof. Maar het was toen hij zich verkleedde als een travestie non in de Three Stooges-film uit 2011 die de kerk echt boos maakte. Terwijl sommigen in de kerk gevoel voor humor hadden over zijn satire, hadden anderen dat niet.

6 Larry noemde Trump een "racist" in zijn gezicht

Niet elke annulering komt van de linkerkant van het politieke gangpad. Rechtse groepen en steunbetuigingen van voormalig president Donald Trump waren woedend toen Larry hem overeind hield terwijl hij SNL presenteerde en midden in een van zijn stukjes "Je bent een racist" schreeuwde. Volgens Variety betaalde een anti-Trump-groep Larry $ 5.000 om dit te doen. Maar door de jaren heen heeft Larry zich ontwikkeld tot een van de grootste critici van de voormalige president. Terwijl sommigen aan de rechterkant beweren dat links te gevoelig is en graag wil annuleren, deden ze bijna hetzelfde met Larry toen hij achter hun politieke kandidaat aanging.

5 Larry wilde Brokeback Mountain niet kijken vanwege de homoscènes

In een New York Times-artikel uit 2006 schreef Larry David dat hij "niet van plan was" Brokeback Mountain te zien omdat hij "twee mannen kussen" niet wilde zien. Hoewel Larry altijd een voorstander is geweest van homorechten, schreef hij het semi-satirische artikel waarin hij uitlegde dat hij het niet homofoob vindt om toe te geven dat hij gewoon geen film wilde zien waarin twee mannen intiem met elkaar waren. Dit werd natuurlijk voorafgegaan door "Ik heb homovrienden". Tegenwoordig zou Larry zo'n artikel waarschijnlijk niet meer schrijven. En misschien voelt hij niet hetzelfde. Maar als hij dit artikel vandaag zou schrijven, zou hij ongetwijfeld met tegenslag te maken krijgen.

4 Larry's Holocaust-grappen op SNL

Voor veel Joodse rechtengroepen was Larry een van de grootste supporters die er zijn. Maar Larry kreeg te maken met een kleine reactie van hen nadat hij wat grappen had gemaakt in het concentratiekamp tijdens het hosten van Saturday Night Live. Terwijl hij het onderwerp was van de grappen over het slaan op vrouwen in de kampen met hem, vonden velen zijn komedie zeer aanstootgevend. Zelfs de CEO van de anti-Defamation League bekritiseerde Larry voor wat hij zei. Het materiaal werkte misschien op Curb, maar het viel duidelijk niet onder het meer mainstream publiek dat naar SNL kijkt.

3 Larry's Fatwa-verhaallijn over beteugeling van je enthousiasme

Hoewel veel fans van Curb Your Enthusiasm geen fan waren van de "Fatwa!" seizoen van de show, maakte het sommige moslimrechtengroepen zelfs boos. Zelfs Phil Harrison van The Guardian ging achter Larry aan omdat hij zo de spot dreef met het moslimgeloof. Hoewel voormalige moslims zoals de veelgeprezen auteur Salman Rushdie (die zelf het slachtoffer was van een Fatwa) hem kwamen verdedigen. Hoewel de meesten zagen dat Larry de spot dreef met extremisten in het geloof, in het bijzonder Ayatollah Khomeini.

2 Larry's gebruik van het N-woord op stoeprand

Om eerlijk te zijn, Larry's verhaallijn met het gruwelijke en denigrerende woord op Curb Your Enthusiasm was ronduit briljant en goed waargenomen. Zijn personage hoort een blanke man het woord gebruiken en Larry, in shock, herha alt het verhaal aan anderen. Daarbij gebruikt hij het woord ook, al was het in kritiek op de man die het gebruikte. Ondanks de nuance en satire in deze verhaallijn, lijdt het geen twijfel dat het tegenwoordig niet meer zou vliegen. Zelfs toen de aflevering meer dan tien jaar geleden werd uitgezonden, werd hij afgekeurd en had hij ervoor kunnen zorgen dat hij werd geannuleerd.

1 Larry's aflevering "Palestijnse kip"

Weinig onderwerpen zijn zo hot-button als het Israël/Palestina-debat. Larry slaagde erin een dunne lijn te bewandelen tussen het boos maken van beide kanten van het gangpad in wat is neergedaald als een van de meest geprezen afleveringen van Curb Your Enthusiasm. Hij slaagde erin een van de meest gecompliceerde geopolitieke, religieuze en historische conflicten aller tijden samen te vatten tot een verhaal over zijn ongebreidelde verlangen naar seks. Daarbij slaagde hij er net in om te voorkomen dat hij islamafoob of antisemitisch werd genoemd. Dat is een enorme prestatie.

Aanbevolen: