Home Alone' werd bijna geannuleerd tijdens de productie

Inhoudsopgave:

Home Alone' werd bijna geannuleerd tijdens de productie
Home Alone' werd bijna geannuleerd tijdens de productie
Anonim

Stel je voor dat je een film gaat maken en dat alles vanaf het begin bijna uit elkaar v alt. Er zijn tal van films die nooit worden gemaakt en films waarin heel veel wijzigingen zijn aangebracht, maar het zou ongelooflijk bizar zijn om te horen dat een MCU-, DC- of Star Wars-film de stekker direct bij het begin van de productie eruit trekt.

Tijdens de jaren 90 kwam Home Alone langs en werd een enorm succes. Niet alleen dat, maar de film wordt algemeen beschouwd als een legitieme klassieker. Desondanks was er eens een moment dat dit project de stekker eruit trok, wat de wereld van een geweldige film zou hebben beroofd.

Laten we terugkijken en zien hoe Home Alone bijna niet gebeurde!

De film ging over het budget

Alleen thuis
Alleen thuis

Om hier een volledig beeld te krijgen, moeten we teruggaan naar het allereerste begin toen het idee om Home Alone te maken samenkwam. Voor dit project was de studio niet al te geïnteresseerd in het uitgeven van heel veel geld. Dus John Hughes, de schrijver van de film, vertelde Warner Bros. dat ze de film konden maken voor $ 10 miljoen.

Zelfs toen was $ 10 miljoen een bescheiden budget voor een film, en dit bracht het productieteam in de problemen. Een budget moet zoveel mogelijk worden nageleefd, maar de waarheid is dat het niet altijd gemakkelijk is om dit te laten werken. Het betekent ook dat er een moeilijke beslissing moet worden genomen.

Volgens de New Zealand Herald kon acteur Daniel Stern, die Marv in de film speelde, geen loonsverhoging krijgen voor nog eens twee weken werk, waardoor hij moest stoppen. Hij zou uiteindelijk terugkomen, maar het kleine budget dat de studio het team gaf om mee te werken, deed hen op de lange termijn geen plezier.

Na verloop van tijd zouden de kosten, hoewel de film zich nog in de beginfase van de productie bevond, oplopen tot meer dan $ 14 miljoen, wat betekent dat de studio enige druk zou gaan voelen om deze kleine film te financieren. John Hughes was ervan overtuigd dat het oké zou zijn om het budget te overschrijden, maar het bleek dat de studio niet al te blij was met wat er aan de hand was.

De studio trekt de stekker eruit

Alleen thuis
Alleen thuis

Nu is $ 4 miljoen niets in de filmwereld, vooral als we het hebben over een grote studio als Warners Bros. Dit minimale bedrag werd echter een twistpunt voor de studio en het productieteam, en uiteindelijk werd de productie stopgezet.

Zo leek het alsof alle hoop verloren was voor iedereen die aan die film werkte. Het waren niet alleen de acteurs die werden getroffen. Iedereen, van de regisseur tot de greep, voelde de teleurstelling dat deze film in een oogwenk werd ingeblikt.

In een Netflix-documentaire over de film zou uitvoerend producent Scott Rosenfelt zeggen: "De oproep kwam van Warner Bros om ons te vertellen te stoppen met werken."

In een situatie als deze zou een team dingen moeten inpakken en naar huis gaan, wetende dat ze hun visie niet van de grond en op het grote scherm konden krijgen. Zoals we snel zullen zien, zou er wat bedrog in het spel zijn om een laatste duwtje in de rug te geven om te voorkomen dat deze film het daglicht zou zien.

Fox komt binnen en redt de dag

Alleen thuis
Alleen thuis

Executive producer Scott Rosenfelt onthulde tijdens een gesprek met Netflix een interessante tactiek die John Hughes gebruikte om ervoor te zorgen dat Home Alone werd gemaakt.

Rosenfelt zou zeggen: "Juridisch gezien is het niet de bedoeling dat een andere studio een stuk materiaal ziet totdat het legaal is omgedraaid, en dat is niet precies gebeurd. Eigenlijk was er ergens een scenario achtergelaten, zodat iemand het kon oppikken. Het is clandestien afgeleverd."

Hierdoor kwam Fox tussenbeide en zei tegen de bemanning dat ze de boel moesten laten draaien. Er was eigenlijk geen stop in de productie dankzij Hughes en zijn beslissing om met Fox te rollen. Zo werden er banen gered en ging de productie op volle kracht vooruit.

Uiteindelijk zou Home Alone wereldwijd $ 285 miljoen verdienen, waardoor het een enorm financieel succes zou worden. In de loop van de tijd heeft het een hele reeks films voortgebracht en is sindsdien aangekondigd als een echte kerstklassieker. Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel succes deze film en het onmiddellijke vervolg zouden hebben, vooral als je kijkt naar het feit dat het praktisch ingeblikt was tijdens de productie.

Home Alone is een vakantieklassieker die de tand des tijds heeft kunnen doorstaan, dankzij John Hughes en een aantal slimme trucjes.

Aanbevolen: