Dit zijn de populairste nummers van Justin Bieber op Spotify

Inhoudsopgave:

Dit zijn de populairste nummers van Justin Bieber op Spotify
Dit zijn de populairste nummers van Justin Bieber op Spotify
Anonim

Justin Bieber klaagt momenteel misschien over een verloren liefde in zijn recente single "Ghost", uitgebracht van zijn multi-platina album Justice 2021, maar het is zijn backcatalogus die nog steeds krijgen de meeste aandacht van fans van de 27-jarige Canadese zangeres. 14 jaar in zijn carrière is Justin Bieber de artiest met de meeste nummers in de lijst met nummers die wereldwijd het meest zijn gestreamd op Spotify.

Bieber heeft momenteel acht nummers in de top 100, met vijf als hoofdartiest en drie functies. Alle acht nummers hebben minstens 1,2 miljard streams, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom, wanneer de nummers van Bieber bij release regelmatig bovenaan de Spotify-hitlijsten verschijnen. Bovendien is Bieber vanaf december 2021 de artiest met de meeste maandelijkse luisteraars op Spotify met 90,75 miljoen, 10 miljoen voor runner-up Ed Sheeran. Welke van zijn nummers zijn het meest gespeeld?

8 'Stay' - The Kid Laroi And Justin Bieber - 1, 232, 000, 000 Streams

"Stay" komt net in de Spotify-lijst met top 100-nummers op positie 100, maar dat is niet slecht gezien het nummer pas in juli 2021 werd uitgebracht. "Stay" is het enige nummer uit het jaar dat de lijst, en een van de slechts drie van dit decennium die überhaupt verschijnen. "Stay" heeft ook meerdere andere records op Spotify, waaronder het snelste nummer dat 1 miljard streams bereikte. Dankzij de populariteit van het nummer op Spotify werd het Biebers langstlopende nummer één nummer als hoofdartiest in de Billboard Hot 100, en kreeg het ook de titel van het langstlopende nummer één nummer ooit in de Global 200-hitlijsten. Het bereikte nummer één in 20 landen.

7 'Cold Water' - Major Lazer Met Justin Bieber en MØ - 1, 239, 000, 000 streams

Terug in 2016, tijdens het enorme succes van zijn vierde studioalbum Purpose en de bijbehorende tour, voegde Bieber zich bij het elektronische dance-dj-trio Major Lazer en de Deense zanger MØ voor "Cold Water". "Cold Water", mede geschreven door Ed Sheeran en Benny Blanco, was een enorme internationale hit, debuteerde op nummer twee in de VS en bereikte nummer één in 14 landen. Met 1. 239. 000, 000 streams staat het op nummer 98 op de lijst.

6 'Wat bedoel je?' - Justin Bieber - 1, 252, 000, 000 Streams

Justin Bieber's eerste nummer één nummer "What Do You Mean?" is het 93ste meest populaire nummer op Spotify. De eerste van drie nummer één van Purpose, "What Do You Mean?" was zo succesvol dat het niet alleen de Billboard Year-End-hitlijsten van 2015 en 2016 plaatst, maar ook op de Decade-End en All-Time Charts. Tekstueel vraagt het nummer om duidelijkheid van Biebers toenmalige knipperlichtvriendin Selena Gomez.

5 'I Don't Care' - Ed Sheeran And Justin Bieber - 1, 447, 000, 000 Streams

Spotify's 54ste meest populaire nummer is "I Don't Care" van Ed Sheeran en Justin Bieber, uitgebracht in mei 2019 als de eerste single van Sheeran's album No. 6 Collaborations Project. Het indrukwekkende aantal streams voor "I Don't Care" begon in de eerste 24 uur van de release van het nummer, toen het het toenmalige Spotify 24-uursrecord voor de meeste streams van een nummer brak met 10,977 miljoen. "I Don't Care" nam de kroon van Mariah Carey's "All I Want For Christmas Is You", alleen voor Carey om de titel precies een jaar later terug te winnen.

4 'Let Me Love You' - DJ Snake Met Justin Bieber - 1, 498, 000, 000 Streams

Na het succes van "Cold Water" in 2016, werkte Bieber samen met de Franse DJ en producer DJ Snake voor "Let Me Love You". Het nummer was een enorm succes in Europa en bereikte nummer één in negen landen en de top tien wereldwijd, waaronder nummer vier in de VS. Het is momenteel het 48e meest populaire nummer op het streamingplatform.

3 'Despacito Remix' - Luis Fonsi en Daddy Yankee met Justin Bieber - 1, 498, 000, 000 streams

"Despacito" stond 16 weken op de top van de Billboard Hot 100 en sloot zich aan bij "One Sweet Day" van Mariah Carey en Boyz II Men als het langstlopende nummer één nummer aller tijden (voordat het werd overtroffen door Lil Nas X en Billy Ray Cyrus's "Old Town Road"). De 1, 498, 000, 000 wereldwijde streams van het nummer hebben het zeker geholpen om zijn fenomenale succes te behalen, met een record van 26 weken op nummer één in Spanje. Het is de hoogst gecertificeerde single aller tijden in de VS en ontving een 13x platina-certificering van de Recording Industry Association of America. Het is het 44e meest gestreamde nummer aller tijden op Spotify.

2 'Sorry' - Justin Bieber - 1, 544, 000, 000 Streams

Zoals "Wat bedoel je?" daarvoor was "Sorry" een van de grootste nummers aller tijden in de Billboard-hitlijsten, niet voor een deel te danken aan het succes dat het op Spotify vond. Het moederalbum Purpose debuteerde met een toenmalig record van 36 miljoen streams in 2015, en het nummer is nu het 41e meest gestreamde nummer op Spotify met 1. 544.000.000 streams. "Sorry", waarin Bieber om vergeving smeekt van zijn geliefde, die hij later onthulde als Selena Gomez, is gecertificeerd Diamond in de VS en verschijnt op nummer 239 in de Billboard All Time Chart. In 2016 stond het drie weken bovenaan de hitlijsten en werd het vervangen door de derde single "Love Yourself", waardoor Bieber pas de 12e act in de geschiedenis van Billboard was om zichzelf op nummer één te plaatsen.

1 'Love Yourself' - Justin Bieber - 1, 688, 000, 000 Streams

Justin Bieber's populairste nummer op Spotify is "Love Yourself" met 1, 688, 000, 000 streams. Oorspronkelijk geschreven met Ed Sheeran voor zijn eigen gigantische album ÷, (waaruit Spotify's meest gestreamde nummer aller tijden, "Shape of You" uit voortkwam, "Love Yourself" gaf Bieber zijn derde opeenvolgende nummer één single en werd genomineerd voor twee Grammy Awards. Het eindigde zijn run op nummer 42 op de Decade-End-hitlijst en 193 op de All-Time Chart, en staat momenteel op positie 22 op Spotify's lijst van meest gestreamde nummers.

Aanbevolen: