Hoe Steven Spielberg zijn miljarden verdiende (naast regisseren)

Inhoudsopgave:

Hoe Steven Spielberg zijn miljarden verdiende (naast regisseren)
Hoe Steven Spielberg zijn miljarden verdiende (naast regisseren)
Anonim

Steven Spielberg is waarschijnlijk de beroemdste Hollywood-regisseur sinds Cecile B. Demille of Alfred Hitchcock. Als de man die de moderne kaskraker praktisch heeft uitgevonden dankzij Jaws, Close Encounters of the Third Kind en de vier Indiana Jones-films, zit Spielberg nu behoorlijk bovenop een imperium van 8 miljard dollar (hoewel schattingen over zijn vermogen dat doen variëren).

Hoewel hij verschillende kaskrakers heeft geregisseerd, verzamelt men in Hollywood geen 8 miljard dollar door alleen te regisseren, vooral niet wanneer het standaardtarief voor een lid van de Directors Guild $ 20.000 per week per project is. Spielberg is echter veel meer dan een regisseur, hij is ook een schrijver, producent, filmmagnaat en slimme zakenman wiens ondernemingen zowel videogames en tekenfilms als films omvatten. Dit is hoe Steven Spielberg $ 8 miljard verdiende, naast regisseren.

8 Steven Spielbergs start in Hollywood was televisie

Spielberg begon van onderaf (hij maakt zelfs grapjes dat hij zich een weg naar Hollywood heeft gebaand), en sneed zijn tanden door televisie en commercials te regisseren. Uiteindelijk bevond hij zich in de regisseursstoel voor zijn eerste film, een voor tv gemaakte film met de titel Duel met in de hoofdrol Dennis Weaver, over een man die wordt gestalkt door een gestoorde grote vrachtwagen die erop uit is hem te vermoorden. De film was meteen een succes en het duurde niet lang voordat Spielberg telefoontjes uit Hollywood beantwoordde. Slechts twee jaar na Duel zou Spielberg de wereld geven wat door velen wordt beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt.

7 Steven Spielberg verdient miljoenen aan roy alty's van zijn blockbusters

Jaws, de eerste Hollywood-film van de regisseur, was berucht om de problemen op de set tijdens de productie. De hype rond de opnameproblemen van de film deed zijn bekwaamheid als regisseur in twijfel trekken en deed de nieuwsgierigheid van het publiek zo hoog oplopen dat ze de film moesten zien.

De resulterende golf van publieke belangstelling zorgde ervoor dat Jaws omhoogschoot en $ 476 miljoen verdiende, waardoor het in feite de eerste zomerkaskraker werd en het patroon zette voor films die minstens de volgende twintig jaar worden uitgebracht. Velen beschouwen Jaws als het begin van de zomerkaskraker.

6 Steven Spielberg startte zijn eigen productiebedrijf

In 1981 was de regisseur een topper dankzij Jaws en Close Encounters of the Third Kind, Spielberg begon Amblin Entertainment met Kathleen Kennedy en Frank Marshall. Het bedrijf zou verschillende klassieke films en shows gaan produceren, zoals Poltergeist, E. T., The Land Before Time en The Americans, slechts een handvol. Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor verschillende populaire attracties met filmthema's en themaparkattracties, vooral die in Universal Theme Parks.

5 Steven Spielberg heeft een aantal van je favoriete tekenfilms gemaakt

Spielberg is gek op kinderspullen, vooral videogames en tekenfilms. In de late jaren 1980 en vroege jaren 1990 had Amblin een animatie-afdeling die later werd opgenomen in Dreamworks (zie hieronder) en onder hun geanimeerde projecten waren twee klassieke tekenfilms, Tiny Toons (een voortzetting van Looney Tunes) en Animaniacs. Als een fervent filmnerd parodieert Animaniacs verschillende klassieke films en in zekere zin beschimpt hij verschillende Hollywood-clichés.

4 Steven Spielberg gaf de wereld Dreamworks

Naast zijn eigen productiebedrijf begon Spielberg zijn eigen studio, Dreamworks, die als dochteronderneming van Amblin is vertakt naar Dreamworks-animatie en Dreamworks-producties. Dreamworks heeft de wereld projecten gegeven zoals Shrek, The Road To El Dorado, The Prince Of Egypt en Madagascar, die allemaal door Spielberg zijn stopgezet als oprichter van het bedrijf.

3 Steven Spielberg verdient nu $10 miljoen per film

Nu een van de kopstukken van Hollywood, kan Spielberg elke prijs noemen. Tegenwoordig varieert zijn standaardloon van ongeveer $ 10 miljoen voor één film. Dat is exclusief de deals die hij sluit rond merchandising of roy alty's.

2 Zijn uitstapje naar videogames

Spielberg is een vrome gamer, naar verluidt tijdens het fiasco dat Jaws filmde terwijl hij Pong speelde, hielp hij de regisseur om het hoofd koel te houden. Zijn liefde voor gamen was een van de redenen waarom hij besloot om Ready Player One te regisseren, dat ook een aantal Dreamworks-animatiesterren bevat. Spielberg had ook een hand in de videogameserie Medal of Honor, naast de videogameversies van verschillende van zijn filmprojecten. Gek genoeg heeft Spielberg weinig te zeggen over de E. T. videogame, een beruchte flop en vaak beschouwd als de slechtste game ooit gemaakt.

1 Steven Spielbergs politieke en sociale filantropie

Spielberg besteedt zijn geld goed, doneert vaak aan verschillende goede doelen en doet aanzienlijke politieke donaties aan Democratische kandidaten voor het presidentschap. Hij steunde Hillary Clinton in zowel 2008 als 2016 en schonk aan Barack Obama in zijn herverkiezingscampagne van 2012. Onder zijn goede doelen steunt hij veel Joodse organisaties, zoals de Stichting Rechtvaardige Personen. Met tot 8 miljard dollar tot zijn beschikking is Speilberg een van de rijkste mensen ter wereld.

Aanbevolen: