Elvis Presley was een 7e dan zwarte band in karate

Inhoudsopgave:

Elvis Presley was een 7e dan zwarte band in karate
Elvis Presley was een 7e dan zwarte band in karate
Anonim

Zeggen dat Elvis Presley een overpresteerder is, zou een grove understatement zijn. Hij droeg veel spreekwoordelijke hoeden; een toegewijde soldaat, een sensationele zanger en een betaalbare filmster. Een bijzonder talent dat hem zijn hele leven bij bleef, was zijn sterke affiniteit met Shotokan Karate.

Shotokan is een stijl in Karate die zijn oorsprong vindt in Japan en waarmee studenten kunnen werken aan hun wendbaarheid, anticipatie en controle om obstakels te overwinnen. Het harde werk van Elvis heeft zijn vruchten afgeworpen; hij behaalde in relatief korte tijd de zwarte band.

Zijn bezit van het zevende niveau is tot op de dag van vandaag echter nog steeds in nevelen gehuld. Karatemeester worden vereist niet alleen een scherp begrip van de filosofie achter de krijgskunst, maar het vereist ook een bepaald niveau van volwassenheid dat alleen kan worden bereikt na tientallen jaren van levenservaring en consistente training.

Hoe, wanneer en waar?

Elvis was een Amerikaanse soldaat die in 1958 in Duitsland was gestationeerd toen hij Juergen Seydel ontmoette, een Duitse Shotokan-expert. Zijn buitensporige vrije tijd stelde hem in staat om krachtig te trainen met de Duitse instructeur.

De rockster besloot toen met betaald verlof naar Parijs te vliegen, waar hij zijn opleiding voortzette onder de voogdij van Tetsuji Murakami (die later de Shotokan-meester van Europa werd). Elvis Presley had ongetwijfeld een diepgeworteld begrip van Shotokan Karate; zijn leraren waren allemaal veelgeprezen meesters van het vak en hielpen de jonge kunstenaar in ongeveer twee jaar de hoogste rang te bereiken, wat behoorlijk verbluffend is.

Zingen op podia over de hele wereld, acteren in grote Hollywood-producties en het beoefenen van vechtsporten zijn geen gemakkelijke prestaties. In 1974 "verdiende" Elvis zijn zevende niveau van zwarte band en werd officieel een meester in Shotokan Karate.

In traditioneel karate, wanneer een student het vijfde "dan" (niveau) overschrijdt, verandert hun focus van het fysieke naar het filosofische aspect van de krijgskunst. De filosofie van Shotokan, net als veel andere variaties van karate en verschillende vechtsporten, draait helemaal om nederigheid, respect, discipline en geduld. Deze vier essentiële pijlers van karate worden onderwezen aan het begin van de reis van elke student naar meesterschap (wat minstens drie decennia van training en onderzoek zou moeten vergen).

In het geval van Elvis had hij ze bijna allemaal op slot, maar zijn enige nadeel was een gebrek aan discipline. Zijn vroegtijdige overlijden was het gevolg van een gewelddadige hartaanval die werd veroorzaakt door zijn misbruik van voorgeschreven medicijnen. Slachtoffer zijn van drugs klinkt niet als de M. O. van een karatemeester

Zijn caddie was een geschenk aan zijn meester

De koning van de rock-'n-roll was een ervaren krijgskunstenaar en een gerespecteerde leraar. Zijn training duurde amper twee decennia om op 38-jarige leeftijd een meesterniveau in de Japanse krijgskunst te bereiken! Rang in Karate verta alt zich niet naar leeftijd, dat is waar, maar het niveau van volwassenheid dat een persoon geacht wordt te hebben als 7e dan-meester wordt verondersteld dat van minstens een 50-jarige te zijn. Aan de andere kant ontving meester Kang Rhee een gloednieuwe Cadillac nadat hij Elvis de 7e dan had geschonken, die ongetwijfeld vaag is. Meester Rhee behaalde zijn 8e dan een paar weken voor Elvis' hemelvaart, en karateregels schrijven voor dat een student niet hetzelfde niveau kan bereiken als de meester die het toekent.

We zeggen niet dat Elvis een bedrieger is! Hij is de KONING en dat is een feit, maar zijn bijgelovige overtuigingen brachten hem ertoe de 7e dan te zoeken, aangezien zeven zijn geluksgetal was. Aan de positieve kant, er is geen enkele manier waarop een mens aan zoveel projecten tegelijkertijd kan werken en 100% kan geven op elk project. Elvis moet een buitenaards wezen zijn geweest sinds hij in een verbazingwekkend korte periode een zeer hoge rang in karate bereikte. Bovendien waren er geen gedocumenteerde gegevens dat hij door de gelederen van de zwarte band klom! We wisten dat hij in 1960 zijn zwarte band behaalde en een tiental jaren later de rang van meester bereikte, maar er is geen verslag gevonden van wat er in die veertien jaar is gebeurd.

Aanbevolen: