Wat is er gebeurd met de tweelingbroer van Elvis Presley, Jesse Garon Presley?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de tweelingbroer van Elvis Presley, Jesse Garon Presley?
Wat is er gebeurd met de tweelingbroer van Elvis Presley, Jesse Garon Presley?
Anonim

Iedereen weet dat Elvis Presley de 'King of Rock and Roll' was en dat hij een van de meest iconische beroemdheden aller tijden was en is. Hij had een meer dan levensgrote persoonlijkheid, maar het waren niet allemaal blauwe suède schoenen en brandende liefde.

Er zijn veel dingen over Elvis waar sommige mensen niets van weten, vooral over zijn familie. Zijn landgoed lag enige tijd in puin, hoewel zijn ex-vrouw, Priscilla Presley, en zijn dochter, Lisa-Marie Presley, eraan werken om het te verbeteren. Zijn kleindochter, Riley, is echter een succesvolle actrice.

Een ding dat veel mensen niet weten over Elvis, is dat hij een identieke tweeling had, Jesse, die stierf bij de geboorte, en zijn dood heeft de rockster een groot deel van zijn leven beïnvloed.

Bijgewerkt op 18 februari 2022: Elvis is een van de beroemdste mannen die ooit op aarde heeft rondgelopen, en daarom zal hij altijd een onderwerp van roddels en gesprekken zijn, ook al zijn er vijfenveertig jaar verstreken sinds zijn dood. Sommige fans zijn zelfs zo ver gegaan om te theoretiseren dat Elvis zijn dood in scène heeft gezet en dat hij nog steeds springlevend is. Bij een van die complottheorieën is zelfs Elvis' broer Jesse betrokken.

De theorie suggereert dat Jesse niet echt stierf bij de geboorte, maar dat hij in plaats daarvan buiten de publieke belangstelling werd gehouden en af en toe werd gebruikt als body double voor Elvis. Deze complottheorieën zijn natuurlijk precies dat: complottheorieën. Hoewel sommige mensen erg gepassioneerd zijn over deze theorieën, is er geen geloofwaardige reden om aan te nemen dat Elvis of Jesse nog steeds leeft op een andere plaats dan de herinneringen van fans.

Wat is er met Jesse Presley gebeurd?

Elvis met zijn ouders
Elvis met zijn ouders

Elvis werd niet geboren in de enorme rijkdom waarin zijn dochter, Lisa Marie, later werd geboren. Sterker nog, zijn ouders, Vernon en Gladys Presley hadden het helemaal niet goed toen Gladys zwanger werd van een eeneiige tweeling.

Toen Gladys weeën kreeg in het tweekamerhuis van het gezin in Tupelo, Mississippi, beviel ze eerst van Jesse, een doodgeborene. 35 minuten later beviel ze van Elvis, die toen enig kind was.

Later werd Jesse begraven in een schoenendoos, omdat de familie geen kist kon betalen, in Priceville Memorial Gardens in Tupelo. Er is gemeld dat zijn graf ongemarkeerd was, maar er is een steen waar hij begraven ligt, alleen zonder zijn naam, en het is naast de graven van zijn oudtante, Susan Presley, en oudoom, Noah Presley.

Elvis Presley's naam is een anagram van 'levens' en hij zou het grootste deel van zijn leven met schuld van overlevenden hebben geleefd

Veel biografen denken dat de dood van Jesse Elvis het grootste deel van zijn leven heeft beïnvloed, zowel in positieve als negatieve zin. Aan de ene kant had de dood van zijn broer Elvis de motivatie kunnen geven die hij nodig had om het icoon te worden dat hij nu is. Aan de andere kant geloven sommigen dat veel van de worstelingen die hij doormaakte voortkwamen uit de schuld van de overlevende.

Dr. Peter Whitmer, een klinisch psycholoog, doet al jaren onderzoek naar tweelingen, waaronder tweelingen die door de dood van elkaar zijn gescheiden. Hij schreef het boek, Inner Elvis, dat "een psychologisch onderzoek is naar het leven van Elvis Aaron Presley", dat het "psychische trauma onthult dat Elvis' opkomst tot superster en zijn daaropvolgende val in vreemde obsessies, gedragingen en verslavingen aanwakkerde."

Whitmer gelooft dat Elvis diep getroffen was door de dood van zijn broer, en zegt in zijn boek: "De dood van Elvis' tweeling bij de geboorte was een tragedie die een proces op gang bracht waardoor zijn overleden broer of zus het fundament werd, de enige drijvende kracht in zijn leven." Hij blijft zeggen dat Jesse "een rusteloze geest was die uiteindelijk alle relaties van Presley achtervolgde."

Soms zal een "tweelingloze tweeling" schuldgevoelens voelen over de dood van hun tweeling, hetzij omdat ze denken dat ze hun dood hebben veroorzaakt of omdat ze het hebben overleefd en de tweeling niet. Hoe dan ook, Elvis moest ermee leven en zou naar verluidt het graf van zijn broer bezoeken. Zijn moeder zei ooit dat hij 'voor twee mensen leefde'.

Sommigen geloven ook dat Elvis verlegen was en geen zelfvertrouwen had omdat hij eenzaam was en zich schuldig voelde over Jesse.

Een andere auteur, Vernon Chadwick, zegt: "We weten dat tweelingen die hun partner verliezen, op latere leeftijd vaak veel problemen en aandoeningen krijgen. Het onderwerp van Elvis' tweeling kan ons helpen de grote kracht die Elvis had, te begrijpen. om contact te maken met een publiek alsof hij uitreikt om contact te maken met zijn afwezige broer, evenals de leegte van het zogenaamde 'zwarte gat' dat alleenstaande tweelingen vaak ervaren. Familieleden en vrienden van Elvis in Tupelo hebben verklaard dat Elvis zich voelde schuldig aan de dood van zijn tweelingbroer, Jesse Garon. Het is zeer waarschijnlijk dat dit schuldgevoel een rol heeft gespeeld in het latere disfunctionele gedrag van Elvis."

Volgens sommigen werd Elvis zelfs achtervolgd door zijn broer. De zanger zou 's nachts blijkbaar met Jesse in zijn kamer praten en ooit een onstoffelijke stem horen waarvan hij dacht dat die van Jesse was. Nog vreemder zijn de complottheorieën dat Jesse nooit stierf en dat Elvis zijn broer gebruikte om interviews voor hem te doen.

Ondertussen geloven sommigen dat Jesse's geest Elvis tot succes dreef, op een soort beschermengelachtige manier. Jesse was er misschien geestelijk voor zijn jongere broer, maar dat betekent niet dat Elvis geen moeite had om schuldgevoelens te voelen en dat 'zwarte gat', dat veel tweelingloze tweelingen voelen.

We zullen nooit precies weten hoe Elvis zich voelde over Jesse's dood, of dat het hem überhaupt heeft geraakt, maar hij hield duidelijk van hem omdat hij een graf voor hem maakte op Graceland. Nu zijn ze tenminste weer samen.

Aanbevolen: