Wat is er gebeurd met 'Rockstar: INXS'-winnaar JD Fortune?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met 'Rockstar: INXS'-winnaar JD Fortune?
Wat is er gebeurd met 'Rockstar: INXS'-winnaar JD Fortune?
Anonim

Wedstrijdshows hebben een manier om sterren van hun concurrenten te maken dankzij het feit dat ze door miljoenen fans worden bekeken. Voor deze mensen loopt het op verschillende manieren. Sterren als David Archuleta verdienen grote vermogens, sterren als Ruben Studdard blijven muziek maken en sommigen zoals Antonella Barba worden gearresteerd.

Rock Star was een zangshow die op zoek was naar de volgende grote rockfrontman, en de concurrentie was hevig. JD Fortune won het eerste seizoen van de show en zijn leven heeft sindsdien enorme veranderingen ondergaan.

Laten we Rock Star eens nader bekijken en hoe het voor JD Fortune is afgelopen nadat we alles hadden gewonnen.

'Rockstar' was een wedstrijdshow voor rockzangers

Tijdens de jaren 2000 bereikte Rock Star zijn weg naar het kleine scherm en het was een zangwedstrijdshow gericht op rockfans van alle leeftijden. In plaats van de liefde naar andere genres te verspreiden, ging deze show helemaal over het vinden van een rockzanger die de teugels van een grote band kon overnemen.

In totaal zouden er twee seizoenen van de show zijn, met elk een andere band. Seizoen één was op zoek naar een nieuwe zanger voor INXS, terwijl seizoen twee helemaal ging over het vinden van een zanger voor de supergroep, Rock Star Supernova. De band van het laatste seizoen speelde rockiconen zoals Tommy Lee en Jason Newsted.

Het uitgangspunt van de show was bekend genoeg en er was elk seizoen een schat aan talent. Natuurlijk stemden rockfans in, en ze steunden hun favoriete zangers op hun pad naar een mogelijke overwinning en plaats in een grote opname-act.

Dit is wat JD Fortune uiteindelijk in de beste positie plaatste om seizoen één van de show te winnen en het optreden van je leven te bemachtigen.

JD Fortune werd de zanger van INXS

In 2005 was JD Fortune in staat om de rest van de concurrenten van de show te verslaan om de leadzangerplek voor INXS te verdienen. Plots zat de onbekende Fortune in een grote rockband en de jongens hadden in het begin veel positieve dynamiek.

De band vond al snel succes met nummers als "Pretty Vegas" en "Afterglow", en plotseling bloeide INXS weer op. Fortune speelde een belangrijke rol in de heropleving van de groep en er was hoop dat er meer hits in het verschiet lagen.

Helaas liep het niet goed af voor Fortune en zijn tijd bij de band.

In 2009 beweerde Fortune dat de band hem op een luchthaven had achtergelaten nadat hij hem uit de band had gegooid, maar de band weerlegde deze bewering.

"We zijn niet alleen geschokt door de beweringen, maar zelfs de plaats waar het vermeende incident zou hebben plaatsgevonden, is ook een mysterie voor de band", zei Chris Murphy, hoofd van de platenmaatschappij.

Nu verzoenden de twee partijen zich en Fortune voegde zich weer bij de jongens. Hij zou echter later zijn wandelpapieren ontvangen nadat hij werd vervangen door Ciaran Gribbin.

Het is jaren geleden dat Fortune de show won en uiteindelijk uit elkaar ging met INXS, en mensen zouden graag willen weten wat hij nu doet.

JD Fortune houdt de droom levend

Dus, wat doet zanger JD Fortune tegenwoordig? Nou, wat voor niemand een verrassing zou moeten zijn, is dat Fortune de afgelopen jaren druk bezig is geweest met het maken van muziek.

De zanger was misschien geen blijvend lid van INXS, maar hij bleef zich in de muziekbusiness aansluiten. Op zijn sociale media-accounts heeft Fortune enkele van zijn meest recente releases gelinkt, waar fans zeker van zullen genieten.

Fortune heeft niet alleen veel solowerk gedaan, maar hij was ook frontman van zijn eigen band, Fortune. Het klinkt alsof de zanger het veel beter had met die band dan met INXS.

Toen hij hier enige tijd geleden over sprak, zei Fortune: "Er was een periode van twee jaar waarin ik niet eens van de band hoorde. Ik bleef gewoon schrijven. Het voelt een beetje alsof ik zelfs nooit in INXS ben geweest Het voelt alsof ik de hele tijd bij Fortune ben geweest, omdat we allemaal zo goed met elkaar overweg kunnen. We hadden gisteravond een telefonische vergadering en hadden het over hoeveel we elkaar missen en de sfeer van gewoon samen spelen. Als we spelen, spelen we speel echt en maak van de nummers de sterren."

Het is duidelijk dat er altijd muziek in het spel was voor de zanger, ongeacht hoe de zaken zouden zijn verlopen met INXS.

Hij groeide nooit uit tot een rockster zoals de naam van de show ontging, maar JD Fortune bleef rocken en zijn passie in muziek nastreven.

Aanbevolen: