De waarheid over de nettowaarde van Carrie-Anne Moss vandaag

Inhoudsopgave:

De waarheid over de nettowaarde van Carrie-Anne Moss vandaag
De waarheid over de nettowaarde van Carrie-Anne Moss vandaag
Anonim

Zelfs vandaag is Carrie-Anne Moss vooral bekend door het spelen van Trinity in de sci-fi-franchise The Matrix tegenover Keanu Reeves.

Ze werd aanvankelijk beroemd nadat ze in de originele trilogie van de franchise speelde. En nu, bijna twee decennia later, is het nog steeds de rol waar Moss het meest bekend om staat.

Gelukkig voor de fans keerde de actrice ook terug om haar beroemde rol in de onlangs uitgebrachte The Matrix Resurrections opnieuw op te nemen.

Voorafgaand aan de hereniging met Reeves was Moss echter bezig geweest met een reeks verschillende projecten. Deze omvatten andere films en verschillende tv-shows. De waarheid is dat deze ervaren actrice al lang geen Trinity meer speelt.

En misschien, nog indrukwekkender, Moss heeft ook een behoorlijk fortuin voor zichzelf verdiend.

Sinds 'The Matrix' speelde Carrie-Anne Moss in verschillende succesvolle films

Voordat hij als Trinity werd gecast, had Moss een handvol televisierollen. Op een gegeven moment kreeg de actrice zelfs een rol in Aaron Spelling's Models Inc. en het kwam op een moment dat de zaken er slecht uitzagen.

“Ik had geen geld. Nul. Ik moest een appartement krijgen omdat ik het net had uitgemaakt met een vriend", onthulde de actrice tijdens een interview met Chatelaine. "Iemand heeft het meneer Spelling verteld, dus hij heeft me 10.000 dollar voorgeschoten."

Helaas was de soap van de Spellings van korte duur. Gelukkig voor Moss werd ze na verschillende audities in The Matrix gegoten. En toen ze eenmaal in de eerste film verscheen, begonnen de andere banen te komen.

“Voor die film was ik niemand. Bij elke baan die ik kreeg, was ik zo opgewonden. Elk salaris dat ik kreeg, dacht ik, wauw, ik word betaald om te acteren, vertelde de actrice aan New York Daily News.

“Maar 'The Matrix' gaf me zoveel kansen. Alles wat ik sindsdien heb gedaan, komt door die ervaring. Het heeft me zoveel gegeven.”

Sinds hij op het scherm werd gezien als Trinity, werd Moss bijvoorbeeld gecast in de voor een Oscar genomineerde mysteriethriller van Christopher Nolan, Memento.

Door de jaren heen heeft ze ook rollen gescoord in films als Chocolat, Pompeii, Silent Hill: Revelation, Snow Cake, Love Hurts en Suspect Zero. Ze speelde ook in tv-shows zoals Chuck, Vegas, Crossing Lines en Humans.

Toch zeggen sommige fans nog steeds dat de carrière van Moss grondig is mishandeld, ondanks haar succes.

Carrie-Anne Moss werd ook een Marvel-ster

Op een gegeven moment besloot Moss ook om een pauze te nemen van films om een Marvel-ster te worden nadat Netflix een deal had gesloten om enkele shows van Marvel Television uit te brengen.

In dit universum werd Moss gecast om advocaat Jeri Hogarth te spelen in de serie Jessica Jones. Voor de actrice was de beslissing om zich bij Marvel te voegen vanaf het begin vrij gemakkelijk, aangezien ze vertrouwen had in showrunner Melissa Rosenberg en de rest van het team.

“Ik wist meteen dat deze jongens [op Jessica Jones] het vertrouwen waard waren. En dat is voor mij de sleutel", vertelde Moss aan Opdracht X. “Omdat ik dan mijn werk kan doen. Ik kan het personage vinden en ik kan het verkennen, maar ik hoef me geen zorgen te maken dat de persoon misschien geen idee heeft wat hij doet. Wat gebeurt."

In de loop van de tijd speelde de actrice ook Jeri in verschillende Marvel-shows voor Netflix. Eerst verscheen ze een paar keer in Iron Fist, wat, gezien haar karakter, heel logisch was.

"Carrie-Anne is snel een favoriet onderdeel van onze saga op straatniveau geworden", zei Marvel Television-hoofd Jeph Loeb in een verklaring.

"Zoals Marvel-fans weten, speelt Hogarth in de strips een cruciale rol in het leven van Danny Rand [Finn Jones], dus het lijkt alleen maar passend dat Carrie-Anne meedoet." Niet lang daarna verscheen de actrice ook kort in The Defenders.

Helaas is het onduidelijk of Moss haar personage op dit moment ooit in het Marvel Cinematic Universe zal hernemen. Na het zien van Vincent D'Onofrio's Kingpin in Hawkeye en Charlie Cox's Daredevil in Spider-Man: No Way Home, is het echter veilig om te zeggen dat alles mogelijk is.

Hier is de nettowaarde van Carrie-Anne Moss vandaag de dag

Met al het harde werk dat ze in de loop der jaren heeft verzet, geven schattingen aan dat Moss nu tussen de $ 3 en $ 4 miljoen waard is. Dat is best indrukwekkend gezien haar moeilijke financiële situatie toen ze aan The Matrix begon te werken.

“Ik kreeg niet veel geld om The Matrix te doen. Het kostte een jaar van mijn leven en ik verloor mijn SAG [Screen Actors Guild]-verzekering omdat ik buiten het land [in Australië] aan het werk was, "onthulde de actrice.

"Ik dacht, mijn God, ik moet op tafels wachten terwijl deze enorme film uitkomt."

Gelukkig is het niet zover gekomen dat er uiteindelijk meer geld binnenkwam voor Moss via verschillende acteeroptredens. Later lanceerde de actrice ook het bedrijf Annapurna Living, dat begeleide meditatie-opnames aanbiedt.

Het bedrijf heeft zeker groeipotentieel, maar het is niet precies wat Moss voor ogen had. “Ik kan niet ineens GOOP zijn. Het is letterlijk een liefdeswerk', vertelde ze aan GQ. "Het is geen erg slimme zakelijke onderneming."

Ondertussen kunnen fans Moss verwachten in het aankomende komediedrama Chocolate Lizards. In de film spelen ook Bruce Dern en Thomas Haden Church.

Aanbevolen: