Ricky Gervais was een enorme popster uit de jaren 80 in dit land

Inhoudsopgave:

Ricky Gervais was een enorme popster uit de jaren 80 in dit land
Ricky Gervais was een enorme popster uit de jaren 80 in dit land
Anonim

Voordat Ricky Gervais bekendheid verwierf voor het roosteren van beroemdheden in de Golden Globes, streefde hij er niet altijd naar om de strip te worden die hij nu is. We hebben het hier niet over een bescheiden begin. De eerste kans van de Engelse komiek om beroemd te worden was als popster in de jaren '80. Hij was de helft van de band Seona Dancing die hij vormde met zijn vriend Bill Macrae terwijl ze studeerden aan University College London. Destijds was The Office-aluin deze 22-jarige magere man die oogmake-up droeg. Moeilijk te geloven, toch? Hier is het volledige verhaal.

Hoe Ricky Gervais' band Seona Dancing begon

Gervais was de zanger en songwriter in de band, terwijl zijn vriend Macrae de keyboards speelde en ook muziek schreef. Ze werden ondertekend door London Records na het indienen van een demo-tape met zestien nummers. Het label bracht een aantal van hun singles uit, More to Lose en Bitter Heart. Ondanks dat ze de nummers op tv speelden en muziekvideo's publiceerden, haalden beide singles de Top 40 niet. Het leidde ertoe dat de band in 1984 uit elkaar ging.

Gelabeld als "een duidelijke oplichterij van David Bowie", was Seona Dancing niet echt gemaakt om iets groots te worden. Time beschreef hun nummer Bitter Heart zelfs als een "slechte New Order-imitatie". Maar een pluim voor Gervais voor het doen van iets behoorlijk groots toen hij begin twintig was. De queer uitziende band heeft misschien niet lang geleefd, maar de leden wisten niet dat hun roem een paar jaar later aan de andere kant van de wereld verdiende.

Hoe Ricky Gervais een beroemde popster uit de jaren 80 werd in de Filippijnen

In 1985 begon een DJ van het in Manilla gevestigde radiostation 99.5 RT More to Lose te spelen. Hij noemde het Fade by Medium om te voorkomen dat rivaliserende stations de track afspelen. Het werd meteen een hit in de Filippijnen. "Het werd een favoriet van Filippijnse jongeren die verslaafd waren aan New Wave-muziek - een hoofdbestanddeel van zogenaamde 'New Wave-feesten' die werden gehouden in chique dorpen in [Metro] Manilla", vertelde muziekcriticus Pocholo Concepcion van de Philippine Daily Inquirer aan Time. "Op de een of andere manier gaf het lied kinderen een reden om zich gelukkig te voelen te midden van de politieke en economische crises."

Toen Philippine Daily Inquirer in 2014 de kans kreeg om Gervais in Los Angeles te interviewen, aarzelden ze niet om hem te vragen naar 'zijn verleden als eendagsvlieg in Manilla'. De komiek heeft altijd een humoristische reactie op de zaak gehad. "We hebben een paar singles uitgebracht. Ze faalden; dat was het einde", vertelde hij aan Inquirer. "Nu ik beroemd ben in een ander vakgebied, vinden mensen die foto van mij er altijd dun en jong uit. Het is verschrikkelijk, nietwaar? Ik had een kaak en mooi, dik haar." Hij voegde eraan toe dat hij "blij was dat [popster zijn] niet helemaal gelukt is" of dat hij "nu dood zou zijn." We weten zeker dat hij meer geniet van het roosteren van popsterren.

Ricky Gervais zei dat proberen een popster te worden in de jaren '80 een 'fout' was

Gervais kijkt terug op zijn popsterdagen als een 'mislukking'. Niet dat hij er veel spijt van heeft. Hij denkt gewoon dat hij het in die muzikale dagen van hem anders had kunnen doen. "Ik probeerde een popster te worden en faalde jammerlijk", vertelde hij voormalig Office-medester Brian Baumgartner in zijn podcast The Office Deep Dive. "Mijn fout was dat ik een popster wilde worden, en ik had een songwriter willen zijn." Maar als er iets is waar hij het meest trots op is in zijn eerdere carrière, dan is het wel deel uit te maken van The Office.

"Als ik beroemd wil worden, kan het maar beter zijn voor iets waar ik trots op ben", zei hij over de show. "Het schrijven van The Office, dat was de eerste keer dat ik echt mijn best deed en het was een geweldig gevoel. Ik denk niet dat je succes kunt hebben zonder hard te werken." Toen hem werd gevraagd welk kantoor hij leuker vond, zei hij dat het Britse kantoor nog steeds het beste is, hoewel het Amerikaanse kantoor hem rijker heeft gemaakt."Ik dacht dat het Britse kantoor het beste was, maar mijn accountant verzekert me dat het de Amerikaan is", vertelde hij aan The Tonight Show met Jimmy Fallon.

Hij voegde eraan toe: "Ik herinner me dat iemand op Twitter me ooit, na een syndicatie, een tweet stuurde met de tekst: 'De Amerikaanse versie van The Office is zoveel groter en beter dan die van jou. Hoe voel je je daarbij?' En ik zei terug: 'Fing rich.'" De ster en schrijver van After Life heeft een geschat vermogen van $ 140 miljoen. Rapporten bevestigen dat het grootste deel van zijn rijkdom afkomstig was van zijn jaren in The Office. Netflix betaalde ook elk $ 20 miljoen voor zijn stand-upspecials zoals Humanity. In 2016 verhuisden hij en zijn vrouw naar een huis met een waarde van iets minder dan $ 16 miljoen. Het is nog lang geen "mislukte" popster.

Aanbevolen: