Kel Mitchell en 9 andere grote sterfgevallen van beroemdheden

Inhoudsopgave:

Kel Mitchell en 9 andere grote sterfgevallen van beroemdheden
Kel Mitchell en 9 andere grote sterfgevallen van beroemdheden
Anonim

Hoaxes van beroemdheden komen de hele tijd voor (van een over Will en Jaden Smith tot een bijzonder verontrustende hoax over Biz Markie), vooral op sociale media waar de grens tussen feit en nepnieuws zo gemakkelijk wordt verduisterd door mensen met kwade bedoelingen. Eén nep-tweet of één grap Facebook-groep is soms voldoende om een stortvloed van verdriet van fans en nieuwssites teweeg te brengen.

Verschillende beroemdheden hebben nepnieuwsverhalen of geruchten over hun dood doorstaan, soms gebeurt het wanneer een beroemdheid met pensioen is gegaan of te lang uit de schijnwerpers is geweest. Maar zelfs de beroemdste beroemdheid, zoals bijvoorbeeld een president, kan het onderwerp worden van een dodelijke hoax. Hier zijn enkele van de meest opvallende en enkele van de meest bizarre tijden, waarvan we dachten dat beroemdheden dood waren.

9 Iedereen dacht dat Kel Mitchell in 2006 dood was

Toen zijn Nickelodeon-tijdgenoot Kenan Thompson begon te rijzen als een ster van Saturday Night Live, vroegen fans zich af wat er met Kel Mitchell was gebeurd. Geruchten dat hij was omgekomen bij een auto-ongeluk begonnen halverwege de jaren 2000 te circuleren, en verschillende fans bleven de geruchten jarenlang geloven totdat hij en Kenan herenigd werden voor een Good Burger-reünieschets op The Tonight Show met Jimmy Fallon. Maak je geen zorgen over baby's uit de jaren 90, Kel Mitchell is springlevend en hij produceert nu een reboot van zijn originele Nickelodeon-show All That samen met Kenan Thompson en andere alums van de show.

8 Facebook-gebruikers dachten dat Cher stierf, iets van niets

In 2012 werd de popdiva het slachtoffer van een Twitter-death hoax, en het zou niet de laatste keer zijn. In 2016 werd om de een of andere reden een R. I. P. Cher Facebook-pagina werd gemaakt en ging snel viraal, ook al was en leeft de ster nog steeds 100%. Chers eerste echtgenoot, Sonny Bono, met wie Cher aan het begin van haar carrière jarenlang samenwerkte, stierf in de jaren negentig na een ski-ongeluk.

7 Een verkeerd geïnterpreteerde slechte recensie deed fans rouwen om Alice Cooper

Heavy metal legende Alice Cooper was verstrikt in een van de beroemdste pre-internet sterfgevallen van beroemdheden. Hoe de geruchten over zijn dood begonnen, blijven onbekend, maar velen geloven dat het gebeurde nadat een satirische recensie van zijn album uit 1973 verkeerd werd geïnterpreteerd. Cooper, een notoir zware drinker, reageerde op de geruchten door te zeggen: "Ik ben er nog steeds en ik ben nog steeds dronken."

6 Avril Lavigne is het onderwerp van een bizarre samenzweringstheorie

Geruchten over haar dood deden de ronde in 2003 omdat de zangeres na de dood van haar grootvader aan een diepe depressie leed. Het gerucht dook in 2017 weer op met complottheoretici die beweerden dat Lavigne inderdaad in 2003 stierf en dat er een stand-in in haar plaats toerde. Waarom? Wie weet zit de echte Avril Lavigne opgesloten in Area 51 of was hij betrokken bij de John F. Kennedy moord ook? Samenzweringstheorieën hoeven niet logisch te zijn om aan populariteit te winnen.

5 Het gerucht gaat dat Taylor Swift twee keer is overleden

Zelfs als je een van de meest beruchte mensen ter wereld bent, zal dat mensen op het internet met te veel tijd niet weerhouden van het bedenken van verhalen over je overlijden, hoe belachelijk ook of fout. Het gerucht ging dat Swift in 2009 twee keer dood was, een keer door een auto-ongeluk en een andere keer door een overdosis slaappillen.

4 Drake's Death Hoax was een gigantische Rick Roll

In 2020, een jaar waarin elk gerucht over sterfgevallen door beroemdheden massale online paniek zou kunnen veroorzaken (vooral dankzij de Covid-19-pandemie), dacht men dat de in Canada geboren rapper dood was omdat RIPDrake een dag trending was op Twitter. Er circuleerde een nep-doodsbrief van de Los Angeles Times, maar toen het werd geopend bleek het een link te zijn naar Rick Astley's "Never Gonna Give You Up" en de tekst "You got Rick Rolled in 2020.”

3 Facebook-gebruikers dachten dat Jackie Chan in 2011 stierf

Om de een of andere reden begonnen in 2011 online geruchten te circuleren dat de vechtsportlegende was overleden. Fans hadden sceptisch moeten zijn omdat de oorzaken van zijn "dood" van bron tot bron verschilden. Chan is niet groot op sociale media, maar zijn vertegenwoordigers plaatsten dit op zijn officiële Facebook: "Jackie Chan is springlevend." De geruchten werden daarna meteen de kop ingedrukt.

2 Iemand heeft de Wikipedia van Lindsey Lohan bewerkt met nepnieuws

Een grappenmaker bewerkte Lohans Wikipedia-pagina en beweerde dat ze in 2011 was overleden. Het gerucht verspreidde zich snel omdat de redacteur E! citeerde! Nieuws als hun bron, maar alles aan het verhaal was volledig nep, inclusief de E! Nieuwsartikel.

1 Iemand heeft Fox News gehackt om de dood van president Barack Obama aan te kondigen

Ja, de man die 8 jaar lang de machtigste persoon in Amerika was, zou in 2011 zijn overleden toen hackers op het Fox News Twitter-account kwamen en zijn dood aankondigden. De redactie van Fox News is altijd ongelooflijk kritisch geweest over het presidentschap van Barack Obama, en deze schaamte raakte een snaar waarmee het netwerk zich moest verzoenen terwijl de president zich opmaakte voor zijn herverkiezingscampagne. Hoewel het netwerk zich onmiddellijk verontschuldigde, vertraagde het hen niet omdat ze intens anti-Obama-discussiepunten bleven delen.

Aanbevolen: