Waarom werd Gordon Ramsay aangeklaagd voor 'Kitchen Nightmares'?

Inhoudsopgave:

Waarom werd Gordon Ramsay aangeklaagd voor 'Kitchen Nightmares'?
Waarom werd Gordon Ramsay aangeklaagd voor 'Kitchen Nightmares'?
Anonim

Gordon Ramsay is een van de meest populaire namen op tv en hij heeft door de jaren heen een imperium voor zichzelf opgebouwd. Hij heeft te maken gehad met krankzinnige ondernemers, heeft hitshows gemaakt en honderden miljoenen dollars verdiend.

Chef Ramsay is een vreemde voor controverse en hij heeft tijdens zijn tijd op tv rechtszaken behandeld. Een van de rechtszaken die tegen hem waren aangespannen en een van zijn shows leidde er zelfs toe dat de show hun sociale media-accounts moest doorzoeken.

Laten we eens kijken naar Kitchen Nightmares en een van zijn rechtszaken.

Waarom werd Gordon Ramsay aangeklaagd voor 'Kitchen Nightmares'?

September 2007 markeerde het debuut van een kleine show genaamd Kitchen Nightmares, die werd gepresenteerd door Gordon Ramsay. Deze show was gebaseerd op een eerdere Ramsay-show genaamd Ramsay's Kitchen Nightmares in het buitenland, en het gaf het publiek in de Verenigde Staten de kans om te zien hoe Gordon Ramsay zaken doet terwijl hij advies gaf aan andere restaurants.

In elke aflevering ging Chef Ramsay naar een worstelend restaurant om een eerlijke beoordeling te geven en om de eigenaren tips en een opknapbeurt te geven om ze in de goede richting te krijgen. Ramsay was brutaal eerlijk over de show, en dit was een enorme reden waarom mensen elke week afstemden. Conflicten leken altijd om de hoek te liggen, maar uiteindelijk deed Ramsay gewoon zijn best om ervoor te zorgen dat het restaurant een eerlijke kans had om te overleven.

Gedurende 7 seizoenen en bijna 100 afleveringen was Kitchen Nightmares een succes op Fox. Ramsay trok de stekker uit de show, een beslissing waar hij nog steeds spijt van heeft, maar dit verandert niets aan het feit dat de show in zijn prime een behoorlijk succes was.

Gezien de aard van de show, is het logisch dat chef Ramsay en de show zelf onderweg in heet water kwamen.

De show is verschillende keren in heet water terechtgekomen

Kitchen Nightmares heeft een succesvolle run zowel in de VS als in het buitenland, en er waren enkele controversiële momenten zowel voor als achter de camera's die problemen veroorzaakten voor de show.

Op een gegeven moment werd Gordon beschuldigd van het hebben van een affaire, en dit zorgde ervoor dat de productie stopte.

Per Mashed, "Niet dat we met zekerheid kunnen zeggen dat Gordon Ramsay zelfs een affaire had, maar in 2008 deed de Britse schrijfster en titelloze 'professionele minnares' Sarah Symonds dat wel, en bovendien, dat ze doorgingen de knipperlichtrelatie van de afgelopen zeven jaar."

Dit is al erg genoeg, maar er zijn ook enkele posts op sociale media die problemen hebben veroorzaakt voor de show.

Het Twitter-account van de show deelde een montage van Ramsay die mentaal werd, en mensen waren er niet zo blij mee.

Jay Rayner van The Guardian schreef: "Wat een trieste, ontoereikende man. Dit is alles wat er mis is geweest met de keukencultuur van restaurants. Omdat hij als jonge kok te maken kreeg met geweld en misbruik, denkt Ramsay dat het karaktervorming is en dus de cyclus gaat door. Het enige wat hij doet is pesten verheerlijken."

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van dingen die fout gingen voor de show, maar ze verbleken in vergelijking met de rechtszaak die jaren geleden werd aangespannen.

De rechtszaak in kwestie

In 2018 kwam Oceana Grill, een restaurant gevestigd in New Orleans, na Gordon Ramsay en de show na de manier waarop ze werden geportretteerd op Kitchen Nightmares.

"De show heette "Kitchen Nightmares", en voor een French Quarter-restaurant dat in een aflevering in 2011 te zien was, zal de slechte droom niet eindigen. In feite klaagt het restaurant de ster van de show, de beroemde chef-kok Gordon Ramsay, aan, en de producenten, voor het uitbaggeren van oude beelden van het restaurant, terwijl ze hen ook beschuldigden van het "fabriceren" van scènes om wat extra drama te injecteren en het restaurant er zo slecht mogelijk uit te laten zien", schrijft NOLA.

Dit moet een behoorlijke verrassing zijn geweest voor Ramsay en de mensen die de show hebben gemaakt, omdat ze waarschijnlijk aannamen dat ze de normale gang van zaken hadden gedaan.

Volgens de rechtszaak: "Tijdens het filmen van de aflevering deden de verdachten hun uiterste best om het restaurant te dramatiseren en zelfs problemen te verzinnen om de kijkcijfers te verhogen. en negatief licht, omdat het het aantrekkelijke restaurant afschilderde als een onsuccesvol, onhygiënisch en slecht beheerd restaurant."

Het pak zelf werkte tot op zekere hoogte, omdat het team van Kitchen Nightmares stopte met het gebruik van clips met het restaurant op sociale media, volgens Big Hospitality.

Uiteindelijk heeft de rechtszaak tegen Kitchen Nightmares weinig opgeleverd om eventuele schade te herstellen.

Aanbevolen: