Waarom werd Taylor Swift aangeklaagd voor Shake It Off?

Inhoudsopgave:

Waarom werd Taylor Swift aangeklaagd voor Shake It Off?
Waarom werd Taylor Swift aangeklaagd voor Shake It Off?
Anonim

Als je een ster bent zo groot als Taylor Swift, heb je de neiging om voor vrijwel alles de krantenkoppen te halen. Swift heeft de aandacht van mensen getrokken met haar liedjes en hun achtergrondverhalen, haar vroegere relaties met beroemde mannen en alles daartussenin.

Swift is weer terug in de krantenkoppen, alleen deze keer omdat ze naar verluidt de songtekst van een nummer van een ooit zo populaire meidengroep zou hebben opgelicht. Onnodig te zeggen dat de mensen verbijsterd waren door de beschuldigingen.

Laten we dieper in de carrière van Taylor Swift duiken en kijken wat er in hemelsnaam aan de hand is met deze copyright-rechtszaak waar ze momenteel tegen vecht.

Taylor Swift staat aan de top van de muziekindustrie

Tijdens de laatste 20 jaar muziek kan het argument worden aangevoerd dat Taylor Swift de grootste ster van de muziek is geweest.

Swift brak als jongeling uit in het countrygenre en het was al vroeg duidelijk dat ze een mooie toekomst in de muziek had. Dat aanvankelijke vroege succes groeide uiteindelijk uit tot wereldwijde overheersing door de ster.

Hoewel haar roots in de countrymuziek liggen, heeft Swift haar geluid door de jaren heen kunnen aanpassen. Dit gaf haar een veel groter bereik bij het reguliere publiek, en het heeft haar al die tijd aan de top gehouden.

Op dit moment wordt geschat dat Swift wereldwijd meer dan 100 miljoen albums heeft verkocht. Dit maakt haar een van de bestverkochte muziekacts die ooit de planeet heeft vereerd, en het feit dat ze nog maar in de dertig is, geeft haar voldoende tijd om nog meer platen te verkopen.

De zaken zijn grotendeels goedgekomen en Taylor Swift's weg gegaan tijdens haar carrière, maar ze is betrokken geweest bij eerdere juridische gevechten.

Taylor Swift heeft eerder juridische gevechten gehad

Jaren geleden was Taylor Swift betrokken bij een proces met betrekking tot een tastincident dat naar verluidt had plaatsgevonden. Dit was destijds enorm nieuws en kreeg veel aandacht.

"Mueller klaagde Swift, 27, voor het eerst aan twee jaar na het vermeende incident, waarbij hij beweerde dat hij zijn baan verloor bij radiostation 98.5 KYGO in Denver nadat het beveiligingsteam van de Grammy-winnaar hem beschuldigde van het betasten van haar kont tijdens een pre-concertmeet- en-groet in het Pepsi Center in juni 2013, " meldden mensen.

De voortdurende juridische strijd ging door en uiteindelijk kwam Swift als winnaar uit de bus.

"De Amerikaanse districtsrechter William Martinez verwierp de zaak die Mueller tegen Swift had aangespannen en zei vrijdag in de rechtbank dat Mueller onvoldoende bewijs heeft om te bewijzen dat de popster hem heeft laten ontslaan, bevestigt PEOPLE. Mueller had $ 3 miljoen schadevergoeding geëist van Swift. Zijn zaak tegen Swift's moeder, Andrea, werd niet geseponeerd en Swift's zaak tegen Mueller wegens aanranding loopt nog, " vervolgden de mensen.

Helaas bevindt Swift zich midden in een nieuwe juridische strijd.

Shake It Off veroorzaakte een nieuwe rechtszaak voor Taylor Swift

Dus, wat is er in vredesnaam aan de hand met Taylor Swift en de beschuldigingen over haar teksten in het nummer "Shake It Off?"

"Swift werd in 2017 voor het eerst aangeklaagd voor het nummer door songwriters Sean Hall en Nathan Butler, die beweerden dat ze de tekst van hun nummer "Playas Gon' Play" uit 2001 van 3LW had overgenomen. De basis van hun rechtszaak is dat "Playas Gon' Play', zoals 'Shake it Off', bevat versies van de zinnen 'hater's gonna hate' en 'player's gonna play'. De rechtszaak van Butler en Hall werd aanvankelijk afgewezen in 2018, maar een panel van federale rechters herleefde de rechtszaak een jaar later en verklaarde dat deze voortijdig was ingetrokken. Een federale rechter oordeelde eind 2021 dat de rechtszaak voor de rechter zou komen", meldt Yahoo.

Dit is een belangrijke claim van Hall en Butler, en het lijkt erop dat het wat meer grip krijgt, vooral met de uitspraak van een federale rechter dat dit voor de rechter komt.

Swift is onvermurwbaar gebleven dat ze haar teksten niet van Hall en Butler heeft gestolen.

"Bij het schrijven van de teksten heb ik deels geput uit ervaringen in mijn leven en, in het bijzonder, de niet aflatende publieke controle van mijn persoonlijke leven, 'clickbait'-rapportage, publieke manipulatie en andere vormen van negatieve persoonlijke kritiek die ik leerde Ik moest gewoon van me afschudden en me op mijn muziek concentreren. Voordat ik 'Shake it Off' schreef, had ik de uitdrukkingen 'spelers gaan spelen' en 'haters gaan haten' ontelbare keren horen uitspreken om het idee uit te drukken dat je negativiteit van je af moet schudden, " schreef Swift.

Vervolgens zei ze dat andere artiesten de bovengenoemde zinnen eerder hebben gebruikt.

Het kan even duren voordat de zaken hiermee echt op gang komen, maar het is duidelijk dat Taylor Swift haar mannetje zal staan. Fans zullen deze rechtszaak nauwlettend in de gaten houden terwijl deze zich ontwikkelt.

Aanbevolen: