Wat is er gebeurd met de realityshow 'The Mole'?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de realityshow 'The Mole'?
Wat is er gebeurd met de realityshow 'The Mole'?
Anonim

Door de jaren heen was ABC de thuisbasis van enkele van de grootste realityshows ter wereld. Dancing With the Stars, Shark Tank en The Bachelor franchise zijn allemaal originele realityshows die nu al bijna twee decennia op het netwerk worden uitgezonden.

Toen American Idol in 2016 bij Fox werd geannuleerd, begon ABC onmiddellijk met plannen om de serie nieuw leven in te blazen op hun platform. Deze droom werd werkelijkheid in 2018, toen de zangwedstrijd terugkeerde voor een 16e seizoen - het eerste op ABC - met Luke Bryan en Lionel Richie in de jury van drie.

De voltooiing van dat panel was popster Katy Perry, wiens betrokkenheid als rechter de fans het meest leek op te winden. Idol is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen op ABC, dat naar verwachting zal eindigen wanneer in mei een winnaar wordt gekroond. Dit zijn slechts enkele van de realityshows die nog steeds worden uitgezonden, waarbij het netwerk in het verleden ook onder andere Extreme Makeover en Wife Swap heeft gehost.

Een andere oude serie uit het genre was The Mole, die tussen 2001 en 2008 vijf seizoenen in de lucht was. ABC annuleerde de show in 2009, hoewel fans blijven lobbyen voor een heropleving.

Anderson Cooper was de eerste host van 'The Mole'

Het concept van The Mole is een bewerking van een Belgische realityserie genaamd De Mol, die zich in feite rechtstreeks verta alt naar de Engelse titel. De originele show was tussen 1998 en 2000 op de Belgische televisie uitgezonden en zou later in meer dan 40 landen over de hele wereld worden uitgezonden.

Het concept van de serie omvatte een aantal deelnemers die verschillende missies uitvoerden om geld toe te voegen aan een gemeenschappelijke pot. Aan het einde van elke aflevering werden de deelnemers ondervraagd over de identiteit van 'de mol'.' 'De mol' was meestal een van de deelnemers, door de producenten aangewezen om de inspanningen van de rest van het team te saboteren.

De deelnemer met de minste kennis van de mol wordt elke week uitgeschakeld, waarbij de uiteindelijke winnaar de totale som geld in de pot mee naar huis neemt. De eerste twee seizoenen van de show werden gehost door Anderson Cooper, terwijl hij kort van rijbaan veranderde van nieuwsuitzending naar de wereld van reality-televisie.

Cooper verliet ABC en trad in 2001 toe tot CNN, geïnspireerd door de tragische gebeurtenissen van 9/11 om 'terug te gaan naar het nieuws'.

Comedian Kathy Griffins was de winnaar van seizoen 3 van 'The Mole'

Voor het derde seizoen nam voormalig NFL-ster en later sportverslaggever Ahmad Rashad de plek van Cooper over als presentator van de show. Hij werkte twee seizoenen met de baan voordat hij zelf werd vervangen door collega-sportomroep Jon Kelley.

Het derde seizoen zag ook een significante verandering in het formaat van The Mole. Voor het eerst waren er beroemdheden te zien in plaats van gewone burgers. Onder de deelnemers dat jaar waren acteurs Corbin Bernsen en Erik von Detten, en het Nederlandse model Frederique van der Wal.

Stephen Baldwin, Michael Boatman en Kim Coles waren ook te zien in de cast. Uiteindelijk bleek Van de Wal de mol te zijn, terwijl komiek Kathy Griffin zegevierde en wegliep met het uiteindelijke prijzengeld - een totaal van $ 233.000.

Dit was in feite een daling van wat de winnaars van de eerste twee seizoenen mee naar huis hadden genomen: in seizoen 1 droeg Steven Cowles, een undercoveragent uit Denver, de dag met een pot met $ 510.000. het tweede seizoen ging naar Dorothy Hui, een New Yorkse muzikant die $ 636, 000 won.

Waarom werd 'The Mole' geannuleerd?

Seizoen 4 van The Mole volgde ook hetzelfde model als seizoen 3, met beroemde deelnemers die strijden om de hoofdprijs. Dat seizoen ging uiteindelijk naar de controversiële Dennis Rodman, voormalig NBA-ster en nu onofficiële vredesambassadeur van de Verenigde Staten naar Noord-Korea. Hij liep weg met een totaal van $ 222.000.

Er was een onderbreking van vier jaar tussen seizoen 4 en 5 van The Mole, nadat het productiebedrijf aanvankelijk de syndicatierechten had verloren. De show keerde uiteindelijk terug naar ABC in juni 2008. De serie keerde daarna ook terug naar het oorspronkelijke formaat, met civiele deelnemers in plaats van beroemdheden.

Wederom overtroffen de burgers de sterren, waarbij de uiteindelijke winnaar dat jaar de laatste pot ter waarde van $ 420.000 mee naar huis nam. Seizoen 5 verdiende ook een Primetime Emmy Award-nominatie, voor Outstanding Original Main Title Theme Music.

Bijna acht maanden nadat de laatste aflevering van seizoen 5 was uitgezonden, kondigde ABC aan dat de show niet voor een zesde zou terugkeren. Het netwerk heeft nooit enige verklaring gegeven voor deze beslissing, hoewel fanboards die de terugkeer van de serie eisen, nog steeds actief zijn. De oude seizoenen zijn wel terug te vinden op Netflix.

Aanbevolen: