Viola Davis is 'verwoest' over de dood van voormalig HTGAWM-co-ster Cicely Tyson

Inhoudsopgave:

Viola Davis is 'verwoest' over de dood van voormalig HTGAWM-co-ster Cicely Tyson
Viola Davis is 'verwoest' over de dood van voormalig HTGAWM-co-ster Cicely Tyson
Anonim

Op donderdag stierf de bekroonde acteur Cicely Tyson op 96-jarige leeftijd. Haar carrière omvatte zeven decennia, en hoewel Tyson begon als model, maakte ze haar filmdebuut in het juridische drama van Sidney Lumet uit 1957, 12 Angry Mannen.

Ze kreeg een knipoog voor Beste Actrice bij de Oscars voor haar baanbrekende uitvoering van Rebecca Morgan in Sounder. Meest recent speelde ze een gastrol in Shondaland's How To Get Away With Murder, waarin ze de rol speelde van Ophelia Harkness, de moeder van Annalise Keating, het personage van Viola Davis.

De dood van de baanbrekende acteur heeft haar bewonderaars verwoest en Viola Davis rouwde om haar verlies in een oprechte post op Instagram.

Viola Davis brengt hulde aan Cicely Tyson

Tyson, die beroemd werd vanwege het verbeelden van sterke Afro-Amerikaanse karakters, maakte een indrukwekkende uitvoering in HTGAWM. Voor haar rol in de serie ontving ze vijf Emmy-nominaties en lovende kritieken.

In een foto van de twee die op Instagram werd gedeeld, deelde Viola Davis hoeveel Tyson haar had geïnspireerd.

Davis gaf toe dat ze "verwoest" was door het verlies en dat Tyson alles voor haar betekende.

"Je zorgde ervoor dat ik me geliefd en gezien en gewaardeerd voelde in een wereld waar er nog steeds een mantel van onzichtbaarheid is voor ons donkere chocolademeisjes", schreef ze.

"Je gaf me toestemming om te dromen….omdat ik alleen in mijn dromen de mogelijkheden in mezelf kon zien."

The Ma Rainey's Black Bottom-acteur voegde toe: Ik ben er nog niet klaar voor dat je mijn engel bent. Maar … ik begrijp ook dat het pas is wanneer de laatste persoon die een herinnering aan jou heeft, sterft, dat je' Dan ben je echt dood. In dat geval ben je onsterfelijk.'

Shonda Rhimes, die samen met ABC-studio's HTGAWM produceerde, schreef ook een paar woorden op Instagram.

Naast haar bijschrift deelde Rhimes een foto van hen twee.

"Ze was een buitengewoon persoon. En dit is een buitengewoon verlies. Ze had zoveel te leren. En ik moet nog zoveel leren. Ik ben dankbaar voor elk moment. Haar kracht en genade zullen bij ons zijn voor altijd."

Cicely Tyson's memoires Just As I Am werd slechts enkele dagen voor haar dood gepubliceerd door HarperCollins.

Aanbevolen: