Hoe David Bowie $ 250 miljoen verdiende na zijn overlijden

Inhoudsopgave:

Hoe David Bowie $ 250 miljoen verdiende na zijn overlijden
Hoe David Bowie $ 250 miljoen verdiende na zijn overlijden
Anonim

David Bowie was een zanger die het allemaal legitiem deed. Bowie beïnvloedde legioenen zangers, inspireerde talloze hitnummers en liet zijn muziek zelfs gebruiken in iconische filmscènes. Tegen de tijd dat hij stierf, konden maar weinigen zijn impact op muziek evenaren.

Omdat hij een van de beroemdste rocksterren aller tijden was, was Bowie's muziek buitengewoon waardevol en is de waarde ervan de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. In wat als belangrijk nieuws kwam, kon zijn landgoed dankzij zijn werk een deal van $ 250 miljoen binnenhalen.

Laten we eens kijken naar de enorme deal.

David Bowie is een muziekicoon

Als je naar de lijst met echte rock-'n-roll-iconen kijkt, zijn er niet veel die in de buurt komen van de erfenis van David Bowie. The Thin White Duke was decennialang een steunpilaar in de muziek en liet een blijvende erfenis achter, Bowie had zeker zijn ups en downs als artiest, maar op zijn hoogtepunt was hij een van de meest gevierde acts ter wereld. Zijn waanzinnige pieken hebben de iconische zanger grotendeels geholpen om meer dan 140 miljoen platen wereldwijd te verkopen.

Helaas stierf Bowie in januari 2016, kort na de release van zijn album, Blackstar. Op het moment van zijn overlijden had Bowie een vermogen van honderden miljoenen dollars vergaard.

David Bowie vergaarde een enorm vermogen

Volgens Celebrity Net Worth was het landgoed van David Bowie $ 230 miljoen waard op het moment van zijn vroegtijdig overlijden. Het overgrote deel van zijn rijkdom was natuurlijk te danken aan zijn muziek, die buitengewoon waardevol was. De site laat zien dat zijn muziek alleen al $ 100 miljoen waard was op het moment van zijn overlijden.

Bowie liep voorop met het uitgeven van muziek en tijdens de opkomst van muziekpiraterij wilde hij ervoor zorgen dat hij volledig eigenaar werd van zijn muziek.

Zoals Celebrity Net Worth gedetailleerd: "De bankier legde uit dat Bowie zijn muziekroy alty's kon "securitiseren" en schulden kon verkopen met behulp van de catalogus als onderpand. Met andere woorden, Bowie zou het geld dat elk jaar wordt gegenereerd uit zijn roy altystromen en toewijzen aan een speciaal gevormd financieel vehikel. Deze roy alty's zouden naar de obligatiehouder gaan en als Bowie om de een of andere reden zijn lening niet op de vervaldatum kon terugbetalen, zou hij de rechten op zijn muziekcatalogus verliezen."

Dit was een geniale zet van Bowie, die onbewust zijn landgoed opzette om jaren later een deal te sluiten die een fortuin waard was.

Warner Chappell Music betaalde $ 250 miljoen voor zijn muziek

Dus, hoe kwam het landgoed van David Bowie aan zo'n enorm bedrag? Welnu, in een beweging die lijkt te beginnen met andere grote artiesten, heeft Bowie's landgoed zijn muziekcatalogus verkocht.

Volgens Forbes: "David Bowie's volledige muziekcatalogus werd door zijn nalatenschap verkocht aan Warner Chappell Music voor meer dan $ 250 miljoen, meldden verschillende nieuwszenders maandag, waardoor het werk van de baanbrekende artiest bijna zes jaar na zijn dood nieuw leven werd ingeblazen en het wordt de nieuwste collectie legendarische muziek die de afgelopen jaren is verkocht."

Bowie's deal markeert een ander voorbeeld van enorme artiesten die een kolossaal forfaitair bedrag voor hun muziek van een investeringsgroep nemen. Bowie voegde zich bij namen als Bruce Springsteen, Beyonce en zelfs de Red Hot Chili Peppers als grote acts die honderden miljoenen dollars hebben verzilverd.

Springsteen, bijvoorbeeld, sloot in december een deal ter waarde van ongeveer $ 500 miljoen. De man had zijn geld al verdiend, maar niemand gaat een extra $500 miljoen weigeren.

Dus, waarom komt deze beweging zo vaak voor, vooral bij oudere artiesten? Melinda Newman van Billboard opende zich voor NPR hierover toen de deal van Springsteen nieuws werd.

"Dus wat er aan de hand is, is een samenloop van evenementen. Je hebt deze artiesten als je - al deze artiesten die je noemde minstens 70 jaar oud zijn, en ze vragen zich af wie voor mijn muziek gaat zorgen Misschien willen hun erfgenamen er niet voor zorgen en zeggen ze: oké, ik wil het geld nu."

"Of het andere wat er aan de hand is - het zou moeten zijn en niet of - is dat er een ongelooflijke instroom van private equity-geld is geweest in publicaties en catalogusaankopen. Dus de tijd is rijp om te kopen - ik bedoel, om je catalogus te verkopen als je wilt verkopen, want je kunt 30 keer krijgen wat het waard is," vervolgde ze.

David Bowie liet een enorme erfenis na, en de muziek die hij maakte is nog altijd even waardevol.

Aanbevolen: