Waar gaat Harry Styles' Oscar-waardige muziekvideo 'Adore You' over?

Inhoudsopgave:

Waar gaat Harry Styles' Oscar-waardige muziekvideo 'Adore You' over?
Waar gaat Harry Styles' Oscar-waardige muziekvideo 'Adore You' over?
Anonim

Twee jaar na de release zijn fans blijven genieten van de muziekvideo voor Harry Styles' Fine Line-single Adore You. Het nummer werd genomineerd voor de categorie Best Music Video voor de 63e Grammy Awards.

Styles ging op een zeer niet-traditionele manier om zijn single te promoten. Terwijl andere zangers regelmatig promotiecampagnes voeren, liet Styles een nep-toeristische website, muurschilderingen en een heel eiland maken.

Geen wonder dat de video zelf werd genomineerd bij de Grammy's. Maar wat was precies de verborgen betekenis achter de hele muziekvideo?

Harry creëerde een heel eiland genaamd 'Eroda'

Ergens eind november 2019 werd een mysterieuze advertentie op Twitter gezien voor een eiland genaamd 'Eroda' zonder specifieke locatie op de website. Dit bracht mensen in verwarring en paniek. Ongeveer een week voor de release van de single werd onthuld dat het Isle of Eroda, de letters van "Adore" omgekeerd, een onderdeel was van de volgende muziekvideo van Styles.

Terwijl de golf van Watermelon Sugar nog steeds zijn hoogtepunt bereikte, nam Styles nog een video op in St. Abbs, een klein eiland in de buurt van Schotland. De uitgebreide versie van de Adore You-muziekvideo bevat een segment voordat het nummer begint, verteld door de Spaanse singer-songwriter Rosalía.

In dat kleine segment vertelt Rosalía kijkers over het eiland Eroda. Zeggen dat er "geen land is dat er zo uitziet", vertelt de korte film het verhaal over hoe het eiland de vorm van een frons heeft, en het personage van Styles is de enige die kan glimlachen in de bevolking vol 'rustende vissengezicht'.

Het verhaal van de 'Adore You'-muziekvideo

"De jongen was eigenaardig vanaf het moment dat hij de wereld betrad", zegt de verteller. Iedereen om hem heen was gewend om een fronsend gezicht om zich heen te hebben. Daarom werd 'de jongen' door de mensen "afgekeurd".

Styles' karakter groeide geïsoleerd op en werd genegeerd, waardoor hij zijn glimlach verloor. "Hij had zijn glimlach verloren, en zonder die glimlach werd de wereld donkerder, de wind kouder en de oceaan gewelddadiger."

Dit gedrag bracht de jongen ertoe zijn zakken met stenen te vullen en de oceaan in te lopen waar hij een vis vond die om soortgelijke redenen het water probeerde te verlaten. Het personage van Styles probeert de vis te helpen leven en neemt hem mee naar huis. Hij zorgt voor de vis en de liefde die Styles voor de vis uitdrukt, zorgt ervoor dat hij te groot wordt voor Harry om buiten de oceaan te houden.

Als Styles besluit de vis terug de oceaan in te laten gaan, helpt het eiland hem. Als de vis tevreden is en weer thuis is, wordt de fronsende wolk van boven het land van Eroda opgelicht. Iedereen lacht (de meesten onhandig), inclusief de jongen.

"The Boy besloot uit te zoeken welke andere wonderen hem in de wereld te wachten stonden", zegt de verteller tegen het einde van het nummer. Harry's personage, de jongen, vaart naar de oceaan, zonder kompas, terwijl het lied op de boot wordt afgespeeld.

Wat zegt Harry over de muziekvideo 'Adore You'?

In veel interviews heeft Styles de betekenis van de muziekvideo over 'de vis' benadrukt. Tijdens zijn NPR Tiny Desk-concert legde Harry uit: "Het volgende nummer dat we gaan spelen, heet 'Adore You'. Het gaat over een vis. Ik had net deze vis, en ik vond hem gewoon heel lekker. Dat is eigenlijk het hele verhaal achter het lied."

Een andere manier waarop hij het nummer heeft beschreven is door te zeggen: "Het gaat over de beginfase van een relatie die is als… complete gelukzaligheid. Dus ja."

Toch zweren fans dat het meer is dan alleen Harry die een vis heeft gehad of de 'huwelijksreisfase' van een relatie probeert te illustreren.

Wat betekent de video 'Adore You'?

Er zijn altijd honderd theorieën over alles in het fandom van Harry Styles. Het is dus duidelijk dat fans dieper in deze muziekvideo begonnen te graven en de echte betekenis erachter.

Het Eroda Twitter-account vond veel tweets leuk nadat de muziekvideo was uitgebracht. Veel tweets die het officiële account leuk vond, waren gewoon waardering, terwijl sommige directe indirecte gissingen waren.

Een van de tweets die ze leuk vonden, was van gebruiker @/louis28donny die een foto plaatste van het kinderstripboek 'Louis The Fish' en zei: "Ik ben dol op dit boek!!! AdoreYouDay @visiteroda." De strip heeft veel parallellen met de muziekvideo, vooral de vis.

Een andere speculatie is dat de vis werd gebruikt als metafoor voor de fans. Een fan twitterde: "JONGENS WAS DE VIS. DAAROM IS HET ALBUM IN FISH EYE VIEW EN DAT IS WAAROM IN DE ADORE YOU MUZIEK WIJ GROTER EN GROTER WORDEN TOTDAT HIJ MOEST LOSLATEN. WIJ HELPEN HEM ZELF TE ZIJN EN ACCEPTEREN WIE HIJ IS EN HIJ HELPEN ONS TE GROEIEN EN ONS BESTE ZELF TE ZIJN. WAREN DE VIS EN DE HAND [sic]."

Een andere zeer ongebruikelijke theorie is gebaseerd op fanfictie; sommige fans denken dat Styles fanfictie heeft gelezen genaamd "Tired Tired Sea" van een auteur genaamd Mediawh op Archive Of Our Own. Een Twitter-thread toont de parallellen tussen de muziekvideo en de fanfic.

Fans zijn nog steeds onzeker over de werkelijke betekenis van de muziekvideo, maar één ding is zeker: de marketingstrategieën van Harry Styles zijn ongelooflijk en hoewel hij een Grammy won, vinden fans dat hij een Oscar zou moeten winnen voor de film kort ook.

Aanbevolen: