Wie is Alexa Demie? Feiten over de 'Euphoria' Breakout Star

Inhoudsopgave:

Wie is Alexa Demie? Feiten over de 'Euphoria' Breakout Star
Wie is Alexa Demie? Feiten over de 'Euphoria' Breakout Star
Anonim

Alexa Demie is al geruime tijd het gesprek van de dag. De recente rijzende ster van Hollywood heeft zojuist het laatste seizoen van HBO's door drugs gevoede tienerdrama Euphoria ingepakt en sindsdien is het een hele reis geweest. In de rol van Maddy Perez zal Alexa's poging om de ongefilterde, maar extreem emotionele kant van het personage tot leven te brengen zeker niet onopgemerkt blijven.

Dat gezegd hebbende, er v alt nog zoveel te leren over de actrice en de opwindende carrière die ze heeft. De jonge Alexa, afkomstig uit Los Angeles, groeide op in een artistiek gezin met een sterke interesse in make-up. Naast haar groeiende portfolio in acteren, is ze ook een aspirant-zangeres, heeft ze twee singles uitgebracht en werkt ze aan haar debuut-EP. Daarnaast zijn hier enkele feiten over de Euphoria breakout-ster.

6 Alexa Demie's familie

Alexa Demie's gedurfde en onderscheidende make-up looks op Euphoria zijn iets anders, maar waar heeft ze dit van geleerd? Geboren in Los Angeles, groeide de doorbraakster op in een artistiek gezin. Haar moeder, Rose Mendez, is een visagiste die in de jaren tachtig van Mexico naar LA emigreerde. Alexa was zo geïnspireerd door haar moeder dat ze de rol van de jongere versie van haar moeder zal spelen in haar aankomende eerste speelfilm, gebaseerd op het levensverhaal van haar moeder.

Als fervent fan van mode, begon Alexa's interesse in de schoonheidsindustrie op jonge leeftijd. Zoals ze onthulde in een aflevering van The A24 Podcast, ontwierp ze ooit een brillenmerk genaamd Mainframe op de middelbare school, en het werd gedragen door veel grote sterren zoals Nicki Minaj en Jennifer Lopez

5 Vóór 'Euphoria' had Alexa Demie kleine plekjes in verschillende tv-series

Voordat ze beroemd werd vanwege haar vertolking van de voormalige verkiezingskoningin op Euphoria, begon Alexa haar acteercarrière met verschillende kleinere rollen. Ze heeft een handvol televisie-optredens in een paar afleveringen van Ray Donovan en Love en speelde zelfs in het tweede seizoen van The OA met haar toekomstige Euphoria-medester Zendaya, hoewel ze nooit een scène deelden. Daarnaast werd Alexa ook gecast als Estee in Jonah Hill's regiedebuut in coming-of-age comedy-drama Mid90s in 2018, en in Sterling K. Brown's Waves en Andrew Garfield's Mainstream.

4 Alexa Demie deed auditie voor deze A24-film

Voor Euphoria deed Alexa Demie ook auditie voor een ander A24-project. Met de titel Never Goin' Back, draait het in de stoner-komedie van 2018 om twee kapotte tienerserveersters die verlangen naar een vakantie naar Galveston, maar die hun financiële ondergang moeten overwinnen. Alexa deed auditie voor de rol, maar verloor van Maia Mitchell en Camila Morrone.

De regisseur van de film, Augustine Frizzell, vond haar rol echter zo leuk dat hij besloot contact te houden voor zijn volgende project: de pilot-aflevering van Euphoria. Hij hielp haar haar iconische rol als Maddy Perez te bemachtigen.

3 Alexa Demie was in de muziekvideo van Azealia Banks

Naast acteren is Alexa Demie tijdens haar carrière ook betrokken geweest bij verschillende muzikale projecten. Toen ze in 2013 net begon, had de rijzende ster een kleine rol in de videoclip van Azealia Banks en Pharrell William voor "ATM Jam" van het debuutalbum Broke with Expensive Taste van de rapper. Dit was echter niet de enige muziekvideo waarin ze ooit speelde, want ze speelde ook in The Neighbourhood's "Stargazing" in 2020 en in JMSN's "Slide" en "Angelica."

Daarover gesproken, Alexa heeft ook een paar nummers uitgebracht en haar muzikale carrière begonnen. Haar debuutsingle, "Girl Like Me", werd uitgebracht in 2016 met een verbluffende visual. Ze volgde het vorig jaar op met een andere single, "Leopard Limo". Voor je het weet werkt ze momenteel aan haar debuut-EP!

2 Hoe Alexa Demie haar acteerrollen kiest

Alexa Demie is echter wat kieskeurig met de rollen die ze op zich neemt in haar acteercarrière. Haar carrière neemt zeker een vlucht na dat explosieve acteerwerk in het laatste Euphoria-seizoen, maar in een interview met InStyle 2019 zei de actrice dat ze veel rollen heeft afgewezen sinds haar A24-ondernemingen.

"Ik ben erg vocaal over de projecten die ik wil doen en de projecten die naar mij toe komen. Ik heb waarschijnlijk nee gezegd tegen elk script dat is gekomen sinds Euphoria en Waves," zei ze, "ik heb waarschijnlijk zou niet meteen een andere rol als die op zich nemen. Als ik dat deed, zou het heel speciaal moeten zijn en er moet een heel goede reden zijn, want ik ben klaar om andere personages te verkennen."

1 Wat volgt er voor Alexa Demie ?

Dus, wat biedt de toekomst voor de nieuwste rijzende ster van Hollywood? Het zal interessant zijn om te zien hoe haar acteercarrière van de grond zal komen, aangezien de Euphoria-ster zeker niet snel zal stoppen. Als creatief meesterbrein in de kunst van make-up, maakte ze haar debuut in samenwerking met MAC in 2020 om haar lijn van Revamped Eye Shadows, Eye Brows Big Boost Fiber Gel en Dazzleshadow Extreme uit te brengen. Volgens haar IMDb-pagina speelde Alexa Demie vorig jaar ook in een korte film getiteld Nineteen on Fire. En zoals eerder vermeld, moet ze haar debuut-EP als muzikant nog uitbrengen

Aanbevolen: