Alles wat we weten over de relatie van Emily V. Gordon en Kumail Nanjiani

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over de relatie van Emily V. Gordon en Kumail Nanjiani
Alles wat we weten over de relatie van Emily V. Gordon en Kumail Nanjiani
Anonim

In de afgelopen jaren is Kumail Nanjiani uitgegroeid van een terugkerende gastacteur in verschillende tv-shows tot een van de meest herkenbare gezichten in Hollywood. De acteur speelde het meest recentelijk als het Marvel-personage Kingo in de hitfilm van de franchise van vorig jaar, Eternals.

Nanjiani deed er alles aan om zich voor te bereiden op deze rol, inclusief een volledige lichaamstransformatie dankzij een grondig dieet en een strikt trainingsregime. Geboren in 1978 in Karachi, Pakistan, verhuisde hij als 18-jarige naar de Verenigde Staten om informatica en filosofie te studeren.

Tegen het midden van de jaren 2000 was hij al begonnen zijn voeten in de showbizzwateren te dompelen, toneelstukken en stand-upcomedyshows op te voeren in New York. Het was ook rond deze tijd dat hij Emily V. Gordon ontmoette, toen een praktiserend therapeut die naar een van zijn shows kwam kijken.

Ze trouwden in 2007 en Gordon voegde zich bij haar man in de creatieve industrie als schrijver en producent. Sindsdien werken ze regelmatig samen aan professionele projecten en sluiten ze zich aan bij het pantheon van Hollywood-paren die ook samenwerken.

Terwijl ze dit jaar hun 15e verjaardag vieren, is hier alles wat we weten over de relatie van Nanjiani en Gordon.

Hoe hebben Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon elkaar ontmoet?

Het creatieve paar schreef het verhaal van hoe ze elkaar ontmoetten in de populaire romantische komediefilm uit 2017, The Big Sick, die ze samen schreven - losjes gebaseerd op hun echte ervaringen. Nanjiani speelde ook op de foto, als een fictieve versie van zichzelf, die ook streefde om te slagen als stand-upcomic.

Rotten Tomatoes schetst de synopsis van The Big Sick als het verhaal van 'Kumail, een Pakistaanse komiek die Emily Gardner, een Amerikaanse studente, ontmoet tijdens een van zijn stand-upshows. Terwijl hun relatie bloeit, maakt hij zich al snel zorgen over wat zijn traditionele moslimouders van haar zullen denken.'

'Als Emily plotseling ziek wordt waardoor ze in coma raakt, ontwikkelt Kumail een band met haar diep bezorgde moeder en vader.' Hoewel het plot niet pond voor pond werd verteld zoals het zich in het echte leven ontvouwde, was de basislijn van hoe ze elkaar ontmoetten - en Emily's daaropvolgende ziekte eigenlijk waar.

Begin 2007 werd Gordon gediagnosticeerd met een zeldzaam geval van de ziekte van Still bij volwassenen, een vorm van inflammatoire artritis die vooral gewrichten aantast, vooral de polsen.

Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon hielden hun huwelijk jarenlang geheim

In The Big Sick was het actrice Zoe Kazan (Olive Kittridge) die de rol van Emily speelde. Zoals het in de film gebeurde, werd Nanjiani naar het ziekenhuis geroepen in de nacht dat zijn toen nog nieuwe vriendin werd opgenomen, en de artsen konden niet achterhalen waaraan ze leed.

Om deze reden moest Gordon in een kunstmatige coma worden geplaatst en bleef Nanjiani aan haar zijde gedurende alle weken dat ze in het ziekenhuis lag. Het was ook in deze setting dat hij haar ouders ontmoette en ook de zijne informeerde over hun relatie.

"Ik ging met haar ouders om terwijl ze acht dagen in coma lag, en toen vertelde ik het aan mijn ouders", vertelde de komiek in 2014 aan het tijdschrift Cosmopolitan in een gezamenlijk interview met Gordon over hoe ze hun huwelijksgeheim voor jaren.

Ik had zoiets van, "Hé! Goed nieuws/slecht nieuws - eigenlijk, voor jullie, slecht nieuws/goed nieuws? - Ik weet het niet. Hoe dan ook, ik ben verliefd op een blank meisje, en ze is in een coma, " vervolgde Nanjiani, gekscherend.

Aan welke andere projecten hebben Emily V. Gordon en Kumail Nanjiani samen gewerkt?

Binnen een paar maanden nadat ze uit het ziekenhuis waren ontslagen, stapten Gordon en Nanjiani in het huwelijksbootje tijdens een eenvoudige ceremonie in het stadhuis van Chicago. Hoewel ze op hun hoede waren voor mensen die dachten dat ze alleen vanwege haar ziekte trouwden, voelde Nanjiani dat de hele aflevering een verhulde zegen was, omdat hij anders niet had geweten hoe hij zijn ouders over Gordon moest vertellen.

"Als dit niet was gebeurd, waren we waarschijnlijk niet getrouwd omdat ik niet het lef had gehad om het mijn ouders te vertellen," legde Nanjiani uit. "Er was iets enorms waar ik mee worstelde omdat ze wilden dat ik [een] gearrangeerd huwelijk zou krijgen en dit soort dwong me om al die dingen in één keer onder ogen te zien."

Naast Eternals speelde Nanjiani in verschillende producties waar Gordon niet bij betrokken was. In 2020 speelde hij bijvoorbeeld samen met Issa Rae in Michael Show alter's rom-com, The Lovebirds.

Gordons werk daarentegen komt bijna altijd ook voor met Nanjiani. Sommige van hun andere samenwerkingen omvatten de comedyserie The Meltdown with Jonah and Kumail, en een podcast met de titel Staying In With Emily en Kumail.

Aanbevolen: