Broadway Star Bette Midler had ooit een affaire met Rockstar Tom Waits

Inhoudsopgave:

Broadway Star Bette Midler had ooit een affaire met Rockstar Tom Waits
Broadway Star Bette Midler had ooit een affaire met Rockstar Tom Waits
Anonim

Amerikaanse singer-songwriter Tom Waits is een notoir terughoudende privéman. Broadway-ster en enorm succesvolle actrice Bette Midler is ook privé over haar leven, maar nog steeds erg extravert en geliefd bij haar fans. Waits is ook geliefd bij zijn fans, maar op een andere, subtielere manier.

Het zal je misschien verbazen dat de gedurfde Bette Midler en de donkere en melancholische Tom Waits ooit een romantisch arrangement hadden. Bronnen geven aan dat Midler en hij een korte tijd in het begin van de carrière van Waits hadden wat sommigen omschrijven als een 'sporadische affaire'. Waits is al sinds de jaren tachtig gelukkig getrouwd met Kathleen Brennan en Midler is nog steeds getrouwd met Martin Von Haselberg na de uitdagingen waarmee hun huwelijk de afgelopen 30 jaar te maken heeft gehad. Maar iedereen heeft een verleden, en deze twee hebben er een samen waarvan de hoofden van een roddelbladschrijver zouden tollen van speculatie als het vandaag zou gebeuren.

7 Bette Midler en Tom Waits ontmoetten elkaar in New York in de jaren 70

Waits-carrière begon in de vroege jaren zeventig toen hij zijn muziek en poëzie begon te workshoppen op open mic-avonden, en uiteindelijk optredens kreeg in nachtclubs zoals The Troubadour in West Hollywood. Het duurde niet lang voordat Waits de aandacht had getrokken van prominente muzikanten, en zijn eerste grote optreden was als voorprogramma van Frank Zappa's band The Mothers of Invention tijdens hun tour in 1974.

Toen de tour eindigde, keerde Waits terug naar de oostkust. Hier ontmoette hij Bette Midler.

6 Bette Midler was al een ster toen ze elkaar ontmoetten

Tegen de tijd dat ze elkaar ontmoetten, was Bette Midler al een begrip geworden vanwege haar optredens op Broadway. In 1974 had ze al een Special Tony Award gewonnen en was ze genomineerd voor verschillende Grammy's, en datzelfde jaar won ze de prijs voor Best New Artist. Daarna begon ze met veel beroemdheden om te gaan.

Maar ze was ook dicht bij de Avante Garde en proto-punkrockmuzikanten van New York, zoals punkmuzikant Johnny Thunders met wie ze kort uitging. Gedurende deze tijd kwam Middler veel van dezelfde mensen als Waits tegen in de Avante Garde-scene.

5 Bette Midler en Tom Waits' affaire begint rond 1974

Details zijn schaars, aangezien Tom Waits een ongelooflijk privéman is, zo privé dat hij nooit opdracht heeft gegeven tot een biografie die over hem is geschreven of deze heeft goedgekeurd. Waits en zijn vrouw zijn zelfs zo ver gegaan om hun vrienden en familie te vragen geen interviews te geven aan auteurs die contact met hen opnemen voor interviews over het leven van Waits.

Dit is het uitdagende deel van het vertellen van dit verhaal. Hoewel Bette Midler toegeeft dat het waar is, en Waits het nooit officieel heeft ontkend, maakt de privacy van Waits het moeilijk om te weten hoe en wanneer hun affaire officieel begon. We kunnen aannemen dat ze elkaar ontmoetten via informele kennissen, aangezien ze op dat moment allebei met vergelijkbare menigten liepen.

4 Hoe lang duurde de affaire?

Niemand weet het echt dankzij de obsessie van Tom Waits met mysterie en privacy. Midler is ook erg stil over haar privéleven. Wat we wel weten, is dat de affaire hoogstwaarschijnlijk rond 1979 of 1980, misschien eerder, eindigde. Waits trouwde in 1980 met Kathleen Brennan en de twee hebben een ongelooflijk sterk huwelijk, meerdere kinderen, en er is nooit een bericht geweest over ontrouw tussen hen in hun 40 jaar huwelijk.

De affaire was zeker voorbij in 1984 toen Midler wegliep met haar huidige echtgenoot, Martin Von Haselberg. Echter, Waits en Midler blijven tot op de dag van vandaag goede vrienden.

3 Hebben Bette Midler en Tom Waits ooit samen opgetreden tijdens de affaire?

Ja, dat deden ze zeker. Terwijl ze elkaar zagen toen ze allebei in New York woonden, was Waits zijn eerste albums aan het opnemen. Hij was net klaar met zijn tour met Frank Zappa en stond op het punt om door te groeien als headliner in de muziekindustrie. Zijn eerste twee albums Ol 55 en The Heart Of Saturday Night werden cultfavorieten en in 1977 nam hij Foreign Affairs op met Midler's zang op het nummer "I Never Talk To Strangers".

2 Hun affaire zou in 1977 zijn geëindigd

Hoewel details over hun affaire vaag zijn en alleen als "sporadisch" worden beschreven door bronnen als Lowside Of The Road en The Many Lives Of Tom Waits, die beide ongeoorloofde biografieën van Tom Waits zijn, zou hun affaire veel hebben kunnen eindigen eerder dan gedacht. Hoewel het datingleven van Waits geen bekend openbaar record is, weten we dat Waits, voordat hij met Kathleen Brennan uitging, met minstens één andere muzikant, singer-songwriter Ricky Lee Jones, uitging.

1 Waar wachten Bette Midler en Tom tot nu toe?

Waits heeft sinds 2011 geen studioalbum meer opgenomen, tot groot verdriet van zijn fans. Midler begint te vertragen na een carrière van meer dan 50 jaar, maar ze treedt nog steeds op en acteert. Sinds hun tijd samen zijn de albums van Waits nog steeds bestsellers en heeft Midler opgetreden in verschillende klassieke Broadway-shows en Hollywood-films, zoals ieders Halloween-favoriet Hocus Pocus (en eind 2022 keert ze terug voor Hocus Pocus 2). Midler won ook een Tony voor haar optreden in Hello Dolly in 2017, haar eerste Tony sinds 1974. Waits is ook acteur en speelde in verschillende films van Francis Ford Coppola en Jim Jarmush. De meest recente rol van Waits was die van Gold Miner in de Netflix Western The Ballad Of Buster Scruggs van de Coen Brothers. Beiden zijn ze nu in de 70 en blijven manieren vinden om hun fans te plezieren.

Aanbevolen: