Een kijkje in het persoonlijke leven en vermogen van Omarosa

Inhoudsopgave:

Een kijkje in het persoonlijke leven en vermogen van Omarosa
Een kijkje in het persoonlijke leven en vermogen van Omarosa
Anonim

Omarosa Manigault Newman, beter bekend als Omarosa, werd in 1974 geboren in Youngstown, Ohio. Ze specialiseerde zich in radio toen ze haar bachelor in communicatie aan de Central State University deed. Ze behaalde later een masterdiploma aan de Howard University, maar voltooide haar doctoraat in communicatie niet. Haar carrière begon met een spraakmakende baan in het kantoor van de vice-president tijdens de regering-Clinton in de jaren negentig. Ze kwam voor het eerst onder de publieke aandacht als deelnemer aan The Apprentice, gehost door Donald Trump

Sindsdien werd Omarosa officieel een volledige reality-tv-ster, met shows zoals The Surreal Life, NBC's Fear Factor en Girls Behaving Badly op het Oxygen-kanaal.

Haar connectie met Trump leidde haar terug naar het Witte Huis toen de New Yorkse zakenman president werd in 2016, hoewel ze uiteindelijk in december 2017 werd ontslagen. Meer dan vier jaar later is hier alles wat we weten over Het persoonlijke leven en vermogen van Omarosa.

8 Omarosa is 'Reality TV's Number 1 Bad Girl'

Gezien de confrontatie in de bestuurskamersegmenten van The Apprentice, werd Omarosa de 'vrouw die Amerika graag haatte' en E! noemde haar 'reality TV's nummer 1 stoute meid'. Ondanks dat ze zelf een gewijde christelijke predikant is, schuwt Omarosa er nooit voor om haar vechtklauwen naar voren te brengen wanneer dingen op tv worden verhit.

7 Waarom werd Omarosa ontslagen uit het Witte Huis?

In januari 2017 werd Omarosa benoemd tot assistent van de president en directeur communicatie voor het Office of Public Liaison voor de Trump-administratie. Voordat ze haar eerste verjaardag in de rollen kon vieren, werd ze zonder pardon losgelaten, waarbij de toenmalige stafchef van het Witte Huis, John Kelly, 'integriteitsproblemen' citeerde toen hij haar liet gaan.

Omarosa vecht sindsdien terug tegen de regering-Trump en heeft publiekelijk ruzie met haar voormalige baas.

6 Omarosa is nu een bestsellerauteur

Voorafgaand aan haar hoge ambtenarenstatus in de regering van Donald Trump, had Omarosa twee boeken geschreven: The Bh Switch: Knowing How to Turn It on and Off in 2008 en Art My Way: Momarosa's Guide to Een levendig en energiek leven leiden in 2010.

Het was echter haar allesomvattende memoires Unhinged: An Insider's Account of the Trump White House nadat ze was ontslagen dat haar allereerste bestseller ooit zou worden. Het boek bereikte ergens in augustus 2018 zelfs de top van de bestsellerlijst van The New York Times.

5 Trump verliest zaak tegen Omarosa

Na de publicatie van dit boek heeft het juridische team van Donald Trump actie ondernomen tegen Omarosa, wegens vermeende schending van een vertrouwelijkheidsovereenkomst. Niettemin oordeelde arbiter T. Andrew Brown in het voordeel van Omarosa.

In het vonnis stond dat de voorwaarden van de geheimhoudingsovereenkomst 'niet-afdwingbaar' en 'zeer problematisch' waren, omdat ze niet voldeden aan de typische wettelijke normen.

4 Omarosa's netto waarde

Het vermogen van Omarosa wordt geschat op ongeveer $ 3,5 miljoen vandaag. Het meeste daarvan zou zijn verzameld in de loop van haar reality-tv-carrière, waaronder haar meest recente optredens in Celebrity Big Brother in 2018 en Big Brother VIP in 2021.

De beroemde persoonlijkheid zou ook een derde van het landgoed van acteur Michael Duncan hebben geërfd, met een waarde van minimaal $ 1 miljoen. In het Witte Huis kreeg Omarosa een jaarsalaris van $ 179.700, terwijl haar boek meer dan 33.000 exemplaren verkocht.

3 Omarosa geslagen met $60k boete

Begin maart 2022 kreeg Omarosa een boete van $ 61.585 opgelegd door een rechter van het Amerikaanse districtsrechtbank in D. C. omdat ze geen inkomen had aangegeven na haar ontslag uit haar taken in het Witte Huis in 2017.

"Manigault Newman was zich terdege bewust van haar verplichting om een beëindigingsrapport in te dienen… nadat ze talloze herinneringen had ontvangen - maar desondanks verzuimde haar rapport in te dienen gedurende meer dan een jaar na de wettelijke deadline", schreef de rechter in zijn uitspraak.

2 Het liefdesleven van Omarosa

Omarosa is momenteel getrouwd met de 67-jarige John Allen Newman, de hoofdpastor van The Sanctuary at Mount Calvary in Jacksonville, Florida. De twee stapten in het huwelijksbootje in de presidentiële balzaal van het Trump International Hotel Washington, D. C. in april 2017.

Voordat ze 'ik doe' zei tegen dominee Newman, had Omarosa een date met The Green Mile-acteur Michael Clarke Duncan, die helaas stierf na een hartstilstand in september 2012. Ze was eerder ook getrouwd met ene Aaron Stallworth tussen 2000 en 2005.

1 Omarosa op sociale media

Als auteur en reality-tv-ster rekent Omarosa ongetwijfeld op haar sociale-mediaprofielen om haar merk te blijven laten groeien en nieuwe kansen te bieden. De 48-jarige is actief op Instagram en op Twitter, waar ze zichzelf omschrijft als een '1 ℕYT ???? ????ing Author' en belijdt ook haar liefde voor NFL-outfit, de Cleveland Browns.

Ze plaatste onlangs een korte clip van de hoorzittingen van de voor het Hooggerechtshof genomineerde rechter Ketanji Brown Jackson. "Gezegend met een eerste rij in de geschiedenis!" Omarosa tweette, verwijzend naar het feit dat rechter Jackson de eerste Afro-Amerikaanse vrouw ooit is die is genomineerd voor een SCOTUS-justitiepositie.

Aanbevolen: