Fans vergaten het tragische achtergrondverhaal van Tony Danza

Inhoudsopgave:

Fans vergaten het tragische achtergrondverhaal van Tony Danza
Fans vergaten het tragische achtergrondverhaal van Tony Danza
Anonim

Je zou kunnen zeggen dat Tony Danza een gecharmeerd leven heeft geleid, met een carrière van meer dan vier decennia, maar fans zijn misschien vergeten dat hij 29 jaar geleden bijna zijn leven verloor bij een gruwelijk ongeluk.

Het meest bekend van zijn optredens in twee opeenvolgende hitseries, Taxi en Who's The Boss (hoewel niet helemaal zonder schandaal), Tony Danza is een overlevende. Hij is een man met veel talenten, die hij goed heeft benut tijdens een carrière die meer dan vier decennia heeft geduurd.

Tony groeide stoer op

Anthony Salvatore Iadanza werd geboren in Brooklyn in een familie van Italiaanse immigranten. Zijn grootvader leidde een slopend bestaan als tinner toen hij voor het eerst in de Verenigde Staten aankwam.

Tony's moeder was een boekhouder en zijn vader was een vuilnisman. De jonge jongen groeide op in de straten van Brooklyn, waar hij leerde voor zichzelf op te komen in de vele straatgevechten die in het gebied plaatsvonden.

Geen geweldige academicus, Tony heeft de universiteit gehaald met een worstelbeurs.

Hij studeerde in 1972 af met een graad in geschiedenis. Zijn plan om het onderwijs in te gaan werd in de ijskast gezet toen hij niet meteen een baan in het onderwijs kreeg. En dus werd hij in plaats daarvan een professionele bokser.

Hij had zeker een belofte; hij verloor slechts drie van zijn twaalf gevechten en had de ambitie om wereldkampioen te worden.

Tony Danza werd ontdekt tijdens een trainingssessie

Tijdens een bokstraining begon Tony's acteercarrière. Hij werd ontdekt door twee producers die op zoek waren naar een acteur die ook kon boksen. Tony kreeg de rol in de piloot waarvoor ze aan het casten waren, samen met een agent die hem een auditie bezorgde voor de rol van Tony Banta in een nieuwe sitcom genaamd Taxi.

Tony was natuurlijk niet het enige Taxi-castlid met een eerdere carrière; Danny DeVito was een begrafenisstylist voordat hij beroemd werd als acteur.

Aanvankelijk dacht Tony dat acteren gewoon een parttime baan zou zijn terwijl hij trainde voor zijn poging tot wereldkampioenschap, maar toen hij geen kans kreeg om een titel te behalen, trok hij zich terug uit de bokswereld en concentreerde zich over zijn acteercarrière.

Het succes van Taxi maakte van Tony een begrip. De jonge acteur ging aan de slag met enkele komische grootheden, waaronder Danny De Vito, die hem onder zijn hoede nam. De serie is genoemd als een van de beste sitcoms uit de jaren 90 die vandaag stand zouden houden. De serie liep vanaf 1978 en toen het eindigde in 1983, werd Tony aangemeld voor een nog langer lopende show, Who's The Boss.

Tony miste bijna de eerste opnamedag

Tony was bang dat hij de eerste opnames van Who's The Boss niet zou halen. Dat komt omdat hij twee dagen voordat het filmen begon bijna in de gevangenis belandde. Nadat hij ruzie had gekregen met een uitsmijter, riskeerde hij een gevangenisstraf. De acteur was opgelucht toen hij in plaats daarvan een straf van 250 uur taakstraf kreeg, waardoor hij zich aan het filmschema kon houden.

En maar goed: Who's The Boss heeft maar liefst acht seizoenen gedraaid en alle syndicatierecords gebroken. De cast bestond uit Judith Light, Danny Pintauro en een jonge Alyssa Milano, die een geweldige carrière heeft opgebouwd.

Een afschuwelijk ongeval waarbij Tony bijna om het leven kwam

Het jaar nadat Who's The Boss eindigde, werd Tony geconfronteerd met een verwoestend verlies. In juni 1993 overleed zijn geliefde moeder. De acteur worstelde om haar dood te verwerken, vooral omdat het dichter bij de eerste kerst zonder haar kwam.

Sprekend op The Dr. Oz Show in 2015, vertelde een emotionele Tony aan kijkers hoe zijn gemoedstoestand er destijds toe leidde dat hij zijn concentratie verloor terwijl hij aan het skiën was in de Deer Valley, Utah. De acteur stortte zich met hoge snelheid van een helling, raakte een rots en botste tegen een boom. Hij bleef achter met een lekke long, twee gebroken wervels en acht gebroken ribben.

Tony had het geluk het ongeluk te overleven, waardoor hij bijna een maand in kritieke toestand verkeerde. Zijn schrammen met de dood hebben hem het besef gegeven dat je maar één leven hebt om te leven, dus je moet er het beste van maken.

Tony zei dat de kracht van zijn moeder hem vastbesloten hield om te overleven. Iets meer dan een jaar na zijn ongeluk was de iconische acteur weer aan het werk en filmde Deadly Whispers.

Tony vindt het heerlijk om zichzelf opnieuw uit te vinden

En hij werkt nog steeds vandaag. Zijn cv is indrukwekkend, met filmrollen, tv-shows en zijn eigen talkshow.

Hij vindt het heerlijk om zichzelf opnieuw uit te vinden. Gezien de sportieve achtergrond van de acteur, werd het publiek aanvankelijk verrast door zijn live optredens op Broadway. Tony leerde tappen na het filmen van een fantasiescène in Taxi. De acteurs werden voorafgaand aan de opnames door een choreograaf een paar passen aan de tand gevoeld en Tony was onder de indruk van de dansstijl.

Hij leerde ook de ukelele spelen als een vorm van stressvermindering en heeft het instrument verwerkt in de shows die hij uitvoert met zijn vierkoppige band, waarmee hij nog steeds door het hele land toert. Tony maakt indruk op het publiek met zijn zang- en tapdanskunsten.

Hij is een bestsellerauteur

Nooit iemand die stilzit, in 2002 keerde Tony terug naar zijn oorspronkelijke carrièrepad en gaf hij een jaar les in Engels op de Northeast High School in Philadelphia. Zijn tijd op school werd gefilmd en uitgebracht als een zevendelige documentaireserie, met lovende recensies.

De memoires die hij schreef over zijn ervaring, "I'd Like To Excuses To Every Teacher I Had", kwam op de bestsellerlijst van de New York Times.

Er was een gerucht dat Tony was overleden

In 2011 was Danza te zien op een Facebook-pagina genaamd R. I. P Tony Danza. De valse post trok bijna een miljoen likes

Het goede nieuws is dat, hoewel zijn haar tegenwoordig zilverkleurig is, Tony nog springlevend is. Hij speelde de hoofdrol in de Netflix-serie The Good Cop met Josh Groban, Blue Bloods op CBS, en zijn optreden in Don Jon heeft uitstekende recensies gekregen.

Misschien beantwoordt dat de vraag: Wie is de baas?

Aanbevolen: