Het ingewikkelde achtergrondverhaal van Sonic The Hedgehog, uitgelegd

Inhoudsopgave:

Het ingewikkelde achtergrondverhaal van Sonic The Hedgehog, uitgelegd
Het ingewikkelde achtergrondverhaal van Sonic The Hedgehog, uitgelegd
Anonim

Sonic the Hedgehog werd voor het eerst in de wereld geïntroduceerd in 1991. De razendsnelle blauwe egel is het hoofdpersonage in de naar hem vernoemde videogameserie. Hij is een supersnelle egel die zijn krachten gebruikt om dieren in de games te redden. Sega heeft bijna honderd verschillende games gemaakt op basis van hun mascottekarakter en er zijn zelfs tv-shows en films op basis van hem.

De film is net vorig jaar uitgebracht en hoewel Sonic er een beetje anders uitziet, liet het zien hoeveel het personage door de jaren heen is getransformeerd. De filmmakers moesten hem volledig opnieuw ontwerpen voor de film nadat fans hadden aangegeven dat ze het eerste ontwerp niet leuk vonden.

En dat was niet de eerste keer dat Sonic opnieuw werd ontworpen. Het kostte de game-ontwerpers van de originele videogame veel tijd om het ontwerp van Sonic goed te krijgen. Laten we eens kijken hoe Sonic the Hedgehog het personage werd dat hij nu is.

8 De gamedesigners vonden een egel het beste bij Sonics persoonlijkheid passen

Tijdens de Game Designers Conference van 2018 spraken de originele Sonic the Hedgehog-spelontwerpers, Hirokazu Yasuhara en Naoto Oshima, over hoe ze het iconische gamepersonage creëerden. Hirokazu Yasuhara zei: "De vraag is: waarom dan een egel? Het is een personage waarvan je je kunt voorstellen dat het schade aanricht door zich op te rollen als een bal en rond te rollen." Ze wilden een personage dat veel schade zou aanrichten en ze dachten dat het vermogen van een egel om rond te rollen de meeste schade zou aanrichten.

7 Sonic was bijna een ander dier

Voordat de game-ontwerpers aan een egel dachten, maakten ze van Sonic bijna een ander dier. Het was natuurlijk niet het enige idee - ze overwogen ook om Sonic een gordeldier, een stekelvarken, een hond en een norse oude man met een snor te maken (dit laatste idee vond uiteindelijk zijn weg naar het personageontwerp van Eggman Dr. Robotnik),' aldus Gamasutra. Het zou heel raar zijn als de karakterontwerpen werden omgedraaid en Sonic de oude man met een snor was terwijl dokter Eggman een egel was.

6 New Yorkers voltooiden Sonic's personageontwerp

Naoto Oshima plande een reis naar New York om onderzoek te doen voor de videogame en ging naar Central Park terwijl hij daar was. Hij begon verschillende karakterontwerpen op papier te tekenen en liet ze zien aan voorbijlopende mensen in het park om te zien wat hun reacties waren. Naoto Oshima zei: Het resultaat was dat de egel het populairst was; mensen wezen erop en vonden het erg leuk. De tweede was Eggman, en de derde was de hond.” Hij realiseerde zich dat mensen het egelontwerp kozen omdat het schattig was en een universeel ontwerp is dat niet specifiek is voor een bepaalde demografie.

5 De spelontwerpers wilden een personageontwerp dat zo eenvoudig is dat kinderen het kunnen tekenen

De game-ontwerpers wilden dat het personageontwerp van Sonic eenvoudig was, omdat hun fans meestal kinderen zijn en ze niet wilden dat het te complex zou zijn waar fans het niet konden tekenen. Naoto Oshima zei: "Bij het creëren van dit personage wilden we niet dat het te vreemd of te uitgesproken zou zijn. We wilden een niveau van vertrouwdheid, en zelfs comfort … het punt was om er een personage van te maken dat vertrouwd aanvoelt." Tekens gebouwd op eenvoudige vormen zijn de beste omdat je ze onthoudt.

4 Sonic's ontwerp vertegenwoordigt zijn houding

Samen met Sonic met een eenvoudig ontwerp, wilden de game-ontwerpers ook dat zijn ontwerp zijn persoonlijkheid en houding vertegenwoordigde. Ze wilden een personage dat niet alleen veel schade aanrichtte, maar ook een inspirerende houding had. Volgens Gamasutra: "In plaats daarvan zei hij [Naoto Oshima] dat het team een personage wilde dat 'cool' was vanwege zijn houding - hij zou de bevelen van anderen niet opvolgen en altijd vechten voor waar hij in geloofde.”

3 Sonic's blauwe kleur heeft ook betekenis

De felblauwe kleur van de beroemde egel is niet alleen om er cool uit te zien - hij is blauw omdat het zijn karakter vertegenwoordigt. Volgens Fandom zei de programmeur van Sonic the Hedgehog, Yuji Naka, dat "Sonic's kleur ook dient om vrede, vertrouwen en koelte te symboliseren, de kenmerken van Sonic's karakter." Sonic probeert altijd vrede te sluiten met zijn vijanden, dus het is logisch waarom de game-ontwerpers ervoor zouden kiezen om hem blauw te maken. Het vertegenwoordigt ook de merkkleur van Sega.

2 De spelontwerpers noemden hem naar zijn vaardigheden

Sonic's ontwerp is niet het enige aan hem dat betekenis heeft. De gamedesigners dachten niet lichtzinnig na over zijn naam. Ze waren uren bezig met het bedenken van een naam die bij zijn karakter paste. "Hij is een antropomorfe egel die is geboren met het vermogen om sneller te rennen dan de snelheid van het geluid, vandaar zijn naam, en hij heeft bliksemsnelle reflexen die bij zijn snelheid passen", aldus Fandom. Ze bedachten namen als "Raisupi" en "LS" die allemaal te maken hadden met zijn bliksemsnelheid.

1 Hij is gemaakt om ontbossing tegen te gaan

Het hoofdthema in veel van Sonic's videogames is het redden van dieren. Het lijkt erop dat de game-ontwerpers hem hebben gemaakt om ontbossing in de games te bestrijden, wat fans ook zou kunnen inspireren om ook het milieu te helpen. Volgens de Los Angeles Times: "Sonic rent en rolt en springt, terwijl hij onderweg dieren bevrijdt en zijn thuiswereld verlost van een overvloed aan door mensen gebouwde items… Sonic, bij elke sprong in een van dieren veranderde robot en aanval op de kwaadaardige wetenschapper-antagonist, vecht in wezen ontbossing."

Aanbevolen: