Wat is de nettowaarde van 'onderbetaalde' actrice Zoe Saldana vandaag?

Inhoudsopgave:

Wat is de nettowaarde van 'onderbetaalde' actrice Zoe Saldana vandaag?
Wat is de nettowaarde van 'onderbetaalde' actrice Zoe Saldana vandaag?
Anonim

Zoe Saldana is een actrice die al sinds het begin van de jaren 2000 het grote scherm siert. In de loop der jaren heeft ze gewerkt met bekroonde regisseurs (om te beginnen James Cameron en Steven Spielberg), speelde ze in enkele van de grootste films aller tijden en trad ze toe tot verschillende succesvolle filmfranchises. Maar ondanks dat alles en haar andere successen in het vak, lijkt Saldana nog steeds een behoorlijk onderschatte ster te zijn.

Toen de ervaren actrice bijvoorbeeld toetrad tot het Marvel Cinematic Universe, werd aangenomen dat ze slechts $ 100.000 kreeg voor Guardians of the Galaxy. Met haar uitgebreide filmachtergrond en eerdere werk in sci-fi was het logisch dat de actrice meer betaald kreeg. Bijna tien jaar later lijkt het tij echter gekeerd. De ooit 'onderbetaalde' Saldana heeft nu een duizelingwekkend vermogen.

Ondanks haar bankabiliteit heeft Zoe Saldana hard moeten vechten om in het spel te blijven

Vooral vandaag is Saldana gemakkelijk een van de meest herkenbare gezichten in entertainment, met een ster in de MCU, Star Trek-films en Cameron's box office-goud, Avatar. Na alles wat ze heeft bereikt, kunnen fans echter verrast zijn om te horen dat Saldana het nog steeds een uitdaging vond om met Hollywood-execs te onderhandelen. En ze vroeg niet eens veel.

Saldana was net een nieuwe moeder voor tweelingjongens toen ze zich voorbereidde om weer aan het werk te gaan. En toen haar werd gevraagd om kinderopvangkosten in haar contract op te nemen, weigerde de studio waarmee Saldana werkte, ondanks het feit dat ze privéjets en over-the-top trailers aan haar mannelijke tegenhangers had toegekend. “De toon is veranderd in de onderhandelingen. Ik begon te voelen dat ik… moeilijk was.”

Jaren later blijft Saldana haar mannetje staan. Wat nog belangrijker is, ze is doorgegaan. In feite had de actrice gewoon franchisewerk kunnen nastreven, maar zo is Saldana niet gebouwd. Na verloop van tijd bleef ze haar acteerportfolio diversifiëren en deed ze zelfs verschillende projecten voor Netflix (meest recentelijk de met sterren bezaaide futuristische film The Adam Project waarin ze de vrouw van Ryan Reynolds speelt).

Hier is het vermogen van Zoe Saldana vandaag de dag

Recente schattingen geven aan dat Saldana nu een koele $ 30 tot $ 35 miljoen waard is. Dat is minstens $ 10 miljoen meer dan haar gerapporteerde vermogen in voorgaande jaren. Dat gezegd hebbende, is het onduidelijk of het cijfer een indicatie is dat Saldana nu veel meer betaald krijgt per foto.

Gezien het succes van Guardians of the Galaxy lijkt het echter redelijk om aan te nemen dat Saladana en haar co-sterren recht zouden hebben op hogere salaristarieven voor de tweede tranche. Experts uit de industrie hebben zelfs aangegeven dat de cast mogelijk restanten heeft gekregen na Guardians of the Galaxy Vol.2 bracht naar schatting $ 863,8 miljoen op aan de kassa.

Tegelijkertijd is het waarschijnlijk dat oude Marvel-acteurs aanzienlijke verhogingen hebben gekregen voor hun werk in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Marvel Studios weet immers alles over het belang van investeren in talent.

"Het percentage van de budgetkosten is zeker zwaar scheefgetrokken, vooral bij de Avengers-films, om nu te casten, terwijl het in de vroege films misschien meer visuele effecten of onder de streep was", zei Marvel-baas Kevin Feige zelfs op een punt. "Maar dat is oké, want [de acteurs] zijn de beste effecten."

Tegelijk lijkt het erop dat Saldana erin slaagde een lucratief contract voor zichzelf te bemachtigen toen ze ermee instemde om te schitteren in Camerons aankomende Avatar-films. Voor de eerste Avatar-film werd echter gemeld dat Saldana en co-ster Sam Worthington minder werden betaald dan de voor een Oscar genomineerde Sigourney Weaver. Alle drie de acteurs keren terug voor de komende afleveringen.

Wat betreft Saldana's betrokkenheid bij de Star Trek-franchise, werd in 2015 gemeld dat de belangrijkste castleden erin slaagden aanzienlijke loonsverhogingen te krijgen terwijl ze zich voorbereidden op het filmen van Star Trek Beyond. Insiders uit de industrie gaven zelfs aan dat de onderhandelingen naar schatting $ 10 tot $ 15 miljoen aan het budget van de film hebben toegevoegd.

Naast acteren staat Saldana bekend om haar werk als woordvoerder van een aantal modemerken. Door de jaren heen was de actrice het gezicht van L'Oréal Paris en 7 For All Mankind. Meer recentelijk is Saldana een samenwerking aangegaan met Corona-bier en werd het het gezicht van de Corona Premier.

Afgezien hiervan is het vermeldenswaard dat Saldana in 2017 haar eigen digitale mediabedrijf heeft gelanceerd. Haar bedrijf, BESE, wil inspirerende en opwindende inhoud creëren voor jonge Latino-kijkers. Daarnaast is Saldana samen met zus Cisely Saldana mede-eigenaar van Saldana Productions. In 2013 sloot het bedrijf een first-look deal met Lionsgate Entertainment.

Ondertussen kunnen fans Saldana verwachten als Gamora in de aankomende MCU-film Guardians of the Galaxy Vol. 3. De actrice zal te zien zijn in vier aankomende Avatar-films. En alsof dat nog niet genoeg opwinding is, zullen fans blij zijn om te horen dat Saldana zal verschijnen in een aankomend Star Trek-vervolg. Afgezien van deze, produceert Saldana momenteel ook twee aankomende series en een miniserie.

Aanbevolen: