Waarom is Drake populairder in het VK dan in Canada?

Inhoudsopgave:

Waarom is Drake populairder in het VK dan in Canada?
Waarom is Drake populairder in het VK dan in Canada?
Anonim

Het leven van de Canadese rapper Abraham Drake Graham, beter bekend als Drake, veranderde na de release van zijn album 'So Far Gone' in 2009.

Zijn nummer 'Best I Ever Had' leverde hem twee Grammy-nominaties op en het begin van een succesvolle carrière.

Sindsdien heeft Drake internationale bekendheid verworven, niet alleen voor zijn eigen muziek, maar ook voor zijn samenwerkingen met andere artiesten. Hij is ook in de krantenkoppen voor het verwekken van een kind met een voormalige volwassen filmster.

Maar fans hebben nog steeds veel liefde voor Drake, hoewel merkwaardig genoeg lijkt hij veel meer geliefd in het VK dan in zijn thuisland Canada. De vraag is, waarom ?

Grote hits in het VK, kleine hits in Canada

Hoewel Canada vol zit met getalenteerde artiesten, is hun populariteit soms veel groter in andere landen dan in hun eigen land.

De 'Certified Lover Boy'-rapper heeft meerdere successen behaald in zijn geboortestad Toronto, maar de liefde van het VK voor de rapper is onvergelijkbaar.

Zijn Britse publiek lijkt de artiest als een Britse rapper te beschouwen vanwege het uitgebreide Britse vocabulaire dat in zijn liedjes is verwerkt.

En op basis van de verkoopcijfers zijn alle albums van Drake in beide landen nummer één geworden, ook al liet hij fans drie volle jaren wachten op zijn zesde studioalbum.

Volgens Capital Xtra heeft Drake zes 1's gehad in het Verenigd Koninkrijk met zijn topnummers 'Toosie Slide', 'In My Feelings', 'Nice For What', 'God's Plan', 'One Dance' en 'What's My Name' (met Rihanna).

Ter vergelijking: zijn eerste nummer dat nummer één werd in zijn thuisland, Canada, was met de hit 'One Dance'.

'Views' werd uitgebracht op 29 april 2016 en kwam binnen op 1 in het Verenigd Koninkrijk en ook in Canada. Sommige nummers van het album waren op sommige plaatsen echter grotere hits dan op andere.

Bijvoorbeeld, 'Controlla' debuteerde een week na de release van zijn album op 76 en piekte toen op 34 voor Canadese iTunes.

Vergeleken met het Britse iTunes, waarop het nummer debuteerde op 32 en de volgende week piekte op 20.

Natuurlijk is niet iedereen enthousiast over het trackrecord van Drake's album. Sommige fans suggereerden zelfs dat Drake "aangespoeld" was na zijn laatste album.

Hoe sommige groepen ook over de rapper denken, het is duidelijk dat hij het nog steeds niet rustiger aan doet in de muziekindustrie.

Hij veranderde de O2 in de O3

Voordat de Coronavirus-pandemie begon en alle artiestenconcerten en wereldtournees stopte, had Drake het geweldig tijdens zijn 'Assassination Vacation Tour'-tour in Londen in 2019.

Zijn populariteit is zo enorm dat hij een verblijf van zeven dagen moest doen in de arena met een capaciteit van 20.000 in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk.

Toen alle kaartjes waren uitverkocht, liet hij de Londense arena de hele week de o2 veranderen in het o3-bord sinds zijn single getiteld 'God's Plan' zegt: "En je kent me, verander de o2 in de o3, hond."

Tijdens een van zijn shows verraste hij het publiek door J-Hus op het podium te brengen. De kunstenaar was onlangs vrijgelaten uit de gevangenis en het was zijn eerste optreden voor het publiek nadat hij was vrijgelaten.

Drake's populariteit in het land werd eens te meer bewezen door het enthousiasme van de Britse fans en hoe negen van de 13 shows van The Assassination Vacation Tour in het VK waren.

Londen wordt wild voor Drake

Zonder dat iemand merkte dat het de zangeres was, werd Drizzy in 2018 vastgelegd tijdens het filmen van een visuele video voor 'Non Stop' op een dubbeldekker in Londen.

Zodra zijn fans merkten dat het de zanger was die bovenop de iconische rode bus zat, probeerde de City of London de superster te achtervolgen. De video is exclusief opgenomen voor Apple Music.

'Champagne Papi' is ondergedompeld in de zwarte Britse cultuur en wil een nieuw geluid omarmen, namelijk UK rap. Hij werkte samen met de Zuid-Londense rapper Dave voor zijn nummer 'Wanna Know' en ondertekende Britse artiesten als Giggs, Jorja Smith, Skepta en Sampha voor zijn album 'More Life'.

Ongeacht zijn populariteit in het buitenland, zal Drake altijd een speciale liefde hebben voor Toronto en heel Canada. Hij vergeet niet een paar regels van zijn liedjes te wijden aan zijn geboorteplaats en waardeert de liefde van zijn Canadese fans.

Tijdens de Grammy's van 2019, net toen hij kritiek had op het gebrek aan nominaties en erkenning van zwarte artiesten, eindigde Drake zijn toespraak door zijn geluk te delen voor het winnen van de prijs en omdat hij werd beschouwd als een held van zijn geboorteplaats.

Hij zal altijd trots zijn op waar hij vandaan komt, maar hij kan niet klagen over hoe zijn populariteit zich over de hele wereld heeft verspreid.

Aanbevolen: