10 televisie spin-offs populairder dan de originele show

Inhoudsopgave:

10 televisie spin-offs populairder dan de originele show
10 televisie spin-offs populairder dan de originele show
Anonim

Telkens wanneer een televisieprogramma ongekende hoogten van succes bereikt, volgt meestal nieuws over een spin-off. Hoewel maar heel weinig spin-offs de syndicatie halen, zijn er maar een paar die lange en succesvolle runs zien. Sommigen gingen zelfs de bekendheid en populariteit van hun voorganger overtreffen. In de loop der jaren zijn er van die tv-spin-offs geweest die het beter hebben gedaan dan hun ouderprogramma, met toegewijde fandoms en lovende kritieken.

Maar waarom? Wat maakte deze shows zo populair? Wat hebben ze vastgelegd dat het origineel niet heeft vastgelegd? Hoewel deze vragen niet volledig kunnen worden beantwoord, kan een verkenning van de beste spin-offs op televisie zeker worden opgeleverd. Hier zijn 10 tv-spin-offs die populairder zijn dan hun originele show.

10 'The Simpsons'

The Simpsons
The Simpsons

Ja, je leest het goed. Voordat The Simpsons een van de langstlopende geanimeerde shows ter wereld was, begon het zijn leven als een reeks korte films op The Tracey Ullman Show. De korte films werden gebruikt om de verschillende komische sketches op te splitsen en zagen hoe de nu iconische familie zich bezighield met de ups en downs van het huiselijk leven, van televisie kijken tot eten maken. Door de populariteit van de korte broek ontwikkelde Matt Groening al snel zijn idee voor een volwaardige animatieserie, waarvan de eerste aflevering in 1989 werd uitgezonden, en de rest is nu geschiedenis.

9 'The Office' (VS)

Het kantoor
Het kantoor

Aangepast van de populaire Britse sitcom met dezelfde naam, ging The Office voor het eerst in première in 2005 en werd al snel een van de grootste tv-shows aller tijden. Geprezen om zijn uitvoeringen en schrijven, zou de show het succes van het BBC-origineel overtreffen, negen seizoenen draaiend en zelfs een eigen spin-offbehandeling ontvangen, die nooit tot wasdom kwam. Hoewel sommigen de show misschien meer als een remake dan als een spin-off beschouwen, maakte de show talloze verwijzingen naar zijn Britse moedermaatschappij, wat bevestigt dat beide shows zich in hetzelfde televisie-universum afspeelden.

8 'Star Trek: Deep Space Nine'

Stark Trek: Deep Space Nine
Stark Trek: Deep Space Nine

De originele Star Trek-televisieserie debuteerde in 1966 en sindsdien heeft de franchise talloze spin-offs, films en animatiespecials voortgebracht. Hoewel Star Trek: The Next Generation nu liefdevol wordt herinnerd door fans en populaire cultuur, is Star Trek: Deep Space Nine ook bekend geworden om zijn succes en populariteit. Nu geprezen om zijn rijke karakterontwikkeling, diverse cast en ambitieuze verhalen, wordt de show nu vaak beoordeeld als productiever dan de originele show uit de jaren 60 en wordt beschouwd als een hoofdbestanddeel van de genretelevisie uit de jaren 90.

7 'NCIS'

NCIS
NCIS

Gezien het succes van het merk NCIS, vind je het misschien interessant om te horen dat de show oorspronkelijk was bedacht als een spin-off van de televisieshow JAG, waarbij de cast en het uitgangspunt van de serie werden geïntroduceerd in een achterdeur piloot. Sindsdien heeft NCIS het succes van zijn moedershow enorm overtroffen en omvat het momenteel achttien seizoenen televisie en twee populaire spin-offs.

6 'Daria'

Daria
Daria

Daria Morgendorffer verscheen oorspronkelijk als een terugkerend personage in de geanimeerde sitcom Beavis and Butt-Head, waar ze vaak optrad als een folie voor de twee titulaire personages. Na het succes van het personage kreeg Daria haar eigen geanimeerde spin-off, die de tienercultuur en sterke vrouwelijke personages wilde vieren. Hoewel de serie niet dezelfde levensduur had als zijn voorganger, kreeg hij wel lovende kritieken voor zijn verkenning van tienerproblemen. De show wordt nu beschouwd als een van de beste tv-spin-offs die ooit is gemaakt en is geliefd bij een hele generatie fans.

5 'Law & Order: Special Victims Unit'

Law & Order SVU
Law & Order SVU

De Law & Order-franchise wordt nu beschouwd als een titaan in de tv-wereld. Met de originele show met een looptijd van twintig seizoenen, was het onvermijdelijk dat de serie een groot deel van de spin-off-eigenschappen zou zien. Tot op heden zijn er vijf opvolgers van de populaire show geweest, maar geen enkele was zo succesvol als Law & Order: Special Victims Unit, dat momenteel zijn tweeëntwintigste seizoen uitzendt. De show, geprezen om zijn uitvoeringen, schrijven en humanistische benadering van het onderwerp, heeft de populariteit en bekendheid van zijn moedershow enorm overtroffen en is genomineerd voor talloze prijzen en onderscheidingen.

4 'Engel'

Engel
Engel

Oorspronkelijk bedacht als een ruigere inzending voor de "Buffyverse", begon Angel in 1999 na het derde seizoen van de moedershow. De show, die de avonturen van de vampier Angel en zijn amateurgroep van paranormale onderzoekers beschrijft, bracht vijf succesvolle seizoenen voort voordat hij in 2004 werd geannuleerd. Hoewel de show misschien niet dezelfde levensduur heeft gehad als Buffy, heeft het sindsdien zijn eigen toegewijde fandom, die de show prijzen om zijn donkere toon en complexe morele verhalen. Angel wordt nu vaak beschouwd als een van de grootste tv-spin-offs in de geschiedenis en een prima opvolger van zijn ankershow.

3 'Better Call Saul'

Je kunt beter Saul bellen
Je kunt beter Saul bellen

Breaking Bad wordt nu beschouwd als een van de grootste tv-shows aller tijden. De show, die vijf veelgeprezen seizoenen beslaat, zou in 2015 een eigen spin-offbehandeling krijgen met de serie Better Call Saul. Better Call Saul is een prequel op de gebeurtenissen van de originele show en volgt de lotgevallen van Jimmy McGill, een advocaat en voormalig oplichter. Sinds de eerste uitzending van de show heeft het niets dan positieve feedback gekregen van critici en fans, waarbij sommigen de show zelfs als superieur aan zijn iconische voorganger beschouwen.

2 'Xena: Warrior Princess'

Xena
Xena

Oorspronkelijk geïntroduceerd als een schurk in het eerste seizoen van Hercules: The Legendary Journeys, werd Xena al snel een favoriet bij de fans en kreeg ze haar eigen spin-off van de populaire fantasieshow. Xena: Warrior Princess zou het titulaire personage volgen op haar pad naar verlossing, terwijl ze ook strijdt tegen mythologische monsters, strijdende goden en criminele bandieten. Tegenwoordig wordt Xena: Warrior Princess gezien als de superieur van de twee shows, en velen prezen het om zijn feministische thema's, sapphische representatie en moreel complexe karakters. De show wordt ook beschouwd als een hoogtepunt in culttelevisie en wordt beschouwd als een toetssteen voor zijn weergave van sterke vrouwelijke personages.

Gerelateerd: Hoeveel verdient Grant Gustin voor 'The Flash'?

1 'The Flash'

De flits
De flits

Als je vandaag naar de CW "Arrowverse" kijkt, is het bijna moeilijk te geloven dat de hele franchise is voortgekomen uit een enkele televisieshow. Arrow werd voor het eerst uitgezonden in 2012 en veranderde het landschap van superheldenmedia voorgoed, wat bewijst dat stripboekaanpassingen zelfs succesvol kunnen zijn als ze voor het kleine scherm zijn gemaakt. Sindsdien heeft de show zes verschillende spin-offs voortgebracht, allemaal in hetzelfde gedeelde universum. Maar niemand is succesvoller geweest dan The Flash, dat in 2014 voor het eerst op televisieschermen verscheen. Na de avonturen van de titulaire superheld, is de show de populariteit van zijn moedershow enorm overtroffen en wordt nu algemeen beschouwd als de beste. van de verzamelde franchise.

Aanbevolen: