Bart Simpson: 20 geheimen over zijn anatomie

Inhoudsopgave:

Bart Simpson: 20 geheimen over zijn anatomie
Bart Simpson: 20 geheimen over zijn anatomie
Anonim

Hij is slim. Hij is geel, en de kans is groot dat Bartholomew J. Simpson de afgelopen drie decennia een vriend is geweest van alle televisiefans.

Bart Simpson is een populair cultuuricoon voor meerdere groepen mensen, waardoor hij de posterjongen is voor generaties kinderen! Ouders hebben hem gehaat, muziekfans hebben meegeholpen met zijn klassieke rapnummer en hij heeft de Engelse taal enorm beïnvloed; Bart Simpson is een universeel identificeerbare culturele figuur, en het is de tijd voor fans van Bart en The Simpsons om de kenmerken te onderzoeken die Bart Simpson tot een iconische figuur maken!

Van Barts kenmerkende kreten tot de meer ingewikkelde factoren van zijn persoonlijkheid, er zijn zoveel troeven in de volledige karakterboog van Bart Simpson. Op het eerste gezicht lijkt hij misschien het kenmerkende 'kinderbroer'-personage van een tv-programma met een sterke kant van sarcasme, maar Bart Simpson heeft veel niveaus in zijn make-up!

20 Bart veroudert nooit

Afbeelding
Afbeelding

We hebben allemaal van die dingen in het leven die gegarandeerd nooit zullen veranderen en waar we op kunnen vertrouwen voor comfort; De Simpsons zijn al 30 jaar in ons leven en hun "make-up" is nauwelijks bijgewerkt!

Simpsons-fans zijn goed bekend met de factoren die het bestaan van Bart Simpson bepalen. Hij is en is altijd gebleven, de kleine gele tienjarige, gedurende 30 seizoenen!

19 Zijn huid wordt geleidelijk lichter

Afbeelding
Afbeelding

Het is misschien moeilijk te geloven, maar het uiterlijk van Bart Simpson is eigenlijk geëvolueerd van het mentale beeld dat je nu waarschijnlijk in je hoofd hebt! The Simpsons begon in 1987 als een korte sketch op de Tracy Ulman Show, en onze geliefde familie uit Springfield zag er toen een beetje anders uit.

Barts fysieke uiterlijk zag er aanvankelijk veel donkerder uit!

18 Barts neus krimpt geleidelijk

Afbeelding
Afbeelding

Voor hardcore Simpsons-fans zijn er aspecten van Barts anatomie die meer voor de hand liggende veranderingen ondergaan, maar er zijn een paar veranderingen, zelfs de grootste Bart-fans moeten een vergrootglas gebruiken om het te zien!

Ondanks Barts status als een van de meest herkenbare gezichten aller tijden, is de verkleining van zijn neus misschien wat minder voor de hand liggend. Het is veel kleiner dan het eerst verscheen.

17 Zijn totale omvang is verkleind

Afbeelding
Afbeelding

Als je kijkt naar een throwback-foto van Bart van vroege optredens in de sketches van de Tracey Ulman Show, is het vrij duidelijk dat zijn gezicht veel langer is dan zijn huidige incarnatie. Als je het kunt geloven, zorgde de grootte van Barts oorspronkelijke gezicht ervoor dat zijn algehele uiterlijk groter leek!

Naarmate de tijd verstreek, werd zijn gezicht magerder, waardoor zijn totale omvang kleiner werd.

16 Bart's catchphrases verdwijnen langzaam

Afbeelding
Afbeelding

Als je een Simpsons-fan zou vragen die zich Bart herinnert uit de vroege seizoenen, zou hij de persoonlijkheid van Bart kunnen beschrijven op een manier die totaal anders is dan de Bart Simpson die we misschien kennen en waar we van houden!

In het begin van de jaren negentig was Bart om vele redenen een cultureel icoon, met name zijn reeks van slogans, die kenmerkende slogans werden in de volkstaal van die tijd.

15 Zijn hobby's zijn geëvolueerd

Afbeelding
Afbeelding

Barts persoonlijkheid is een essentieel aspect van zijn karakterontwikkeling en algehele anatomie! In de vroege seizoenen van The Simpsons werd Bart afgeschilderd als je typische tienjarige jongen in de vierde klas. Hij had niet alleen een vocabulaire versierd met "kleurrijke" taal die volwassenen verachtten, hij hield ervan zijn tijd door te brengen met onstuimige activiteiten ten nadele van velen.

Barts hobby's werden veelzijdiger!

14 Bart wordt langzaam minder beroemd

Afbeelding
Afbeelding

Het is moeilijk om de grootste momenten in de geschiedenis van The Simpsons te specificeren zonder 'Do The Bartman' te noemen. Voor jongere kijkers is het concept van Bart Simpson die wordt gezien als een muziekvideosterretje misschien wat moeilijker te begrijpen dan voor de OG-kijkers van The Simpsons !

Nadat "Do The Bartman" was uitgebracht, was Bart een minuut lang een totale beroemdheid!

13 Bart is behoorlijk afhankelijk van elkaar

Afbeelding
Afbeelding

Voor een jongen die vastbesloten was om indruk te maken, lijkt Bart te gedijen als hij een publiek heeft, maar deze ondeugende jongen waardeert de mening van zijn beste vriend Millhouse!

Het nadeel van zijn vriendschappen is echter dat hij niet zonder hen kan slagen. Als Millhouse in de buurt is, lijkt hij Bart op de "rechte en smalle" weg te houden, waar Bart zich soms aan vastklampt.

12 Zijn gedrag evolueert langzaam overuren

Afbeelding
Afbeelding

Bart is misschien een kerel die nog geen dag ouder is geworden en drie decennia in dezelfde klas is gebleven, maar hij wordt ten goede beïnvloed door zijn omgeving!

Toen The Simpsons voor het eerst in première ging, werd Bart gezien als het tegenovergestelde van een rolmodel voor jonge jongens, voornamelijk vanwege zijn twijfelachtige gedrag. Volgens TV Tropes weerspiegelden enkele vroege kreten zijn houding.

11 Barts relatie met Lisa groeit

Afbeelding
Afbeelding

Voordat ze een diepe duik nemen in de innerlijke werking van hun familie, ziet The Simpsons eruit als een typisch gezin met twee ouders en drie kinderen. De persoonlijkheid van Bart is totaal anders dan die van zijn zus, de ongelooflijk leesgrage Lisa, en het duo van broers en zussen brengen veel tijd door met botsen met elkaar!

Bart en Lisa's relatie evolueert in flash-forward sequenties, zoals broers en zussen vaak doen.

10 Hij zal onvermijdelijk in Homer veranderen

Afbeelding
Afbeelding

Het maakt niet uit of je één of meerdere afleveringen van The Simpsons hebt gezien, de kans is groot dat je bekend bent met de vaak komisch gewelddadige aard van de relatie tussen Bart en Homer. Hoewel er veel tedere momenten worden gedeeld, hebben Bart en Homer vaker wel dan niet een niet-aanhankelijke relatie.

Voor een beter begrip van hun relatie kan het volgen van hun wederzijdse gedragspatronen een beter inzicht geven!

9 Bart blijft altijd onschuldig, wat er ook gebeurt

Afbeelding
Afbeelding

Hoe vreemd het ook mag klinken als je naar Bart verwijst, er zijn eigenlijk veel lagen die zijn algehele anatomie vormen. De centrale focus van Barts karakterboog ligt misschien op zijn vaak opstandige tienjarige zelf, maar er is misschien iets te zeggen over Bart in zijn kern; hij is nog steeds een kind van 10!

Onder zijn "stoere" uiterlijk zien we af en toe Bart hunkeren naar genegenheid.

8 Zijn persoonlijkheidskenmerken kunnen iets diepers betekenen

Afbeelding
Afbeelding

We hebben af en toe een aanhankelijke streep van Bart gezien, maar die momenten van door Bart veroorzaakte liefde zijn zeldzaam. Hoewel het gebruikelijk is om kinderen rond de leeftijd van Bart te zien loskomen van de gedachte aan gehechtheid, hebben fans gezocht naar een diepere betekenis achter de innerlijke werking van Barts persoonlijkheid.

Of we het ons realiseren of niet, Bart internaliseert de dingen vrij goed en heeft een scherp vermogen om "de kamer te lezen!"

7 Bart is een leider voor zijn vrienden

Afbeelding
Afbeelding

Als Bart zich in een omgeving bevindt waar hij de controle over een situatie kan nemen, kun je maar beter geloven dat hij er volledig van zal profiteren! Hij vertoont dit gedrag vaak wanneer hij in de buurt is van zijn vriend Milhouse, die een beetje een beïnvloedbaar mannetje kan zijn in vergelijking met Barts extreme zelfvertrouwen en "de leiding nemen"-persoonlijkheid.

Als alternatief kan deze actie worden gezien als een vorm van genegenheid!

6 Hij kan onzeker zijn

Afbeelding
Afbeelding

Bart vindt het misschien leuk om de controle over een situatie te nemen en het middelpunt van Springfields universum te zijn, maar er zijn af en toe momenten in The Simpsons waar Bart af en toe een moment van zelfbewustzijn laat zien - een echt teken van mens-zijn - dat ons af en toe overweldigt voor een lus!

Bart vatte ooit zijn hele bestaan nauwkeurig samen toen hij verklaarde: "Ik ben niet slecht. Ik neem gewoon slechte beslissingen." Wie wist het?

5 Bart draagt altijd lichte kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Barts gezicht de laatste tijd een symbool is geworden van de modewereld, v alt er niet veel te zeggen over zijn eigen garderobe. Bart is gekleed in een simpele kledij; hij draagt lichtgekleurde topjes en een blauwe spijkerbroek.

Hoewel er misschien geen officiële verklaring is voor de modekeuzes van Bart, moeten we toegeven dat ze behoorlijk consistent zijn voor een kind zonder veel consistentie in het leven!

4 Hij heeft om deze reden vier vingers

Afbeelding
Afbeelding

De familie Simpson heeft veel herkenbare en iconische fysieke kenmerken. Is het mogelijk om aan Lisa te denken zonder haar rode jurk, of aan Marge zonder aan haar gigantische blauwe bouffant te denken?

Een van Barts fysieke eigenschappen die Simpsons-speurneuzen misschien over het hoofd hebben gezien? Zijn vingers. Volgens Today hebben alle personages "vier vingers", met uitzondering van religieuze figuren! Een vinger minder voor Bart om geen koe over te hebben!

3 Bart heeft een ESTP-persoonlijkheid

Afbeelding
Afbeelding

Een van de redenen waarom de Meyers-Briggs-test een cultureel fenomeen is? Het maakt niet uit of je een grote, gele tekenfilmfamilie bent, de Meyers-Briggs-test kan enig inzicht geven in hun persoonlijkheden!

Barts resultaten kunnen een anders nooit bekend inzicht in zijn hoofd verschaffen. CBR.com geeft aan dat Bart een ESTP-persoonlijkheidstype heeft.

Gemeenschappelijke kenmerken zijn onder meer "stomp" en "eenvoudig" zijn, volgens PersonalityPage.com.

2 Bart toont af en toe berouw

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs de meest koppige Simpsons-jongens moeten af en toe een geweten tonen! Barts persoonlijkheid zou niet compleet zijn zonder de gevallen te erkennen waarin de realiteit hem inha alt, en hij toont af en toe een beetje berouw voor zijn daden.

Zijn af en toe heldere momenten duren niet lang. In zijn kern houdt Bart ervan om zijn ware kleuren verborgen te houden.

1 Er zit een verborgen betekenis achter Barts naam

Afbeelding
Afbeelding

Over een "ay cramba"-moment gesproken! De volledige cirkel van de algehele anatomie van Bart Simpson kan worden ontdekt zonder verder te kijken dan zijn naamgenoot!

De makers van The Simpsons wisten precies welk type personage ze creëerden toen Bart tot bloei kwam! Volgens Ranker is het woord 'Bart' een 'anagram van het woord Brat'. Is er een betere samenvatting van Bart Simpson?

Bron: The Daily Beast, YouTube, TV Tropes, Medium, Quotes.net, The Hollywood Reporter, Today, CBR.com, PersonalityPage.com, Ranker

Aanbevolen: