15 weinig bekende feiten over Rick en Morty

Inhoudsopgave:

15 weinig bekende feiten over Rick en Morty
15 weinig bekende feiten over Rick en Morty
Anonim

In veel opzichten een show die anders is dan de meeste van zijn concurrenten, hoewel Rick and Morty al in 2013 debuteerde, heeft de serie tot nu toe slechts eenendertig afleveringen uitgezonden. Ondanks het relatief schamele aantal afleveringen van Rick en Morty dat is geproduceerd, is de show er toch in geslaagd om een van de meest spraakmakende series op internet te worden.

Hoewel Rick and Morty in de loop der jaren een extreem gezonde schare fans heeft vergaard, weten veel fans van de serie eigenlijk niet zo veel over de serie. Hoewel dat prima is, is het nog steeds een schande, want de serie is behoorlijk fascinerend. Met dat in gedachten is het tijd om deze lijst met 15 weinig bekende feiten over Rick en Morty eens te bekijken.

15 Canadese inhoud

Afbeelding
Afbeelding

Voor de meeste moderne tekenfilm-tv-programma's is het volkomen logisch dat de betrokkenen aan karakterontwerp werken en de verhalen bedenken, maar buitenlandse productiebedrijven het zware animatiewerk laten doen.

Geen uitzondering op die trend, Rick en Morty gingen nog steeds een iets andere route in toen ze ervoor kozen om een Canadees bedrijf genaamd Bardel Entertainment de animatie te laten voltooien.

14 Rick's handelsmerk Burping was niet gepland

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens het werken aan een korte film die een voorloper was van Rick en Morty, boerde mede-maker van de serie en stembijdrager Justin Roiland midden in het afleveren van een regel. Geamuseerd door het moment, dwong hij zichzelf te boeren terwijl hij vele andere dialoogregels voor dat personage opnam. Blij met de resultaten, heeft hij de praktijk af en toe voortgezet sinds hij Rick begon te uiten.

13 Britse achtergrond

Afbeelding
Afbeelding

Ook al zijn Dan Harmon en Justin Roiland allebei geboren en getogen in Amerika, de show die ze samen hebben gemaakt, heeft eigenlijk sterke wortels in Britse humor. Dit is het geval omdat Harmon onthulde dat de humor van de show voor hem sterk werd beïnvloed door Britse tv-shows zoals Doctor Who en The Hitchhiker's Guide to the Galaxy.

12 De pilot van de show was heel snel geschreven

Afbeelding
Afbeelding

Voornamelijk vanwege het feit dat elke aflevering van Rick and Morty vol zit met verhalen, referenties, grappen en voorbereid op toekomstige momenten, hebben de schrijvers van de show de neiging om er lang aan te werken. Aan de andere kant, toen Dan Harmon en Justin Roiland het script voor de pilot van de show schreven, voltooiden ze het in slechts zes uur.

11 Vecht voor je keuzes

Afbeelding
Afbeelding

In misschien wel eerst een geanimeerde televisie, vertolkt Rick en Morty co-creator Justin Roiland de twee hoofdpersonen van de show. Aangezien dat een buitengewoon ongebruikelijke keuze is, is het niet verwonderlijk dat Adult Swim aanvankelijk niet aan boord was met dat idee, deels vanwege het ongedefinieerde karakter van Morty op dat moment. Onverschrokken stuurde Dan Harmon het netwerk gedetailleerde karakterschetsen voor Morty en ze stemden ermee in Roiland hem en Rick te laten spelen.

10 Dat nummer is veel ouder dan mensen denken

Afbeelding
Afbeelding

Laten we de feiten onder ogen zien, ook al v alt niet te ontkennen dat er iets pakkends is aan het Rick and Morty-nummer "Get Schwifty", het deuntje is belachelijk. Het blijkt dat de reden daarvoor is dat Justin Roiland dat nummer schreef toen hij nog een kind was en hij besefte dat het slecht was, dus hij dacht dat het grappig zou zijn om het deuntje de wereld te laten redden.

9 Een van de populairste afleveringen van de show was geïnspireerd door iets verrassends

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de aflevering "Total Rickall" worstelen de hoofdpersonen van Rick en Morty om erachter te komen wat echt en nep is, terwijl hun huis wordt geteisterd door een hele reeks buitensporige nieuwe personages. Het blijkt dat die aflevering is geschreven omdat Dan Harmon en Justin Roiland verbaasd waren toen het hoofdpersonage van Buffy the Vampire Slayer plotseling een zus had die iedereen gewoon accepteerde.

8 Van zichzelf stelen

Afbeelding
Afbeelding

Misschien het meest verontrustende personage ooit gezien tijdens een Rick and Morty-aflevering, King Jellybean was niet lang in de show, maar hij heeft zeker zijn sporen verdiend. Verrassend genoeg is deze zogenaamde King niet gemaakt voor Rick en Morty, aangezien Justin Roiland het personage ontwikkelde voor een andere show die hij creëerde, genaamd Unbelievable Tales.

7 Onorthodoxe aflevering première

Afbeelding
Afbeelding

Zoals veel fans zich ongetwijfeld herinneren, werd de eerste aflevering van het derde seizoen van Rick en Morty op 1 april zonder enige waarschuwing of promotie uitgebracht, tot grote vreugde van de volgers van de show. Wat de meeste fans echter niet weten, is dat drie dagen voordat de aflevering "Rixty Minutes" van het eerste seizoen in première ging op Adult Swim, deze werd uitgebracht in 109 clips van 15 seconden op Instagram.

6 Niet zo willekeurig als veel kijkers denken

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Rick and Morty een show is die boordevol vreemde karakters zit, v alt Bird Person op als uitzonderlijk raar. Hij is tenslotte een van de beste vrienden van de hoofdpersoon en alles aan hem lijkt vreemd voor de show. Wat veel fans zich niet realiseren is dat Bird Person eigenlijk een parodie is op The Hawk van Buck Rogers.

5 Klassiek voertuig

Afbeelding
Afbeelding

Bijna altijd het meest zielige Rick and Morty-personage, het lijdt geen twijfel dat Jerry Smith meestal geen pauze kan nemen. Misschien is dat de reden waarom de show het voertuig dat hij bestuurt gemodelleerd heeft naar Clark Griswold's Wagon Queen Family Truckster uit Vacation. Het ging tenslotte zelden goed met het hoofdpersonage van die film.

4 Apocalyptische eindes

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het overduidelijk is dat de mensen die Rick en Morty leiden, niet bang zijn om afleveringen zuur te beëindigen, realiseren de meeste fans zich niet hoe ver ze de dingen bijna hebben gebracht. Het blijkt dat de mede-maker van de serie, Justin Roiland, oorspronkelijk wilde dat de aarde tijdens elke aflevering van de show zou worden vernietigd.

3 Grote Naam Auditie

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Jerry Smith in eerste instantie waarschijnlijk niemands favoriete Rick and Morty-personage zal zijn, wordt het duidelijk hoe hilarisch hij werkelijk is als je een aantal afleveringen van de show ziet. Ingesproken door de altijd geweldige Chris Parnell, als Bryan Cranston zijn zin zou krijgen, zou dat niet het geval zijn aangezien de Breaking Bad-acteur auditie deed voor de rol.

2 Het netwerk had deze keer gelijk

Afbeelding
Afbeelding

Als fans horen van gevallen waarin tv-netwerken makers dwingen om grote veranderingen in hun show aan te brengen, komt dat meestal negatief over. Aan de andere kant van het spectrum was Adult Swim erop aandringen dat Rick en Morty een show van een half uur zou zijn, in plaats van dat elke aflevering elf minuten zou duren, zoals Justin Roiland wilde, briljant.

1 Gedeeld universum

Afbeelding
Afbeelding

Ver van de eerste geanimeerde sci-fi-show in zijn soort, is Rick and Morty veel dank verschuldigd aan shows als Futurama die eraan voorafgingen. Zoals sommige fans vermoeden, hebben de twee shows misschien veel meer gemeen dan het genre dat ze delen. Het Planet Express-schip van Futurama is immers gezien op de achtergrond van meer dan één R&M-aflevering, wat impliceert dat ze in een gedeeld universum bestaan.

Aanbevolen: