Friends': het geheim achter het spelen van Phoebe, volgens Lisa Kudrow

Inhoudsopgave:

Friends': het geheim achter het spelen van Phoebe, volgens Lisa Kudrow
Friends': het geheim achter het spelen van Phoebe, volgens Lisa Kudrow
Anonim

Er zijn talloze gedenkwaardige Phoebe-afleveringen van de iconische sitcom, Friends Dat komt omdat het personage van Lisa Kudrow gemakkelijk het meest uniek was. Hoewel elk van de personages op Friends om verschillende redenen geliefd is bij miljoenen fans, bevindt Pheobe zich gewoon op een ander niveau.

Laten we eerlijk zijn, Phoebe is echt speciaal. Ze is bijzonder vanwege haar prachtige excentriciteit en onwankelbare positieve persoonlijkheid. En het beheersen van deze eigenschap was Lisa's manier om dit personage uit het geschreven woord te tillen en er een werkelijk unieke uitvoering van te maken. Hier is hoe ze het deed …

De eigenschap die het hele karakter van Phoebe Buffay heeft beïnvloed

In een interview met Emmy TV Legends ging Lisa Kudrow in detail over hoe ze het personage Phoebe vond. Ze beweerde dat een monoloog die voor haar was geschreven, Phoebe haar alles gaf wat ze moest weten om de auditie te halen en uiteindelijk het personage in de pilot te vangen.

"Ik herinner me dat ik een monoloog las en ik herinner me de karakterbeschrijving niet eens, want voor mij stond alles wat ik moest weten in die monoloog", legde Lisa Kudrow uit. "De monoloog was alle informatie over… 'Mijn moeder heeft zelfmoord gepleegd. En mijn stiefvader zat in de gevangenis en zo kwam ik in New York terecht.'"

In wezen was de monoloog alle bizar deprimerende weetjes over Phoebe's leven voordat Friends begon.

"De informatie was zo… het was als het ene trauma na het andere," ging Lisa verder. "Maar ze was er nooit mee bezig. Ooit. Het was altijd van: 'Dat is zo grappig. Weet je, waar ik werk, deze ene vrouw, ze is zo grappig omdat ze niet meer helder kan denken.'"

Uiteindelijk vond Phoebe dingen om van te houden in elk duister en deprimerend element van het leven en dat is wat Lisa dacht dat de sleutel was om dit personage echt grappig te maken. Wat ze misschien niet wist, was dat deze creatieve keuze haar een van de meest geliefde sitcom-personages aller tijden zou maken. Iemand die misschien een beetje te onbewust was van hoe vreselijk de dingen voor haar waren geweest.

"[Ze] heeft helemaal geen medelijden met zichzelf en het is heel grappig als ze ook denkt: 'Zoals het geval is met iedereen. Wonen in een auto. Met een drugsverslaafde. Die een overdosis heeft genomen.' Weet je? Dus ik dacht dat het ook grappig zou zijn als ze dacht: "Ik ben normaal, net als iedereen. Ik heb dezelfde ervaringen als iedereen. Moeder pleegt zelfmoord. Papa zit in de gevangenis." Weet je, en dan is het allemaal niet erg."

De gekke trauma's in Phoebe's leven hebben zelfs geleid tot een reeks fantheorieën over haar familie en haar romantische verleden. Of dit de manier was waarop het personage oorspronkelijk was geschreven in het script van David Crane en Marta Kauffman, is iets dat Lisa beweert niet te weten.

"Misschien. En misschien was dat waarom, toen ik het op die manier deed, ze zeiden: 'Ja, dat is wat we bedoelden'. Ik weet het niet meer. Maar dat was voor mij wat het hele personage informeerde."

'volledig toegewijd' zijn aan 'het is oké' was de poolster die Lisa gebruikte bij het maken van creatieve keuzes voor haar personage. Dit gold zelfs toen Phoebe er niet helemaal zeker van was of de dingen in feite 'oké' waren.

'[Zelfs wanneer] het personage niet het gevoel heeft dat het oké is, het doorploegen… Dat kan ook grappig zijn."

We vragen ons af of ditzelfde persoonlijkheidskenmerk de overhand zal hebben in de komende reünie wanneer we een moderne Phoebe te zien krijgen.

De filmmakers hadden een probleem met Phoebe

Hoewel Marta en David genoten van wat Lisa deed met Phoebe in de pilot, was de rest van het creatieve team daar niet zo zeker van. Vooral omdat ze niet konden begrijpen waarom Chandler, Ross, Monica, Rachel en Joey bevriend zouden zijn met iemand zoals zij. Ze was tenslotte nogal luchtig, excentriek en vreemd in vergelijking met de andere personages. Lisa's antwoord op de vraag waarom ze bevriend waren met haar personage was: 'Ze zijn het gewoon'.

"Als Monica [Phoebe, het publiek] leuk vindt, zal haar ook leuk vinden", legde Lisa uit over haar denkproces in het interview met Emmy TV Legends.

Dit kwam tot een hoogtepunt met een creatieve keuze uit de pilot-aflevering die Phoebe letterlijk onder een tafel plaatste terwijl ze haar belangrijke monoloog hield. Het was een nogal excentrieke en vreemde keuze die volgens de schrijvers logisch was voor iemand als Phoebe. Hoewel Lisa de keuze echt niet leuk vond, en ze ook niet het gevoel had dat het het publiek hielp begrijpen waarom de rest van de personages die van haar leuk vonden, deed ze het toch. Gelukkig kwamen Marta en David uiteindelijk bij en kwamen ze erachter dat het behandelen van Phoebe als een van de andere personages de manier was om het publiek haar aardig te laten vinden.

"Ik moest gewoon geloven dat ze erbij hoort", zei Lisa over Phoebe. "Ze hoort erbij omdat ze dat doet.'

Aanbevolen: