Stranger Things: 20 onbeantwoorde vragen die fans nog steeds hebben

Inhoudsopgave:

Stranger Things: 20 onbeantwoorde vragen die fans nog steeds hebben
Stranger Things: 20 onbeantwoorde vragen die fans nog steeds hebben
Anonim

Een sciencefictionshow met een flinke dosis jaren '80-smaak en doorspekt met veel nostalgie, Stranger Things staat al drie seizoenen op Netflix, met deze die dieper ingaat op de mysteries van Upside Down, de wezens die erin leven, en de mogelijkheid dat degenen buiten Hawkins, Indiana, van het bestaan ervan weten. (We hebben ook Steve Harrington in een Scoops Ahoy!-uniform voor alle acht afleveringen, waar we erg dankbaar voor zijn.)

Met deze seizoenen zijn er echter ook veel onbeantwoorde vragen, vooral omdat dit meest recente seizoen de zaken open heeft gelaten, met een scène na de aftiteling die rechtstreeks uit het handboek van Marvel is gehaald. Terwijl fans de betekenis achter bepaalde zinnen hebben doorzocht en hebben geprobeerd verklaringen voor hun vragen te vinden, zijn hier 20 waar we ons nog steeds over verbazen.

20 Wat is er met Dustins demohond gebeurd?

Deze vraag gaat terug tot seizoen 2, wanneer Dustins geliefde Dart opgroeit en een Demodog wordt die huisdieren terroriseert, en uiteindelijk wordt hij vermoord. Het is begrijpelijk dat Dustin het lichaam wil behouden, omdat dit het beste bewijs is dat ze hebben van de Ondersteboven. De Demodog gaat de vriezer in en daarna horen we er nooit meer iets van! Wat is er mee gebeurd?

19 Leeft Dr. Brenner nog?

Vermoedelijk gedood door de Demogorgon aan het einde van seizoen 1, fans vragen zich nog steeds af wat er werkelijk van Dr. Martin Brenner is geworden. Stranger Things is er redelijk goed in geweest om ons het lichaam te laten zien als bewijs van de ondergang van een personage, en dat hebben we voor Brenner niet gekregen. Is het mogelijk dat hij de mysterieuze Amerikaan is die door de Russen is opgesloten?

18 Zijn er meer kinderen dan elf en acht?

Seizoen 2 stelde ons voor aan Kali, of Eight, die gemengde reacties van fans kreeg. Haar introductie doet ons echter afvragen of er andere kinderen zijn die zijn gebruikt als wetenschappelijke experimenten die we zullen ontmoeten naarmate de serie vordert. Kali – en de mogelijkheid van andere onderwerpen – werd niet eens genoemd in seizoen 3, dus we zullen moeten zien.

17 Zal hij ooit zijn eigen vriendin (of vriend) krijgen?

Een sympathiek personage voor derde wielen overal, het enige dat Will Byers dit seizoen wilde doen, was een normaal leven leiden en Dungeons & Dragons spelen met zijn vrienden. In plaats daarvan zat Will vast te kijken hoe ze allemaal door hun eigen relaties aan het modderen waren. Zullen de komende seizoenen zien dat Will eindelijk een eigen vriendin of vriend krijgt?

16 Hoe zijn de Mind Flayer en Demogorgon met elkaar verbonden?

Voor zover we weten, staat de Mind Flayer bovenaan de bovennatuurlijke hoop in de Ondersteboven. We weten dat het de Demodogs bestuurt (zoals te zien in seizoen 2), maar hoe zit het met de Demogorgon? Zou de Demogorgon, nu de Mind Flayer aan het einde van seizoen 3 is verslagen, niet hetzelfde lot moeten ondergaan, of is er iets anders aan de hand?

15 Wie waren de mensen ondersteboven?

Toen we Billy ondersteboven zagen ronddwalen, komt hij oog in oog te staan met een versie van zichzelf. Als we dat bedoelen, is dat de marionet van de Mind Flayer van Billy in the Upside Down, wie waren alle andere mensen? Waren al die mensen al bezeten door de Mind Flayer, of waren ze bedoeld om iets anders te vertegenwoordigen?

14 Hoe heeft niemand de Russen onder de grond opgemerkt?

Met alle heisa rond de opening van de Starcourt Mall, hoe komt het dat, in die uitgebreide constructie, niemand het ondergrondse Russische laboratorium dat zich eronder bevond opmerkte of rapporteerde? Of zou in ieder geval niemand een wenkbrauw hebben opgetrokken over de enorme toestroom van Russen in hun kleine stadje, met een specifieke gemeente rond de plek van het winkelcentrum?

13 Hoe wisten de Russen van de ondersteboven?

De tijdlijn van Stranger Things laat toe dat de Russen ongeveer zeven maanden nadat Eleven per ongeluk de poort opendeed hun eigen versie van de Hawkins Lab-machine hadden. Maar hoe? Hadden ze supergeheime informatie uit de VS die hen vertelde over de Upside Down, of was het volkomen toeval dat ze exact dezelfde technologie maakten?

12 Hoe zijn de Russen ontsnapt?

Toen het Amerikaanse leger eenmaal bij het ondergrondse Russische laboratorium aankwam, leek de plaats volledig verlaten. Hoewel er misschien geheime tunnels waren die wij als kijkers niet mochten zien, lijkt het toch vreemd dat het oprukkende leger niet zou merken dat al deze mensen het winkelcentrum ontvluchtten en hen niet tegenhielden voor een snelle vraag of twee.

11 Waarom hebben de Russen een Demogorgon?

Als de Russen erin slaagden om ondersteboven te komen, hebben ze dan zo een Demogorgon gescoord, of is er maar één Demogorgon - en deze nu in Rusland dezelfde waarvan we dachten dat Elf aan het einde van het seizoen had vernietigd 1? Is er, afgezien van marteling, een reden waarom de Russen Demogorgons gebruiken? Het lijkt een vrij riskante zet.

10 Waarom braken Dustin en Suzie in tijdens een crisis?

Ongetwijfeld het vreemdste en grappigste moment in Stranger Things is wanneer Dustin, tijdens een tweerichtingsradiogesprek met Suzie, inbreekt in een lied uit The Neverending Story. De hele cast zit midden in een crisis, maar Suzie weigert te helpen totdat haar geliefde Dusty Buns meezingt. Het heeft weinig tot geen zin.

9 Hoe verloor Elf haar krachten?

Er zijn een paar mogelijke verklaringen voor het schijnbaar langdurige verlies van haar krachten door Elf. Een daarvan is dat ze zoveel moeite heeft gedaan om de Mind Flayer neer te halen dat haar reserves volledig zijn uitgeput. Een andere is dat de parasiet die zich in haar been heeft ingegraven, mogelijk meer schade heeft aangericht dan we weten. We betwijfelen echter of de Duffer Brothers haar voor altijd van hun kracht zullen houden!

8 Waar gaat de familie Byers heen?

Na al het drama rond de familie Byer en Joyce die niet één maar twee liefdesbelangen verloor, is het begrijpelijk dat ze zou willen inpakken en op pad gaan. Fans willen weten waar het gezin naartoe gaat sinds ze Hawkins verlaten, en of het hen in meer gevaar brengt - of dichter bij Kali (Acht), aangezien Elf bij hen is.

7 Wat is er gebeurd met al diegenen die worden gecontroleerd door de Mind Flayer?

Terwijl we getuige waren van de ondergang van Billy door toedoen van de Mind Flayer, wat gebeurde er met de rest van hen? We zagen dat velen van hen explodeerden, waardoor ze vermoedelijk werden gedood (en welk deel van hun ziel nog steeds werd gecontroleerd door de Mind Flayer in de Ondersteboven). Betekent dit dat Hawkins in wezen van honderden mensen is weggevaagd, wat vervolgens door de overheid werd verdoezeld?

6 Wat is er met alle chemicaliën?

Het brutoverbruik van chemicaliën zoals bleekmiddel of zakken vuil en kunstmest werd dit seizoen nooit echt uitgelegd. Werd het gedaan zodat de lichamen gemakkelijker zouden exploderen en/of sterven in het geval van de dood van de Mind Flayer? Was het om ze in slijm te veranderen? Dit leek meer op iets dat voor een schok werd gedaan dan op een echt doel.

5 Hoe zijn ze van het lichaam van de Mind Flayer afgekomen?

We weten dat de regering de Slag om Starcourt in de doofpot heeft gestopt door te zeggen dat de vernietiging werd veroorzaakt door een elektrisch vuur, maar hoe zijn ze erin geslaagd om het gigantische lijk van de Mind Flayer kwijt te raken? Zelfs als je de hele plaats in brand steekt, lijkt het alsof er behoorlijk grote lichaamsdelen achterblijven die enige uitleg behoeven.

4 Waarom heeft The Mind Flayer Elf niet vermoord?

The Mind Flayer leek het hele seizoen 3 klaar om Elf te vermoorden, en het had genoeg kansen om dat te doen, zelfs met haar krachten. Haar krachten waren zelfs ernstig uitgeput op het moment van hun confrontatie en ze had een gapende wond in haar been, en toch kon dit gigantische, krachtige wezen uit een andere dimensie dit jonge meisje niet doden? Het lijkt een beetje te beeldschoon.

3 Wie is 'de Amerikaan' in de cel?

Zoals hierboven vermeld, geloven sommige fans dat de Amerikaan in de cel eigenlijk Dr. Brenner, gevangen genomen na seizoen 1. Een veel luidruchtiger percentage gelooft echter dat het Hopper is, op de een of andere manier weggerukt na de gebeurtenissen in het ondergrondse Russische laboratorium. We hebben geen idee hoeveel tijd er is verstreken tussen die gebeurtenissen en deze scène, dus het is mogelijk.

2 Is Hopper echt dood?

Stranger Things is best goed in het tonen van de dode lichamen van personages die zijn gedood, en dat hebben we niet gekregen met Hopper, wat de vraag oproept: is hij echt dood? De meesten denken van niet, en geloven dat hij de Amerikaan in de cel is in de scene na de aftiteling, maar alleen seizoen 4 zal het zeker weten!

1 Waar zijn de ouders?

Dit seizoen heeft ons veel mevrouw Wheeler gegeven, en Joyce is alle drie de seizoenen een steunpilaar geweest. De andere ouders lijken echter tevreden om hun kinderen door de stad te laten dwalen als er gekke moordende Russen rondzwerven, mensen chemicaliën eten en zich vreemd gedragen, en een vuur op de plek waar ze allemaal rondhangen. We weten dat de jaren '80 relaxter waren dan nu, maar kom op!

Aanbevolen: