Fans zijn nog steeds verward door deze onbeantwoorde vraag uit 'Jurassic Park 3

Inhoudsopgave:

Fans zijn nog steeds verward door deze onbeantwoorde vraag uit 'Jurassic Park 3
Fans zijn nog steeds verward door deze onbeantwoorde vraag uit 'Jurassic Park 3
Anonim

Wat is er in vredesnaam met Jurassic Park 3 gebeurd!?

Hoewel Jurassic World en Jurassic World: Fallen Kingdom de neiging hebben om het slechtste van de fans te krijgen, hebben velen nog steeds harde kritiek op de door Joe Johnston geregisseerde Jurassic Park 3.

De film uit 2001 was de eerste die niet werd geregisseerd door de geniale Steven Spielberg en de eerste (aantoonbaar) die ernstig flauw was… op zijn best. In het slechtste geval is Jurassic Park 3 een schande. De droomscène met de pratende roofvogel is gemakkelijk een van de slechtste momenten in de hele franchise. Maar de film bevat ook een aantal fouten waarover fans tot op de dag van vandaag nog steeds in de war zijn … De meest prominente van allemaal zijn …

Hoe ter wereld overleefde Billy!?

De Jurassic Park-franchise is zeker niet immuun voor fouten. Zelfs de absoluut fantastische eerste film bevat wat volgens velen een flagrante kuil is. Dan is er de hele lijn van vragen over waarom de T. Rex er in de eerste film drastisch anders uitziet dan in Jurassic World en Jurassic World: Fallen Kingdom. Veel van deze vragen kunnen worden beantwoord door de filmmakers en fans die veel meer weten over de details achter de schermen van de franchise. Maar Jurassic Park 3 heeft een aantal zeer specifieke vragen die te maken hebben met schijnbaar luie of ronduit domme scriptkeuzes… De meest populaire lijkt te zijn… hoe heeft Billy het overleefd?

Als je je nog herinnert, offerde Billy zichzelf op om Eric, Erics ouders en Alan te redden nadat hij ze in gevaar had gebracht door de eieren van de Raptors te stelen. In een van de beste scènes in de derde Jurassic Park-film leidt Billy de Pteranodons af in een gigantische volière aan de rand van een waterval. Billy wordt gewelddadig aangevallen en schijnbaar gedood terwijl hij verdrinkt in een rivier die hem wegvoert. Kortom… hij had het gewoon niet kunnen overleven! En toch verschijnt hij aan het einde van de film op het ziekbed van een marinehelikopter.

Volgens verschillende online video's was de oorspronkelijke bedoeling om Billy te vermoorden. Regisseur Joe Johnston pleitte er echter voor om Billy in leven te houden om hem uiteindelijk volledig te verlossen. Daarom wordt gesuggereerd dat Billy de rivier afdreef naar het strand waar het Amerikaanse leger hem vond. Het is op zijn zachtst gezegd een beetje toevallig.

Maar ondanks deze uitleg zijn fans nog steeds niet tevreden omdat ze jaren later naar Reddit zijn gegaan om te klagen.

En hoe zit het met de boot en de meedogenloze Spinosaurus?

Afgezien van Billy's wonderbaarlijke overleving, lijken er nog een heleboel andere vragen te zijn die diehard fans van de franchise hebben over Jurassic Park 3. Maar wat nog belangrijker is, er zijn andere wenkbrauwverhogende momenten die bioscoopbezoekers nog steeds volledig zijn verward door. Onder hen is er een over waarom de Spinosaurus de helden de hele film achtervolgde.

In veel monsterfilms wordt uitgelegd waarom het wezen of dier zo onvermurwbaar is om de helden neer te halen… In feite is het een noodzaak voor een goed verhaal. anders wordt het dier gewoon een zinloze moordenaar. In sommige verhalen, zoals Jaws, werkt deze trope omdat het dier iets symbolisch vertegenwoordigt voor onze helden. Maar dit is niet het geval met de Spinosaurus in Jurassic Park 3.

De Spinosaurus is niets anders dan een vervelende snik in Jurassic Park 3. De dinosaurus is meedogenloos als hij achter Dr. Grant, de Kirbys, Billy en Udesky aan gaat. Hetzelfde geldt voor de roofvogels in de film, maar er was een duidelijke reden voor de dreiging - Billy stal hun eieren. Volgens een video van Jurassic Park-mega-fan, Klayton Fioriti, was er een vroeg idee dat de huurlingen aan het begin van de film per ongeluk een baby Spinosaurus doodden, wat uiteindelijk de volwassen Spinosaurus op het oorlogspad zou zetten. Natuurlijk werd dit aan de kant geschoven en het publiek vroeg zich overal af waarom deze dinosaurus zich in godsnaam als zo'n eikel gedroeg.

Dit is wat fans ertoe bracht te geloven dat de dinosaurus boos was dat het vliegtuig in het begin zijn zeil raakte en dat het daarom achter de mensen aan ging. Hoewel deze theorie lijkt te worden ondersteund door ster William H. Macy in een interview met Jay Leno, zijn de meeste fans het erover eens dat het een nogal domme uitleg is.

Een andere populaire vraag die fans hebben over Jurassic Park 3, gaat over wat er vanaf het begin van de film met de boot is gebeurd. Veel theorieën suggereren dat het de Pteranodons waren die ervoor zorgden dat de boot crashte en dat Eric Kirby op het eiland strandde. Dit leidt er ook toe dat fans zich afvragen wat er is gebeurd met Ben Hildebrand (Eric's escorte wiens lichaam later in de film wordt ontdekt).

Uiteindelijk hebben deze vragen het gevoel dat ze beter onbeantwoord kunnen blijven, omdat ze bedoeld waren om onbeantwoord te blijven door de filmmakers. De veel meer legitieme vragen hebben te maken met gebreken in het verhaal, zoals hoe Billy in godsnaam de aanval van Ptredon, de rotsen en de rivier heeft overleefd…

Aanbevolen: