Survivor: 20 geheimen waarvan CBS niet wil dat fans het weten

Inhoudsopgave:

Survivor: 20 geheimen waarvan CBS niet wil dat fans het weten
Survivor: 20 geheimen waarvan CBS niet wil dat fans het weten
Anonim

Survivor ging in première in de zomer van 2000 en werd meteen een cultureel fenomeen. De originele reality-tv-competitie leidde tot een heel genre in Noord-Amerika en heeft sindsdien geleid tot meer dan dertig herhalingen van de show die al bijna twintig jaar een fanatieke fanbase heeft behouden.

Fans van de show zijn ongelooflijk gepassioneerd en duiken diep in de overlevering van de show om achter de schermen geheimen te leren over hoe dingen werken. Het productieteam van Survivor houdt hun geheimen graag geheim om de aantrekkingskracht van de show te behouden, maar er lekken altijd dingen uit. Eerdere deelnemers vertellen graag geheimen over de show nadat ze de game hebben uitgespeeld, maar je kunt er zeker van zijn dat producenten dit liever geheim houden!

Hier zijn 20 geheimen die CBS niet wil dat fans weten over Survivor:

20 Jeff had een date met een deelnemer

Afbeelding
Afbeelding

"Wil je weten waarvoor je speelt?" is iets wat Jeff Probst elke keer zal zeggen als hij een nieuwe uitdaging introduceert voor zijn Castaways. Het lijkt er echter op dat Jeff zijn oog had laten vallen op zijn eigen prijs na de opnames van Survivor: Vanuatu in de herfst van 2004.

Jeff en voormalig deelnemer Julie Berry gingen drie jaar met elkaar uit terwijl hij seizoenen van de show bleef filmen, voordat hij uiteindelijk uit elkaar ging in 2007. Er zijn zeker geen regels geschreven over deelnemers die na de show aansluiten, en blijkbaar niets dat zegt dat de host dat ook niet kan.

19 Beschuldigingen van manipulatie

Afbeelding
Afbeelding

Het v alt niet te ontkennen hoeveel een cultureel fenomeen Survivor was tijdens de uitzending van het eerste seizoen in de zomer van 2000. Het leek alsof elk gezin dit spel op televisie zag gebeuren, en ze bleven het op de voet volgen nadat dat seizoen was geëindigd. Niet elk verhaal ging echter over regenbogen en rozen - er waren enkele serieuze beschuldigingen achter de schermen.

Survivor: Borneo-deelnemer Stacey Stillman beweerde dat de game zwaar werd gemanipuleerd door de productie. Stillman beweert dat uitvoerend producent Mark Burnett heeft gelobbyd om haar te elimineren boven andere fanfavorieten in de show op dat moment. Haar rechtszaak over dit onderwerp werd buiten de rechtbank beslecht, maar blijft een grote smet op de reputatie van de show.

18 Geheimhoudingsovereenkomst verbroken

Afbeelding
Afbeelding

Omdat Survivor-seizoenen zo ver voor hun uitzenddatum worden gefilmd, keren de deelnemers een aantal maanden terug naar huis voordat hun seizoen op televisie wordt uitgezonden. Om spoilers voor de miljoenen fans die naar de show kijken te voorkomen, is de cast gebonden aan een geheimhoudingsverklaring. Deze overeenkomst houdt in dat je geen tijd doorbrengt met andere cast uit je seizoen.

Het lijkt erop dat niet elke deelnemer ervoor koos om die regels te volgen tijdens Survivor: David vs Goliath. Alec Merlino besloot om voorzichtig te zijn om een relatie met mededeelnemer Kara Kay na te streven, en plaatste foto's van zichzelf op IG voordat het seizoen was afgelopen. Als straf was Merlino niet uitgenodigd voor de reünieshow van dat seizoen en riskeert ze mogelijke boetes van de show.

17 Verpest Afrika-uitdaging

Afbeelding
Afbeelding

De eerste twee seizoenen van Survivor waren vlekkeloos verlopen en de show behield zijn populariteit op weg naar het derde seizoen, dat plaatsvond in Kenia. Dat onberispelijke record stond echter op het punt een einde te maken aan de laatste immuniteitsuitdaging van het seizoen.

De laatste uitdaging van Survivor: Africa was een trivia-uitdaging over eerdere schipbreukelingen. Toen de laatste vraag werd gesteld over het bepalen welke Castaway geen piercings had, ging Lex van der Bergh ervan uit dat hij het juiste antwoord had, maar kreeg te horen dat hij niet klopte. Bij nader onderzoek had Lex gelijk, maar werd uiteindelijk weggestemd omdat hij niet won. Toen producenten van de fout hoorden, kreeg Lex extra prijzengeld voor de blunder.

16 Deelnemers braken het productiekamp binnen

Afbeelding
Afbeelding

Gedurende de 39 dagen durende periode van de show worden deelnemers geconfronteerd met harde elementen in combinatie met geen toegang tot een consistente voedselbron. Afgezien van kleine rantsoenen droogvoer, krijgt de stam op regelmatige basis geen voedsel door de productie. Dat weerhield de cast van Survivor: Micronesia er echter niet van om zelf voedsel te stelen.

In een onbevestigde samenzweringstheorie - ondersteund door interviews met deelnemers in Reddit - sloop verschillende Castaways het productiekamp binnen en stalen voedsel om mee terug te nemen naar het kamp. De deelnemers zelf - Alexis Jones, James Clement en Erik Reichenbach - hebben dit zelf nooit bevestigd, maar het is zeker iets dat de show verborgen wil houden.

15 Prejury-deelnemers achtergelaten in publiek

Afbeelding
Afbeelding

Na een seizoen van de show is er normaal gesproken een massale reünie-uitzending met alle deelnemers waar ze worden geïnterviewd door Jeff Probst. Dit geeft alle deelnemers de kans om verhalen te vertellen over hun ervaring en wat meer televisietijd te krijgen.

Overlevende: Caramoan was echter een heel ander verhaal. Voor het eerst werden deelnemers die in de eerste helft van de wedstrijd werden weggestemd, in het publiek gehouden in plaats van op het podium. Naar verluidt werd deze verandering gedaan om de afwezigheid van Brandon Hantz op de reünie te maskeren, maar het maakte alle betrokkenen boos. Erik Reichenbach eindigde met het publiceren van een vernietigende brief aan de producenten over dit onderwerp, en het is nooit meer voorgekomen.

14 Hypotheekpoort

Afbeelding
Afbeelding

Overlevende: Nicaragua wordt consequent beoordeeld als een van de minst geliefde seizoenen van de show, vooral vanwege een aantal vermeende grappige zaken die plaatsvonden tussen de laatste deelnemers van de show.

Het verdelen van prijzengeld is ten strengste verboden door de producenten van de show, maar dit hield een vermeende deal tussen deelnemers Sash Lenahan en Jane Bright niet tegen. Tijdens een Reddit AMA wees een andere deelnemer op het gerucht dat Sash Jane had voorgesteld dat hij haar hypotheek zou afbetalen als ze op hem zou stemmen om de wedstrijd te winnen. Het gerucht is nooit bevestigd door de show, maar het is ook niet betwist.

13 Alle kleding wordt geselecteerd op productie

Afbeelding
Afbeelding

De unieke stijlen van enkele van Survivors favoriete deelnemers zijn een identiteit voor hen geworden in de show. Variërend van Rupert's tye-dye, tot Billy Garcia's heavy-metal t-shirt tot Cochran's sweatervesten, het heeft een aantal iconische Castaways onderscheiden van de rest.

Aangezien Survivor een televisieshow is die is ontworpen voor het publiek, regelen de producenten van de show alles om een reactie van het publiek te krijgen, inclusief de kledingkeuzes van de deelnemers. Alle iconische kledingkeuzes van de deelnemers werden gekozen door het productiepersoneel, niet door de overlevenden zelf.

12 America's Tribal Council Fail

Afbeelding
Afbeelding

De eerste keer dat oudere deelnemers van de show terugkwamen voor een nieuwe kans om de game te winnen, was in Survivor: All-Stars. Het vond plaats op het hoogtepunt van de populariteit van de show en bevatte enkele van de favoriete deelnemers van de show die opnieuw deelnamen. Hoewel het geweldig was voor de kijkers, waren er enkele shenanigans die dit seizoen een zwarte wolk hebben veroorzaakt.

Een prijs van een tweede miljoen dollar werd geïntroduceerd als America's Tribal Council, waarbij fans stemden op de winnaar van de prijs. Nadat meer dan 85% van de stemmen naar deelnemer Rupert Boneham ging, was het duidelijk dat de twist was samengesteld om Rupert extra geld te geven, ook al won hij de wedstrijd niet.

11

10 Brutale insectenbeten

Afbeelding
Afbeelding

Gezien het feit dat elk seizoen van Survivor de Castaways op eilanden stranden zonder een grote hoeveelheid voedsel, water of onderdak, zou het moeilijk zijn om ze brutaler te noemen dan de andere. Maar zelfs Jeff Probst beweert dat Survivor: Marquesas een van de meest wrede omstandigheden was die hij ooit heeft meegemaakt.

De eilanden vonden plaats op de Frans-Polynesische eilanden en werden geteisterd door wat de lokale bevolking 'no-no-fly' noemde, wat brute insectenbeten achterliet bij alle betrokkenen, inclusief de productieploeg. Er is zeker een reden dat ze nooit naar deze locatie zijn teruggekeerd!

9 Probst haatte All-Stars

Afbeelding
Afbeelding

Survivor: All-Stars was misschien een geweldige ervaring voor fans om hun favoriete deelnemers weer te zien, maar de gastheer had er absoluut een hekel aan. Na jaren van populariteit begonnen de deelnemers aan de show ego's te ontwikkelen, wat het voor Jeff Probst een erg moeilijke tijd maakte.

Jeff heeft verklaard dat hij zelfs overwoog om te stoppen met het volgen van All-Stars, omdat hij de richting waarin de show ging niet leuk vond. Gelukkig is hij gebleven en bleef hij een constante bijdrage leveren aan de show in meerdere rollen.

8 Todd Herzog's Abuse

Afbeelding
Afbeelding

Bij het rangschikken van winnaars van Survivor eindigt Todd Herzog meestal bovenaan de lijst. Zijn strategische en sociale gameplay in China was een van de beste games die fans ooit hadden gezien. Hij is echter nooit meer teruggebracht om te spelen, wat het resultaat is van alle persoonlijke demonen waarmee hij te maken heeft gehad.

Todds strijd tegen verslaving is goed gedocumenteerd in shows zoals Dr. Phil, die erg jammer waren om naar te kijken. Survivor heeft Todd nooit terug in de show gehad in een poging afstand te nemen van zijn gedrag, maar we wensen hem allemaal een spoedig herstel.

7 Marcus' kledingkast defect

Afbeelding
Afbeelding

Survivor is misschien een bewerkte televisieshow, maar redacteuren vangen niet altijd dingen op die moeten worden verwijderd. Met zoveel actie bij uitdagingen, zijn producenten gefocust op het vastleggen van alles op het scherm, en niet noodzakelijkerwijs het verwijderen van "ondeugende stukjes".

Deelnemer Marcus Lehman werd berucht toen zijn korte broek omhoogreed tijdens de première-aflevering van Survivor: Gabon, en hij liet "kleine Marcus" zien aan miljoenen mensen die op televisie keken. De producers verwijderden de opname uit andere uitzendingen van de show en verontschuldigden zich voor het laten glippen, maar hebben er nooit meer over gesproken.

6 Denise loog over het verliezen van haar baan

Afbeelding
Afbeelding

"Lunch Lady" Denise Martin maakte de harten van kijkers geliefd met haar verhaal over hoeveel ze van haar werk hield, maar maakte iedereen verdrietig toen ze onthulde dat ze haar rol had laten gaan om deel te nemen aan de show. Met medelijden met haar schonk producer Mark Burnett Denise een grote geldprijs.

Helaas onthulde Denise later dat ze niet echt was losgelaten, maar had gevraagd om van positie te veranderen. Deze blunder maakte Burnett voor de gek, maar gelukkig gaf Denise haar geld aan liefdadigheid in plaats van het te verspillen.

5 Caleb's blessure was ernstig

Afbeelding
Afbeelding

Overlevingsuitdagingen zijn geen grap, omdat zelfs de meest fitte deelnemers soms moeite hebben om de taken onder de hitte van het eiland te voltooien. Dit was nooit duidelijker dan in Survivor: Koah Rong, waar een intense uitdaging in de hitte ertoe leidde dat verschillende deelnemers flauwvielen en medische hulp kregen.

Niemand was slechter af dan Caleb Reynolds, die uit de wedstrijd moest worden gehaald om ziekenhuiszorg te krijgen. Hoewel dit destijds een groot moment in de show was, onthulde de show nooit hoe ernstig de situatie was. Caleb onthulde dat hij bijna dood was tijdens de show, en als hij niet zo snel aandacht had gekregen, zou hij voor onze ogen zijn omgekomen.

4 Fiji Casting mislukt

Afbeelding
Afbeelding

Om fans een etnisch diverse cast te bieden, begonnen de producenten van de show tijdens Survivor: Fiji contact op te nemen met acteerbureaus om hen van deelnemers te voorzien. De show is meestal afhankelijk van inzendingen van fans van de show, maar deze keer werd besloten een andere weg in te slaan. Helaas ging het niet goed.

Behalve een handvol deelnemers, had elk van de Castaways de show nog nooit eerder gezien en wisten ze niet hoe ze het spel op de juiste manier moesten spelen. Dit resulteerde in een matig seizoen dat door fans werd bekritiseerd. Fiji blijft een van de laagst beoordeelde seizoenen van de show, allemaal vanwege de manier waarop de cast is gekozen.

3 Aanklachten tegen Michael Skupin

Afbeelding
Afbeelding

Michael Skupin's meest beruchte moment was hoe hij in het vuur viel in Survivor: Australian Outback en de eerste medisch geëvacueerde deelnemer werd. Na de juridische beschuldigingen die tegen hem zijn geuit, is hij uit de gratie geraakt.

Skupin was vroeger een van de populairste deelnemers aan de show, maar nu zullen ze zijn naam nooit meer noemen. Skupin werd uiteindelijk veroordeeld voor zijn misdaden in 2019 en staat nu op de lijst van daders voor het leven.

2 Colby brak de Australische wet

Afbeelding
Afbeelding

Colby Donaldson was - en blijft - een van de meest populaire deelnemers die ooit op Survivor verscheen. Als de originele "held" van de show kwam hij op voor alles wat juist was en was hij er over de hele wereld geliefd voor. Zijn bekwaamheid in uitdagingen en goede looks maakten hem ongelooflijk populair, en de show heeft nooit geaarzeld om hem terug te halen.

Het is echter waarschijnlijk dat hij nooit meer welkom zal zijn in Australië. Na een beloningsuitdaging naar het Great Barrier Reef in Australië, nam Donaldson als souvenir een stuk koraal van het rif af. Hij - of het productiepersoneel - wist niet dat dit een grote boete is in Australië. Survivor verontschuldigde zich en betaalde de boete, maar het maakte zeker een hele natie boos.

1 Deelnemers lopen niet naar uitdagingen

Afbeelding
Afbeelding

Elke keer dat er een beloning of immuniteitsuitdaging in de show is, wordt getoond dat de stammen als een eenheid de uitdagingsscène binnenlopen. Zonder voertuigen in zicht lijkt het alsof de stam kilometers heeft gelopen om bij de plaats van de actie te komen.

Zoals deelnemers achteraf hebben onthuld, worden ze door productie van uitdaging naar uitdaging getrokken in plaats van te worden gedwongen te lopen. De uitdagingen zijn erg arbeidsintensief, dus producenten hebben liever dat ze hun krachten sparen voor wat belangrijk is. Het verandert echter zeker hoe kijkers de show kennen als ze de waarheid kennen!

Aanbevolen: