Hoe Game of Thrones zijn enorme sets heeft gebouwd

Hoe Game of Thrones zijn enorme sets heeft gebouwd
Hoe Game of Thrones zijn enorme sets heeft gebouwd
Anonim

Met een show die ons meeneemt naar de vele landen van Westeros en ons de meest epische gevechtsscènes geeft vol bloed en draken, is het geen wonder dat de sets voor Game of Thrones net zo groots moesten zijn als de show zelf. Maar het was geen gewone, zwakke taak om het decorontwerp en de constructie van de sets voor Thrones op zich te nemen. Ze hebben net zoveel bloed nodig om te maken als het karakter ervan.

Nu we niet te veel nadruk leggen op de verhaallijn van de show en hoe deze eindigde, kunnen we waarderen hoe Thrones bij elkaar kwam en alle aspecten die het tot een van de beste shows maakten. De decorontwerper was Deborah Riley en de setconstructiemanager was Tom Martin, en samen maakten ze enkele van de grootste sets in de televisiegeschiedenis.

Afbeelding
Afbeelding

Martin vertelde Time dat een van de beste sets die hij bouwde de ophaalbrug was tijdens het beleg van Riverrun in seizoen 6. "We hebben deze vergadering en brainstorm gehad, wat gaan we hieraan doen", legde Martin uit. "Om eerlijk te zijn, kwam ik tijdens de vergadering bij me op: waarom doen we het niet beneden in onze Banbridge-studio's. De rivier de Bann loopt door de rand van het perceel [en] is 80 voet breed. Waarom doen we dat niet? doen we het echt? We dammen een deel van de rivier af en we doen de ophaalbrug en doen het allemaal echt en bouwen het kasteel op de parkeerplaats en heffen het op en laten het in de rivier vallen."

"We hebben er naar gekeken en iedereen vond de locatie geweldig en mijn assistent-bouwmanager, Danny, ging met me mee", vervolgde Martin.

De bouw van de set voor Riverrun was extreem uitgebreid en nam 18 weken in beslag vanaf het moment dat ze de eerste tekening maakten tot het uiteindelijke product."De algehele constructie, die een behoorlijke constructie is, bestaat uit twee hoofdonderdelen. Het afdammen van de rivier en het bouwen van een echte ophaalbrug die werkte. Het moest allemaal worden gedaan met staal en bekleed met duizenden tonnen enorm oud hout, hout bergen waar we konden … Dus terwijl dat gebeurde, bouwden we een complete binnenplaats in Riverrun aan de rivieroever. Terwijl die twee elementen plaatsvonden, bouwden we een enorme steiger op de parkeerplaats en bouwden de gevel van het kasteel 50 voet hoog op een stalen frame. Dus we hebben het daar gepleisterd, daar geverfd, alle veroudering erop gedaan en letterlijk opgetild en op zijn plaats gehesen."

Martin zei ook dat ze gemiddeld 70 tot 80 sets per seizoen maakten. Stel je voor dat je enorme sets maakt die ongeveer 18 weken duren om te maken en keer dat tegen 70 of 80. Martin zei ook dat de set voor de slag om Blackwater Bay een uitdaging was, samen met Castle Black. "We bouwden Castle Black op een plateau van de steengroeve en het was eigenlijk 90 voet steengroevemuur aan het ene uiteinde van de binnenplaats," zei Martin.

Afbeelding
Afbeelding

Martin zei dat hij er altijd voor was om de sets zo echt mogelijk te maken, en als ze het konden halen, hebben ze het gehaald. Hij wilde nooit dat ze visuele effecten zouden gebruiken als ze dat konden helpen. "Je moet zoveel visuele effecten hebben vanwege de draken en al het andere. Als er andere elementen zijn die je echt kunt doen, zullen we het echt doen. We zijn absoluut niet bang om onze nek uit te steken en te zeggen: laten we probeer dit, we kunnen het echt. Dat komt neer op niet bang zijn om iets op te offeren en je nek uit te steken en te zeggen dat we dit kunnen."

Deborah Riley daarentegen kan het volledig met Martin eens zijn. Ze vertelde Variety dat Game of Thrones zo echt aanvoelt, omdat alle sets echt zijn, geen speciale effecten. "De manier waarop ik ben getraind, was dat je een set hoort te ruiken," zei Riley. "Het zou zo echt moeten zijn."

Het meeste van wat Riley hielp om te kiezen hoe sommige verschillende landen eruit zagen, was fotograferen op locatie. Toen ze bijvoorbeeld de Dorne-scènes opnamen, schoten ze in Spanje, en King's Landing was gebaseerd op een stad in Kroatië genaamd Dubrovnik. Riley had ook plezier met het gebruik van islamitische en Indiase architectuur om de Hall of Faces in het House of Black and White te helpen ontwerpen.

Niets kwam echter in de buurt van wat ze moesten maken voor het laatste seizoen. Aan het begin van het seizoen had Riley de taak om Winterfell te ontwerpen, maar het was de King's Landing-set die de ultieme uitdaging voor haar werd. Toen het tijd was om The Bells te filmen, stak Riley haar set in brand die ze hadden gemaakt op het achterste perceel van de productiestudio. Maar wat anders was aan Riley's enorme King's Landing-set, was dat ze moesten onthouden dat ze het ook zouden afbranden.

Afbeelding
Afbeelding

"Er was niet veel tijd in onze mouw dat we weken nodig hadden om de set te veranderen in een verwoest podium", zei Riley in een video achter de schermen."Tom Martin, onze constructiemanager, kwam op het geniale idee om de set eerst in zijn verwoeste fase te bouwen en hem vervolgens te bekleden zodat hij perfect was om mee te beginnen."

Een deel van het succes van Game of Thrones kan worden toegeschreven aan het feit dat zowel Riley als Martin wilden dat Thrones zo echt mogelijk aanvoelde, en ze maakten het op elke mogelijke manier mogelijk.

Samen met Martin maakte Riley de enorme set met onberispelijke details. Riley nam een paar Emmy's mee naar huis voor haar werk aan Thrones. Ze maakten Thrones tot wat het is en gaven het gevoel alsof we echt door de straten van King's Landing liepen. Het is jammer dat de set werd vernietigd in de woede van Daenerys, anders was het misschien een heel coole attractie voor fans geworden.

Aanbevolen: