Zijn de winnaars van 'The Apprentice' daadwerkelijk aan de slag gegaan met Donald Trump?

Inhoudsopgave:

Zijn de winnaars van 'The Apprentice' daadwerkelijk aan de slag gegaan met Donald Trump?
Zijn de winnaars van 'The Apprentice' daadwerkelijk aan de slag gegaan met Donald Trump?
Anonim

In de loop van de 13-jarige en 15-seizoenenloop op NBC, werd Donald Trump's zakelijke reality-competitieserie The Apprentice een van de populairste tv-shows in het genre. Nadat in 2017 een einde kwam aan deze geweldige run, was Trump onvermurwbaar dat zijn opvolger, Arnold Schwarzenegger, 'de show had verpest'.

Het uitgangspunt van de wedstrijd was dat jonge zakenmensen uit het hele land een aantal weken bij elkaar zouden komen en door middel van uitdagingen zouden strijden om uiteindelijk de kans te krijgen om in de Trump-organisatie te werken.

In de vroege seizoenen van The Apprentice werd Trump meestal geflankeerd door zijn ondergeschikten George H. Ross en Carolyn Kepcher, die zijn rechterhand was in de serie. In de laatste jaren begonnen de kinderen van de New Yorkse mogol Ivanka, Eric en Donald Jr. zich ook bij hun vader te voegen in de beruchte bestuurskamer.

Van tijd tot tijd zou een winnaar van een vorig seizoen ook deel uitmaken van het besluitvormingspanel van Trump in hun hoedanigheid als leden van zijn zakenimperium. Maar is elke winnaar van een seizoen van The Apprentice aan de slag gegaan voor Trump?

Het antwoord op die vraag is nogal een gemengde pot.

Kelly Perdew's oorspronkelijke baan in de Trump-organisatie werd later onthuld als slechts een marketingstint

De allereerste winnaar van een Apprentice-seizoen was William 'Bill' Rancic, eigenaar van een sigarenwinkel. Na zijn triomf kreeg de inwoner van Illinois twee opties voor zijn eerste baan bij de Trump Organization. De eerste was om toezicht te houden op de bouw van het Trump International Hotel and Tower in zijn geboorteland Chicago, terwijl de tweede was om een nieuwe Trump National Golf Course te beheren. in LA.

Aan het einde van zijn oorspronkelijke eenjarige contract koos Rancic ervoor om zijn eigen bedrijf niet te starten. In plaats daarvan bleef hij in de organisatie werken en vervulde hij zelfs af en toe George H. Ross op The Apprentice.

Seizoen 2-winnaar Kelly Perdew moest de leiding nemen over de bouw van Trump Place in Manhattan, hoewel later werd onthuld dat dit een marketinggimmick voor het nieuwe pand was. Perdew zou later worden omschreven als 'executive vice-president van Trump Ice', een andere niet-zo-concrete functietitel.

Kendra Todd, Sean Yazbeck en Randall Pinkett gingen allemaal aan de slag onder Trump, maar de laatste is in de loop der jaren een zeer uitgesproken tegenstander van hem geworden.

Piers Morgan is nog steeds een goede bondgenoot van Donald Trump

Praktijkadvocaat Stephanie Schaeffer was de winnaar van The Apprentice seizoen 6. Na haar zegevierende run kreeg ze de leiding over het Trump at Cap Cana-project in Santa Domingo, in de Dominic Republican.

Het project kwam nooit echt van de grond, maar er werd gezegd dat Trump erin slaagde om weg te lopen met $ 15 miljoen winst. Het volgende seizoen werd de eerste editie van Celebrity Apprentice gelanceerd.

De Britse journalist Piers Morgan kwam als beste uit de bus in een wedstrijd waarin ook countryster Trace Adkins, de legendarische bokser Lennox Lewis en voormalig leerling-deelnemer Omarosa Manigault aan het werk waren, die later zou worden ontslagen van - het Witte Huis van Trump.

De volgende twee seizoenen volgden ook het Celebrity Apprentice-format, waarbij komiek en actrice Joan Rivers en rockmuzikant Bret Michaels tot de ultieme winnaars werden gekroond.

Gezien hun eerdere actieve rollen op andere gebieden, werkte geen van de drie beroemdheden actief voor Trump. In plaats daarvan zou een respectieve liefdadigheidsinstelling van hun keuze profiteren van een aanzienlijke donatie. Niettemin is Piers Morgan de afgelopen jaren een zeer uitgesproken supporter van Trump gebleven.

Brandy Kuentzel werd nooit verteld "Je bent aangenomen"

Seizoen 10 van The Apprentice zag een terugkeer naar het vorige format, met niet-beroemdheden die strijden om een baan bij de Trump Organization. Deze aflevering werd veroverd door een andere advocaat, Brandy Kuentzel uit San Fransisco, Californië.

Kuentzel werd op intrigerende wijze de enige Apprentice-winnaar die aan het einde van het seizoen nooit de woorden "Je bent aangenomen" te horen kreeg. Het is ook niet goed gedocumenteerd of ze inderdaad voor Trump heeft gewerkt. Vandaag beschrijft haar LinkedIn-profiel haar 'doorgewinterde dierenwelzijnsprofessional die toegang tot dierenzorg opnieuw definieert'.

Elk van de resterende vier seizoenen was een aflevering van Celebrity Apprentice, wiens ultieme eer ging naar muzikant John Rich, komiek Arsenio Hall, talkshowhost Leeza Gibbons en de terugkerende Trace Adkins.

Het 15e seizoen van de Amerikaanse franchise heette The New Celebrity Apprentice en was het enige seizoen waarin Donald Trump nooit als gastheer te zien was. Dat optreden ging in plaats daarvan naar Arnold Schwarzenegger, hoewel de kijkcijfers dat jaar zo slecht waren dat de hele show werd geannuleerd.

Komiek en acteur Matt Iseman werd de eerste en enige winnaar van deze versie van The Apprentice.

Aanbevolen: