15 Sitcoms uit de jaren 90 die iedereen nu negeert

Inhoudsopgave:

15 Sitcoms uit de jaren 90 die iedereen nu negeert
15 Sitcoms uit de jaren 90 die iedereen nu negeert
Anonim

We leven nu in het tijdperk van het streamen van televisie, wat toevallig handiger voor ons is in ons dagelijkse, drukke leven. Van Netflix die een volledige reeks populaire shows dropt (zoals Stranger Things) zodat we alles in één ontspannend weekend kunnen binge, tot Hulu die originele programma's uitbrengt die een keer per week verschijnen (zoals The Handmaid's Tale), er is geen gebrek aan goede televisie, zelfs als we moeten er een beetje extra voor betalen.

Maar weet je nog toen we jong waren en op vrijdagavond voor de tv neervielen om onze favoriete programma's te zien? Het was een leuke en onbezorgde tijd. Er zijn echter een handvol shows die je bent vergeten, met goede of slechte herinneringen.

Hier zijn 15 sitcoms uit de jaren 90 die vrijwel iedereen nu negeert (of vergeten).

15 Caroline in de stad

Deze leek op een Walmart-merkversie van Sex and the City, maar op een creatievere manier. De show ging over het personage van Lea Thompson, Caroline Duffy, een cartoonist die in de stad Manhattan woont. Ja, het klinkt daar een beetje bekend, alleen Caroline heeft een strip in plaats van een column. Het duurde maar vier seizoenen.

14 Stap voor stap

De ABC sitcom Step by Step was eigenlijk een juweeltje dat opkwam tijdens de TGI Fridays van het netwerk. Het was voornamelijk een zeer bijgewerkte versie van The Brady Bunch met in de hoofdrol Patrick Duffy en Suzanne Somers die met elkaar trouwen en hun twee families samenvoegen. Natuurlijk zijn beide families enorm verschillend en botsen ze op verschillende manieren.

13 Niet van deze wereld

Deze show was eigenlijk buitengewoon creatief voor zijn tijd. De show draait om Evie (Maureen Flannigan) die op haar dertiende verjaardag ontdekt dat ze een half buitenaards wezen is en de macht heeft om de tijd daadwerkelijk te stoppen. Evie maakt natuurlijk veel misbruik van haar krachten en haar moeder en vrienden moeten ingrijpen om te helpen. Het duurde vier seizoenen ondanks negatieve recensies.

12 De geheime wereld van Alex Mack

Een meerderheid van jullie zal zich de SNICK-line-up op Nickelodeon in de jaren 90 herinneren, en The Secret World of Alex Mack maakte daar een groot deel van uit. Wanneer ze op een dag van school naar huis loopt, wordt Alex (Larisa Oleynik) overgoten met een uiterst geheime chemische stof die haar krachten geeft, zoals telekinese. Alleen kan ze ze niet echt beheersen en slechts een paar goede vrienden kennen haar krachten.

11 Schiet me maar neer

Ah ja, wat kan er mis gaan met programma's met uitroeptekens aan het einde van de titels? Schiet me gewoon neer! draaide om een modetijdschrift genaamd Blush (dat was als een versie van Vogue, minus Anna Wintour) en de levens van de mensen die het tijdschrift leidden, waaronder Jack Gallo (George Gallo), de eigenaar en uitgever van het tijdschrift, en zijn dochter Maya (Laura San Giacomo).

10 Twee jongens, een meisje en een pizzeria

Gelukkig heeft deze show die de hele carrière van Ryan Reynolds begon, na de eerste twee seizoenen het 'pizzaplaats'-gedeelte van de titel laten vallen. Kortom, het gaat om 20 dingen die een pizzeria bezitten en runnen … alleen besloten ze om de pizzeria in het derde seizoen volledig te laten vallen om zich te concentreren op de medische residentie van een personage. Tuurlijk.

9 Mijn zogenaamde leven

Als je een oudere tiener was die probeerde de adolescentie in de jaren 90 te overleven, was je zeker een fan van My So-Called Life. De show lanceerde de carrière van Claire Danes. Denen speelde Angela, die worstelde met een aantal zeer volwassen problemen ondanks dat ze zelf nog maar een tiener was. Het punt is, het was zijn tijd iets te ver vooruit en duurde maar één seizoen.

8 Spin City

Tijdens het einde van de jaren 90 kwamen alle politieke shows van de grond (zoals The West Wing), dus een show genaamd Spin City met in de hoofdrol Michael J. Fox deed de ronde. Het ging over een fictief burgemeesterskantoor van New York City, en Fox was Mike Flaherty, de loco-burgemeester. Het had het uithoudingsvermogen van zes seizoenen, maar de beoordelingen daalden nadat Fox was vertrokken.

7 Two of a Kind

De show is gemaakt om de leegte op te vullen die bij ABC was achtergebleven nadat Full House was afgelopen (niet echt, maar je zou je dat misschien wel afvragen). Net als Full House hebben we een weduwnaar die probeert zijn tweelingdochters (Mary-Kate en Ashley Olsen) groot te brengen terwijl hij als professor in Chicago werkte. De serie had niet de blijvende kracht van Full House omdat deze na slechts één seizoen werd geannuleerd.

6 Partij van Vijf

Ah ja, Neve Campbell voordat de Scream-franchise haar carrière begon en Matthew Fox voordat hij op een onbewoond eiland strandde met ijsberen en rookmonsters. Deze show ging over vijf kinderen die zichzelf moeten opvoeden nadat ze hun beide ouders hebben verloren. Het was een van de betere traanfestivals van de jaren 90, hoewel we ons allemaal moeten afvragen wat er in godsnaam met Scott Wolf is gebeurd?

5 Dinosaurussen

Nogmaals, deze show die in de vroege jaren 90 werd uitgezonden (die alleen poppen gebruikte) was ook zijn tijd ver vooruit. Het was eigenlijk Jim Henson die in 1988 op het idee kwam voor de show, die zei dat hij nog een show met een marionettenthema wilde doen, maar het zijn uitsluitend dinosaurussen. Het liep vier seizoenen en had een van de meest trieste laatste afleveringen ooit.

4 Zus, zus

Sister, Sister speelde een echte tweeling Tia en Tamera Mowry en ging over zussen die bij de geboorte van elkaar werden gescheiden. Een zus werd geadopteerd door een echtpaar (hoewel de vader korte tijd later weduwnaar werd), terwijl de andere werd opgevoed door een alleenstaande moeder. Net zoals ze deden in The Parent Trap, worden de twee zussen per ongeluk herenigd om 14 uur.

3 Bloesem

Man, tv uit de jaren 90 hield er blijkbaar niet van om moeders in sitcoms te hebben. Dit thema gaat verder met Blossom, een show die draait om het titelpersonage van Mayim Bialik, haar vader en twee oudere broers die allemaal te maken hebben met het leven nadat de moeder van Blossom het gezin verliet om haar eigen carrière na te streven. Blossom draagt natuurlijk een heleboel stijlvolle hoeden.

2 Mijn twee vaders

Voortdurend dat geen moeder-ding is, hier hebben we de mislukte My Two Dads waarin Paul Reiser en Greg Evigan in de hoofdrol speelden als twee mannen die verliefd waren op dezelfde vrouw (die, in de rare traditie van de jaren 90, is overleden) en eindigen voogdij krijgen over haar 12-jarige dochter (Staci Keanan) na haar dood. Het was echt een bizar plot en duurde maar drie seizoenen.

1 3rd Rock From The Sun

Dit was een van de beste sitcoms van de jaren 90 dankzij een uiterst creatieve verhaallijn. Het draait om buitenaardse wezens die, terwijl ze zich voordoen als mensen, studeren en leren over het menselijk leven in Cleveland, Ohio. In de hoofdrol John Lithgow (en zijn perfecte komische timing), Kristen Johnston, French Stewart en Joseph Gordon-Levitt als de nieuwsgierige buitenaardse wezens die proberen in typische menselijke vormen te passen.

Referenties: youtube.com, screenrant.com, abc.com, bustle.com, buzzfeed.com

Aanbevolen: