De 9 beste realityshows uit de jaren 2000 die niemand heeft gezien (en 10 slechte die iedereen deed)

Inhoudsopgave:

De 9 beste realityshows uit de jaren 2000 die niemand heeft gezien (en 10 slechte die iedereen deed)
De 9 beste realityshows uit de jaren 2000 die niemand heeft gezien (en 10 slechte die iedereen deed)
Anonim

Hoe komt het dat zo'n populair tv-showgenre ook zo controversieel kan zijn? Welnu, sinds de introductie van de realityshow is dit voor velen een vraag geweest, want hoezeer sommige mensen er ook een hekel aan hebben, ze merken dat ze de shows als schuldige genoegens zien en elke week afstemmen.

Dit was vooral het geval in de jaren 2000, toen shows als Jersey Shore en Keeping Up with the Kardashians werden geïntroduceerd, en de wereld van tv nooit meer hetzelfde zou zijn.

Gelukkig zijn er, net als andere tv-genres, enkele goede realityshows, en we zouden willen dat meer mensen ze hadden bekeken. Geloof ons, het zou een betere besteding van je tijd zijn geweest. Dus vandaag gaan we kijken naar enkele van de beste en slechtste realityshows van de jaren 2000.

19 Beste die niemand heeft gezien: wie wil dat Ro een superheld wordt?

Afbeelding
Afbeelding

Veel mensen hebben gedroomd om een gekostumeerde superheld te zijn, en Stan Lee wist dit. Dus ontwikkelde hij een show om die dromen waar te maken.

Slechts twee korte seizoenen uitgezonden, Syfy's Who Wants to Be a Superhero? stelden deelnemers in staat hun eigen heldenidentiteiten en kostuums te creëren en te strijden in superheldenthema-uitdagingen. De prijs? Een eigen stripboek en een optreden in een Syfy-film! Maar misschien wel het beste van alles, onsterfelijkheid als superheld.

18 Slechte die iedereen deed: Jersey Shore

Afbeelding
Afbeelding

Of het nu komt door de weergave van personages in de show of de onnavolgbare capriolen van de cast, Jersey Shore was vanaf het begin een controversiële show. Dit weerhield MTV er echter niet van om er zes seizoenen lang een van de meest memorabele (op de verkeerde manieren) realityshows aller tijden van te maken.

Hoewel de meesten de spin-offs negeerden, laat het netwerk ons nog steeds niet vergeten, aangezien de bende in 2018 terugkeerde voor een reünieshow.

17 Beste die niemand heeft gezien: Angst

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn tal van shows geweest over paranormale onderzoekers die zogenaamd spookachtige locaties verkennen, maar wat als in plaats daarvan alledaagse deelnemers werden aangetrokken? Betreed MTV's Fear, een paranormale show die niet lang voor deze wereld bestaat en die deelnemers een reeks steeds uitdagendere uitdagingen gaf om ze gek te maken. Het goede nieuws was echter dat als ze er levend uit zouden komen, ze geld zouden winnen.

Helaas, hoewel het populair bleek te zijn, annuleerde MTV het vanwege de hoge productiekosten.

16 Slechte die iedereen deed: de grootste verliezer

Afbeelding
Afbeelding

Afvallen is een herkenbare strijd, maar er zijn veel dingen die we liever proberen dan mee te doen aan The Biggest Loser. Overgewicht deelnemers streden om het meeste gewicht te verliezen in verhouding tot hun oorspronkelijke gewicht. Klinkt goed, toch? Nou, je hoeft alleen maar te lezen over de hoge uitvalpercentages van voormalige deelnemers, uitdrogingstrainingen en schaamte om te beseffen dat deze show misschien meer kwaad dan goed heeft gedaan.

Desalniettemin is de serie klaar voor een reboot in 2020.

15 Beste die niemand heeft gezien: ritten

Afbeelding
Afbeelding

Velen zijn zich er niet van bewust dat Jason Priestley, ster uit Beverly Hills 90210, een passie heeft voor auto's en zelfs zijn eigen TLC-show over dit onderwerp organiseerde.

Met verschillende op maat gemaakte voertuigen nam Rides een kijkje achter de schermen van de creaties van de auto's door de technici te ontmoeten, de bouwprocessen in detail te beschrijven en de auto's onder verschillende omstandigheden te testen. Helaas, ondanks dat het het best beoordeelde TLC-programma van dat jaar was, eindigde het na slechts één seizoen.

14 Slechte die iedereen deed: My Super Sweet 16

mijn super lieve 16
mijn super lieve 16

We begrijpen dat 16e verjaardagen belangrijk zijn, maar waarom dachten veel van de tieners op My Super Sweet 16 dat ze het grootste feest aller tijden verdienden? Gecentreerd op tieners die zeker geen 16 waren, zag deze MTV-show hen ruzie maken met hun ouders over geld, dure cadeaus ontvangen en boos worden op ongenode gasten.

Onze verjaardagswens is dat deze show eindelijk voorbij is en nooit zijn 16e verjaardag zal bereiken.

13 Beste die niemand heeft gezien: drie wensen

Afbeelding
Afbeelding

De wereld heeft meer gezonde realityshows nodig, en de kortstondige Three Wishes was daar een goed voorbeeld van. Onder leiding van Grammy-winnende hedendaagse christelijke/popzangeres Amy Grant, reisde de show door het land om de verlangens van mensen in nood te vervullen.

Van het brengen van een kind naar Sesamstraat tot het betalen voor een serieuze operatie, dit was Make-a-Wish's tv-programma als er ooit een was, en onze wens is dat meer mensen zouden hebben afgestemd.

12 Slechte die iedereen deed: een schot in de liefde met Tila Tequila

Afbeelding
Afbeelding

Lang voor haar controversiële tweets haalde Tila Tequila de krantenkoppen met haar datingshow. Het was echter niet wat op de show was dat de meeste aandacht kreeg, maar wat er gebeurde.

Seizoen 1-winnaar Bobby Banhart beweerde dat hij niet eens een relatie met Tequila had gekregen (omdat ze naar verluidt al een vriendje had). Toen, na het laatste seizoen, kwam Tequila uit de kast als homo, ondanks dat ze eerder beweerde dat ze bi was (de centrale focus van de show).

11 Beste die niemand heeft gezien: Queen Bees

Afbeelding
Afbeelding

Sommige realityshows gebruiken egoïstische, onaardige mensen om kijkcijfers te trekken, maar één show deed het anders door te proberen ze ten goede te veranderen.

2008's Queen Bees haalde zeven onbeschofte vrouwen weg van hun sociale groepen en plaatste ze onder één dak, waar gastheer Yoanna House (winnaar van America's Next Top Model, Cycle 2) hen door uitdagingen leidde om sterren te verdienen voor hun voortgangsrapporten. De winnaar heeft uiteindelijk haar prijzengeld aan een goed doel geschonken.

10 Slechte die iedereen deed: peuters en tiara's

Afbeelding
Afbeelding

De wereld van schoonheidswedstrijden voor kinderen bestaat niet alleen uit schattige jurken en tiara's. Bewijs nodig? Bekijk wat sommige optochtmoeders hun kinderen zullen aandoen door een aflevering van Toddlers & Tiaras te bekijken, die bekendheid verwierf door controverse toen moeders hun dochters dingen lieten doen zoals het roken van nepartikelen en hun borstkas opvullen.

Dit is absoluut een van de slechtste realityshows uit de jaren 2000.

9 Beste die niemand heeft gezien: Here Come The Newlyweds

Afbeelding
Afbeelding

Pasgetrouwde stellen zijn misschien klaar om een liefdevol leven te leiden, maar ze zullen geld nodig hebben om te overleven. Enter Here Come the Newlyweds, een competitieve realityshow van ABC waarin zeven koppels het tegen elkaar opnemen in uitdagingen om een geldprijs te winnen die alleen maar groter werd bij elke eliminatie.

Hoewel het maar twee seizoenen duurde, was deze spirituele opvolger van The Newlywed Game het bekijken waard om te zien welk stel nog lang en gelukkig leefde (met geld).

8 Slechte die iedereen deed: Laguna Beach: The Real Orange County

Afbeelding
Afbeelding

Een realityshow over middelbare scholieren lijkt misschien anders, maar als je naar de groepen vrienden/paren/vijanden van deze show kijkt, zal het publiek snel de gelijkenis met andere shows realiseren. Ondanks dat de show meer gescript leek dan de realiteit (welke realityshow niet?), bleek Laguna Beach: The Real Orange County halverwege de jaren 2000 een schuldig genoegen voor veel publiek.

Helaas, hoewel de originele cast vóór het derde/laatste seizoen vertrok, begon deze franchise nog maar…

7 Beste die niemand heeft gezien: Dallas SWAT

Afbeelding
Afbeelding

SWAT-teams zijn geen grap. Leden gaan elke dag op gevaarlijke, stressvolle missies in naam van de wet, en ze verdienen respect ervoor. Mensen in het midden van de jaren 2000 die meer bewijs nodig hadden, hoefden alleen maar naar de Dallas SWAT van A&E te kijken, die het Dallas, Texas, SWAT-team door hun dagelijks leven volgde.

Hierdoor hebben we niet alleen hun missies te zien gekregen, maar ook hun downtime en hoe de baan hun persoonlijke leven beïnvloedt.

6 Slechte die iedereen deed: The Hills

Afbeelding
Afbeelding

Laguna Beach-ster Lauren Conrad bleek populair genoeg om haar eigen spin-off te krijgen, die uitgroeide tot een nog grotere en dramatischere show. Laguna Beach voor Los Angeles, The Hills volgde Conrad die een modecarrière nastreefde (en verschillende liefdesbelangen). De show deelde echter de problemen van de vorige serie, waaronder het vertrek van Conrad uit de show voor een laatste seizoen.

Maar natuurlijk gaat er een vervolg met verschillende terugkerende castleden in première op 25 juni.

5 Beste die niemand heeft gezien: Reality Bites Back

Afbeelding
Afbeelding

Een realityshow die grappen maakte over andere realityshows? Waarom keek niemand hier naar? Deze vergeten Comedy Central-klassieker, gehost door komiek Michael Ian Black, volgde tien comedians die streden in een reeks wedstrijden die andere populaire shows vervalsden, zoals American Gladiators en The Bachelor, om als "Lord of All Reality" te worden beschouwd en $ 50.000 te winnen.

Amy Schumer nam bijna het goud mee naar huis, maar ze werd tweede achter Theo Von.

4 Slechte die iedereen deed: Oprah's Big Give

Afbeelding
Afbeelding

Oprah Winfrey heeft meerdere series geproduceerd, en hoewel haar fans meestal genieten van alles wat ze doet, was er één show die sommigen een beetje verwaand vonden.

Oprah's Big Give werd slechts één seizoen uitgezonden en zag tien mensen de wereld rondreizen met grote hoeveelheden geld om uitdagingen aan te gaan en mensen te helpen. Hoe is dat erg? Nou, ze werden geëlimineerd als deelnemers aan een spelshow, en de winnaar kreeg de naam 'The Biggest Giver', wat de boodschap van de show een beetje verpestte.

3 Beste die niemand heeft gezien: gevechtsmissies

Afbeelding
Afbeelding

Verschillende politie-, leger- en overheidsfunctionarissen tegen elkaar opnemen in fysieke uitdagingen klinkt geweldig, dus het is een schok dat de Amerikaanse gevechtsmissies maar één seizoen duurden. Om het nog leuker te maken, werd het georganiseerd door de gepensioneerde U. S. Navy SEAL en tweevoudig Survivor-concurrent Rudy Boesch.

De IMDB-samenvatting van de show noemt het "de meest opwindende realityserie ooit geproduceerd", en hoewel dat discutabel is, zijn we het eens als het zegt dat het "helaas, door heel weinigen gezien" was.

2 Slechte die iedereen deed: Kourtney en Kim nemen Miami

Afbeelding
Afbeelding

Wat zou een lijst met realityshows zijn zonder de Kardashians? Oorspronkelijk in navolging van de zussen Kourtney en Khloé Kardashian die een nieuwe D-A-S-H-winkel in Miami openden (samen met Khloé's radioshow 'Khloé After Dark'), werd Kim een hoofdrolspeler in het derde en laatste seizoen.

Hoewel de zussen later ook New York zouden nemen, was het hun eerste team-up die het publiek echt had moeten doen zeggen: "Waarom zouden we ons zorgen maken om meer van deze familie te kijken?"

1 Slechte die iedereen deed: Bobby Brown zijn

Afbeelding
Afbeelding

In 2005 hadden Whitney Houston en toenmalig echtgenoot Bobby Brown hun eigen Bravo realityshow. En hoewel het een kijkcijferhit bleek te zijn, is het bekend geworden als een van de weinige vlekken op de gedenkwaardige carrière van Houston. Nu, voordat je boze opmerkingen begint te schrijven, dit was NIET vanwege Houston, maar Brown, wiens persoonlijkheid ertoe leidde dat een criticus de show 'walgelijk' noemde.

De show duurde maar één seizoen en het paar scheidde twee jaar later.

Aanbevolen: