15 Dingen over topkok waarvan ze niet willen dat iemand het weet

Inhoudsopgave:

15 Dingen over topkok waarvan ze niet willen dat iemand het weet
15 Dingen over topkok waarvan ze niet willen dat iemand het weet
Anonim

Op het moment van schrijven zijn er 16 seizoenen van Top Chef uitgezonden en deze populaire 'reality'-competitieserie vertoont op korte termijn geen tekenen van vertraging. Top Chef wordt zelfs zo geprezen dat de show in de loop der jaren verschillende Emmy Award-nominaties heeft verdiend.

Ondanks het feit dat het een gegeven lijkt te zijn dat Top Chef een uitstekend geproduceerde show is, wil dat zeker niet zeggen dat het in het verleden geen problemen heeft gehad. Eigenlijk is de show het onderwerp geweest van een aantal controverses die degenen die bij de productie betrokken waren, ongetwijfeld onder het tapijt zouden willen vegen. Met dat in gedachten is het tijd om naar deze lijst met 15 dingen over Top Chef te gaan waarvan ze niet willen dat iemand ze weet.

15 Padma Lakshmi verscheen in een van de slechtste films aller tijden

Eigenlijk de tweede persoon die Top Chef presenteerde, toen Padma Lakshmi Katie Lee van seizoen één verving, was het op zijn zachtst gezegd een gigantische upgrade voor de show. Wat de meeste fans zich waarschijnlijk niet realiseren, is dat het ook een even gigantische upgrade was voor Padma, aangezien ze eerder in een van de slechtste films aller tijden was verschenen, Mariah Carey's Glitter.

14 Niveau van controle

In misschien wel het meest controversiële incident in de geschiedenis van Top Chef, werd deelnemer Marcel Vigneron tegen zijn wil vastgehouden zodat een medekandidaat zijn hoofd kon scheren. Interessant genoeg was dat verontrustende moment misschien nooit gebeurd als de producenten van de show niet zo controlerend waren geweest. Dat is het geval omdat ze volgens Vigneron hem tijdens het filmproces, wat hij wilde, niet professioneel laten knippen.

13 Gevolgen

Hoewel het lijkt alsof Padma Lakshmi een behoorlijk gemakkelijke baan heeft, blijkt de show eigenlijk een nadeel voor hun gezondheid te zijn, althans voor een tijdje. Wat betreft waarom dat het geval is, onthulde Padma Lakshmi aan The Cut dat ze 5, 000 - 8, 000 calorieën per dag verbruikt terwijl de show aan het filmen is. Als gevolg hiervan moet ze "kleren in drie verschillende maten kopen, zodat je niet merkt dat mijn kleren strak worden."

Natuurlijk ziet ze er altijd prachtig uit, maar dat is veel te winnen in zes weken. Bovendien, als je er echt over nadenkt, kan zij ook niet de enige zijn die dit overkomt.

12 De totale nederlaag van Ilan Hall

Tijdens elke aflevering van Top Chef wordt vrij duidelijk gemaakt dat het winnen van een seizoen niet alleen grote dingen zou moeten doen voor de carrière van een deelnemer, maar dat alleen meedoen aan de show dat ook kan. De carrière van de winnaar van seizoen twee, Ilan Hall, kreeg echter kort na het verlaten van de show een grote verkeersdrempel. De keuze om zijn eigen restaurant, The Gorbals, te openen, werd slechts een week na zijn debuut gesloten toen de gezondheidsafdeling het sloot. Het kan pas maanden later heropenen, het is sindsdien permanent gesloten.

11 Meer mensen wegen in dan het lijkt

Tijdens elke aflevering van Top Chef krijgen kijkers een glimp van de jurytafel waar de toekomstperspectieven van alle deelnemers worden bepaald. Het moet natuurlijk vrij duidelijk zijn dat we niet het hele gesprek te zien krijgen. Het zal echter waarschijnlijk de meeste kijkers verbazen dat een van de camera-operators van de show, die bekend staat als T-Bone, ook wordt gevraagd om te wegen als de juryleden niet tot een consensus kunnen komen. Dat lijkt niet zo aangezien we moeten aannemen dat hij het eten niet heeft geproefd.

10 De zakelijke praktijken van Graham Elliot

Sinds Graham Elliot een van de juryleden van Top Chef werd, komt hij over als een vriendelijk en ondersteunend persoon. Het lijkt er echter op dat verschillende van zijn voormalige werknemers hem heel anders zien. Per slot van rekening hebben ze in 2012 hun voormalige baas aangeklaagd voor het runnen van zijn bedrijf als een "systemisch plan om hen te beroven van reguliere en overwerkvergoedingen". Uiteindelijk schikte Elliott zich buiten de rechtbank en betaalde ze een niet nader genoemd bedrag.

9 Lastige bewerking

Eens een van de populairste gastjuryleden van Top Chef, lijkt het nu waarschijnlijk dat Josh Besh nooit meer zal terugkeren nadat 25 van zijn werknemers hem beschuldigden van misbruik of aanranding. Voordat dat nieuws bekend werd, had Besh zelfs een aflevering gefilmd voor Top Chef: Colorado, maar producenten hebben hem er stiekem helemaal uit verwijderd.

8 Productplaatsing

Vanwege het feit dat tv een bedrijf is, is er een lange geschiedenis van 'reality'-shows zoals Top Chef met een zekere mate van productplaatsing. Dat gezegd hebbende, ging Top Chef op een gegeven moment tot het uiterste toen een onderzoek uit 2008 9.316 gevallen van productplaatsing op de show aantoonde. Ter vergelijking: volgens datzelfde onderzoek bevatten slechts twee andere shows in het hele tv-landschap destijds meer productplaatsing.

7 Tweevoudig deelnemer gaat in vlammen op

Eens beschouwd als een van de grootste succesverhalen van Top Chef, zette Mike Isabella een zakenimperium voor zichzelf op na deelname aan seizoen 6 en 8. Isabella is niet langer aan de top van de wereld en heeft nu faillissement aangevraagd nadat zijn alcoholmisbruik, een rechtszaak tegen hem intimidatie en zijn dubieuze zakelijke beslissingen aan het licht kwamen.

6 Sommige kritieken zijn moeilijk te accepteren

Zoals we allemaal weten, is Top Chef een tv-programma, wat betekent dat het van het grootste belang is voor het voortdurende succes dat mensen erop afstemmen om het te zien. Om die reden heeft de show een lange geschiedenis van het binnenhalen van niet-voedselgerelateerde beroemdheden om het eten van de deelnemer te beoordelen. De drie finalisten van seizoen 16 waren het er echter allemaal over eens dat hun kritiek moeilijk te accepteren was vanwege hun gebrek aan expertise.

5 Niet bepaald vrienden

Net als veel andere televisiesterren, zijn Padma Lakshmi en Tom Colicchio het onderwerp geweest van ruziegeruchten. Op een gegeven moment nam iemand die beweerde een voormalige deelnemer aan de show te zijn, deel aan een Reddit AMA en onthulde dat de twee niet met elkaar konden opschieten. Natuurlijk is het moeilijk om dat al te serieus te nemen. Tijdens een interview met Time uit 2009 werd echter aan een verder praatgrage Colicchio gevraagd of Lakshmi's persoonlijkheid anders was dan in de lucht en hij antwoordde: "Geen commentaar daarop".

4 Manipulatie

Voor het grootste deel zijn mensen die aan 'reality'-shows werken behoorlijk terughoudend als het gaat om alle aspecten van de show die in twijfel kunnen trekken hoe echt het is. Aan de andere kant was Tom Colicchio verrassend openhartig over één exemplaar van de show die werd gemanipuleerd tijdens een interview met Huffington Post. Volgens Tom was Paul Qui, de winnaar van seizoen 9, zo getalenteerd dat ze "moest verdoezelen hoe goed hij was, want het zou vrij duidelijk zijn geweest dat hij er met alles vandoor ging".

3 Herkansingen gebeuren

Hoewel kijkers duidelijk weten dat Top Chef een zwaar bewerkte show is, denken we dat ze er meestal vanuit gaan dat de beelden die ze zien allemaal op dat moment zijn gemaakt. Volgens een artikel van Nola.com ontdekten ze echter tijdens een setbezoek dat de opmerkingen van de rechter vaak "herhalingen waren, vastgelegd nadat de deelnemers van het toneel waren verwijderd".

2 In ongenade gevallen voormalige winnaar

Zoals we eerder in deze lijst hebben besproken, onthulde Tom Colicchio ooit aan Huffington Post dat Paul Qui buitengewoon getalenteerd was. Wat we toen niet vermeldden, is dat Qui zichzelf in 2016 te schande maakte toen hij werd gearresteerd en beschuldigd van mishandeling na een incident dat volgens hem plaatsvond met zijn toenmalige vriendin en haar zoon.

Opgemerkt moet worden dat Qui beweerde dat hij alleen "haar en haar zoon uit de weg sloeg", dus hij had niet beschuldigd moeten worden van mishandeling. De verwondingen van zijn vriendin lijken echter niet in overeenstemming met zijn versie van de gebeurtenissen.

1 Persoonlijkheden lijken ertoe te doen

Inmiddels weet je al dat iemand die beweerde een voormalige Top Chef-deelnemer te zijn ooit heeft deelgenomen aan een Reddit AMA waar ze informatie hebben verstrekt die uiteindelijk waar lijkt te zijn. Vanwege de geldigheid van hun andere claim, moeten we het serieus nemen toen ze beweerden dat mensen met "een grote persoonlijkheid" om die reden werden gekozen om verder te gaan.

Aanbevolen: