20 Verrassende dingen die gebeurden op de set van Jeopardy

Inhoudsopgave:

20 Verrassende dingen die gebeurden op de set van Jeopardy
20 Verrassende dingen die gebeurden op de set van Jeopardy
Anonim

Jeopardy is een klassieke spelshow die voor het eerst werd uitgezonden in zijn oorspronkelijke vorm van 1964 tot 1975. De show werd voor het eerst gepresenteerd door Art Fleming. De Jeopardy-spelshow die de meesten van ons kennen en waar we van houden, wordt gehost door Alex Trebek en heeft meer prijzen gewonnen en meer onderscheidingen ontvangen dan enige andere spelshow in de geschiedenis.

Het uitgangspunt van de show is dat deelnemers de antwoorden krijgen en de vragen moeten stellen. Deze klassieke spelshow is al zoveel jaren in de lucht dat het geen verrassing is als we zeggen dat er een aantal interessante dingen zijn gebeurd op de set! Laten we eens kijken naar 20 verrassende dingen die zijn gebeurd op de set van gevaar!

20 Er zijn 7 spellen waarin er geen winnaar was

Gevaar
Gevaar

Nou, dit is een beetje schokkend, aangezien het idee achter deze spelshow is om wat geld te winnen! Insider meldt dat er in totaal 7 shows zijn geweest waarin geen geld is gewonnen. Blijkbaar gebeurt dit wanneer alle spelers met $0 zijn geëindigd of de vraag over Final Jeopardy niet hebben kunnen beantwoorden.

19 Ken Jennings heeft 74 wedstrijden gewonnen en $ 2,4 miljoen gewonnen

Gevaar
Gevaar

Het is veilig om te zeggen dat sommige deelnemers veel meer geluk hebben dan andere. Jeopardy is niet echt een spelshow waarbij deelnemers met enorme sommen geld vertrekken. De gemiddelde winsten zijn doorgaans minder dan $ 20.000. Ken Jennings leek echter echt een goede zaak te hebben toen hij erin slaagde 74 games te winnen in deze show, waardoor zijn totale winst op $ 2 kwam.4 miljoen zoals gerapporteerd door Insider.

18 Regelmatige en repetitieve tapevertragingen en glitches gebeuren altijd

Gevaar
Gevaar

Dingen zijn niet altijd zoals ze lijken op televisie. Bij het bekijken van de show lijkt het naadloos en lijken de vragen en antwoorden in een snel tempo te komen. Dat is grotendeels te danken aan zware bewerkingen. In werkelijkheid struikelt Alex Trebek over zijn woorden en knippen deelnemers naar elkaar als ze geïrriteerd raken. Soms verschijnen de vragen niet goed op het scherm, waardoor er nog meer vertraging ontstaat.

17 Alex Trebek besteedt heel weinig tijd op de set

Gevaar
Gevaar

Alex Trebek heeft nogal wat fans en hij is al zo lang het vaste gezicht voor deze show. Deelnemers gaan er vaak vanuit dat ze uitgebreid met hem kunnen communiceren aangezien hij de presentator van de show is, maar Buzzfeed meldt dat hij helemaal niet veel tijd op de set doorbrengt. Hij doet een pre-show huddle, behandelt zijn rol als presentator en duikt weg zonder echt te praten met de deelnemers die daar zijn.

16 Alex Trebek kreeg een liefdesboost van een deelnemer

Gevaar
Gevaar

Een van onze favoriete momenten uit deze show is dat een deelnemer met de naam Dhruv Gaur even de tijd nam en de show personaliseerde om wat liefde naar Trebek te sturen. In het licht van Trebek's worsteling met kanker en de moeilijke tijd die hij de afgelopen maanden heeft gehad, schreef Gaur "What Is, We Love You, Alex" en het bracht de gastheer tot tranen.

15 Alex Trebek rapte naar de verse prins van Bel-Air

Gevaar
Gevaar

We hebben je verteld dat hij leuk was! In juni 2015 raakte Alex verstrikt in een lyrisch moment terwijl hij enkele muziekgerelateerde vragen en antwoorden over de show doornam. Hij ging helemaal los in de lucht door de tekst van het themalied van de hitshow The Fresh Prince Of Bel-Air te rappen. Geef toe, je rapt het uit als we dat nummer ook horen!

14 Alex presenteerde een aflevering… Zonder broek

Gevaar
Gevaar

Ja, het is waar. Op een gegeven moment kwam Alex Trebek zonder broek op de set van Jeopardy. Hij leek er niet eens verlegen over. Blijkbaar was deze aflevering bijzonder stressvol, dus de deelnemers dachten dat het grappig zou zijn om zonder broek te verschijnen als een manier om "de druk te verlichten" en vrij van lasten. Trebek toonde zijn gevoel voor humor toen hij hiervan hoorde en besloot mee te doen.

13 Er was een gelijke stand op drie punten voor de eerste plaats… Bij nul dollar

Gevaar
Gevaar

Winnen is het idee, verliezen als gelijkspel is gewoon raar! Een aflevering die in januari 2016 werd uitgezonden, toont een gelijkspel met drie richtingen voor een overwinning van $ 0 dollar. De deelnemers Mike, Randi en Claudia hebben alles gegeven, maar geen van hen was in staat om de juiste antwoorden te bedenken, waardoor het trio voor nul dollar naar een gelijkspel van drieën werd gekatapulteerd.

12 Het Gangsta's Paradise en Gangster's Paradise Debat

Gevaar
Gevaar

Het was 2017 toen er een vraag werd gesteld door een deelnemer genaamd Nick Spicher. Zijn aanwijzing was: "Een nummer van Coolio uit Dangerous Minds gaat terug in de tijd om een John Milton Classic uit 1667 te worden". Zijn antwoord was "Gangster's Paradise", en hij had het mis! Dit kostte hem $ 3200 aan winst, omdat het antwoord dat ze zochten de slangversie was van degene die hij gaf. "Gangsta's Paradise" was het juiste antwoord.

11 Een geautomatiseerde robot speelde het spel

Alex Trebek op de set van Jeopardy!
Alex Trebek op de set van Jeopardy!

Fans konden in 2011 een heel nieuwe draai aan de show zien toen er een computer verscheen op Jeopardy! Het was een schokkende onthulling van een miniserie van drie afleveringen waarin 2 deelnemers aan een robotbrein werden gekoppeld. Volgens Grunge was dit een door IBM gebouwde "Watson-supercomputer"

10 Er waren 10 verborgen paaseieren op de set

Gevaar
Gevaar

Alex Trebek heeft een enorm leuk gevoel voor humor en hij stond erom bekend wat pit aan de set toe te voegen met grappen en streken. Op 1 april 2016 verstopte hij 10 paaseieren rond de set van de show en zei er niets over. Het was aan de deelnemers en fans om de eieren zelf op te merken….of niet!

9 Een deelnemer genaamd Arthur Chu heeft de show zo goed als gekaapt

Gevaar
Gevaar

Arthur Chu was geen favoriet bij fans, en hij werd ook niet bijzonder vereerd door Trebek. In een vertoon van vreemd gedrag en overdreven vertrouwen, meldt Fox News dat Chu "begon rond het bord te springen en speltheorie te gebruiken om het spel anders te spelen". Hij ging zelfs zo ver om te zeggen "tussen $ 10.000 en haters krijgen op Twitter, de $ 10.000 is belangrijker voor mij". Het was duidelijk dat hij geen spijt had van het kapen van de show en het zich eigen maken.

8 Een deelnemer genaamd Robert Craig bedacht het spel en werd de best betaalde deelnemer in de geschiedenis van gevaar

Gevaar
Gevaar

Robert Craig wordt ook herinnerd door fans en Trebek, maar om heel verschillende redenen. Robert schreef geschiedenis door als eerste $ 77.000 mee naar huis te nemen in slechts één dag! Hij vestigde het record voor de hoogste eendagsinkomsten op de show, waardoor de andere deelnemers ver, ver terug in het stof achterbleven.

7 Sandie kon het juiste antwoord niet vinden, maar het bungelde aan haar oren

Gevaar
Gevaar

Er was een deelnemer genaamd Sandie die zich waarschijnlijk een beetje dom voelt omdat hij de show verknoeit. In de laatste Jeopardy-ronde moest ze reageren op "Bedoeld om een persoon op te roepen met uitgestrekte armen en naar beneden gericht, het werd in 1958 ontworpen door Gerald Holtom". Ze was niet in staat om het antwoord "wat is een vredesteken" te geven, ondanks het feit dat ze oorbellen met vredesteken aan beide oren had bungelen!

6 Eén aflevering veranderde in de Jeopardy Comedy Show

Gevaar
Gevaar

We hebben al vastgesteld dat Trebek de zaken verrassend licht houdt, gezien de serieuze toon van de show. Eén aflevering veranderde echter in een complete comedyshow en we hadden geen idee dat hij de show de humor naar dit niveau zou laten brengen. Deelnemers James Holzhauer, Ken Jennings en Brad Rutter deden allemaal mee en deze aflevering werd een non-stop serie grappen, waardoor het meer op een comedy hour leek dan op een Jeopardy-show!

5 Ken Jennings heeft eerder een interessante gissing dan een voor de hand liggend antwoord

Gevaar
Gevaar

Ken Jennings werd een vrij gedenkwaardige deelnemer met zijn herhaalde optredens in de show. Eén aflevering in het bijzonder was schokkend toen hij vreemd reageerde op een "Tool Time" -vraag. "Deze term voor een tuingereedschap met lange steel kan ook een immorele plezierzoeker betekenen", bracht hem ertoe te reageren met "wat is een schoffel". Trebek lachte en antwoordde met een prikje naar Jennings, terwijl hij hem meedeelde dat het juiste antwoord "Rake" was.

4 Pat Sajak presenteerde een aflevering

Gevaar
Gevaar

Dit was een ander hoogtepunt van April Fool dat iedereen op de set schokte. IN 1997 schokten Alex Trebek en Pat Sajak fans en deelnemers toen ze van plaats ruilden en elkaars shows organiseerden. Pat Sajak was hysterisch niet op zijn plaats toen hij de rol van Trebek speelde in de Jeopardy-show.

3 Bij twijfel: "See The Next Podium": een schokkende manier om op een humoristische manier vals te spelen

Gevaar
Gevaar

Wat doe je als je het antwoord niet kunt vinden en je in de hot-spot zit als kanshebber in Final Jeopardy? Een man dacht dat het schattig zou zijn om "See The Next Podium" te schrijven en tekende een pijltje. In een vreemde toevallige speling van het lot had hij het podium van de deelnemer aan weerszijden van hem kunnen kiezen en slaagde hij erin zijn puntige pijl te trekken naar de deelnemer die daadwerkelijk het juiste antwoord had geschreven!

2 Alex Trebek scheerde zijn snor en fans werden gek

Gevaar
Gevaar

Geloof het of niet, een van de meest schokkende dingen die op de set van Jeopardy gebeurde, was eigenlijk iets dat met het gezicht van Alex Trebek gebeurde. Nee, nee hij was op geen enkele manier gewond of getekend, en je gok over puistjes zou ook verkeerd zijn. De reden dat fans en deelnemers gek werden en het internet oplicht, was omdat Alex Trebek in 2001 zijn snor schoor.

1 Er was een overwinning van één dollar

Gevaar
Gevaar

Als deelnemers het podium betreden en op Jeopardy verschijnen, gaan we ervan uit dat hun ambities hoger uitvallen dan een prijs van één dollar. Helaas voor een luchtmachtluitenant op de show in 1993, is een prijs van één dollar alles wat zijn tijd bedroeg. Luitenant-kolonel Darryl Scott bevond zich aan de finish van de show met slechts een dollar op zijn naam. Het kostte hem zeker meer om er te komen!

Aanbevolen: