We hebben de meest populaire Game of Thrones-acteurs gerangschikt, op salaris

Inhoudsopgave:

We hebben de meest populaire Game of Thrones-acteurs gerangschikt, op salaris
We hebben de meest populaire Game of Thrones-acteurs gerangschikt, op salaris
Anonim

Game of Thrones was en zal naar alle waarschijnlijkheid een van de meest epische en spannende fantasyseries aller tijden blijven. De gevechten, draken, familieverraad en waanzinnige plotwendingen zijn nu verschroeid in de hoofden van miljoenen fans over de hele wereld die acht seizoenen afstemden om te zien wie bovenop de IJzeren Troon zou zitten en heerser zou worden van de Zeven Koninkrijken van Westeros (maak je geen zorgen, we zullen je de volledige titel besparen).

Niet iedereen weet misschien precies hoeveel elke acteur werd betaald voor hun ambtstermijn in de show. Gezien het hoge aantal sterfgevallen in de serie (die niet allemaal precies zo verliepen als in de originele boeken), zijn sommige sterren misschien verrast en zagen hun personage veel eerder dan verwacht worden gedood.

Dit is hoeveel elke acteur per aflevering verdiende. Zullen we ooit nog een van deze acteurs te zien krijgen in iets spannends en dat zal leiden tot meer enorme uitbetalingen voor hen? Alleen de tijd zal het leren.

20 Rose Leslie As Ygritte: $ 10.000 per aflevering

Rose Leslie als Ygritte in 'Game of Thrones&39
Rose Leslie als Ygritte in 'Game of Thrones&39

Jon Snow's ware liefde, Ygritte de wildling, was slechts drie seizoenen (2-4) te zien in Game of Thrones en werd al snel memorabel door haar plagen met de leider van de Night's Watch en haar slogan: "Weet je niets, Jon Sneeuw." Fans werden nog wilder nadat Leslie en Kit Harington daadwerkelijk een getrouwd stel werden. Leslie - die ook speelde in de hitserie Downton Abbey - verdiende echter slechts ongeveer $ 10.000 per aflevering voor haar rol, hoewel dit slechts een schatting is vanwege haar korte tijd in de show. Volgens celebritynetworth.com heeft Leslie een nettowaarde van ongeveer $ 4 miljoen.

19 Natalia Tena As Osha: $ 10.000 per aflevering

Natalia Tena als Osha in 'Game of Thrones&39
Natalia Tena als Osha in 'Game of Thrones&39

Net als Leslie is het salaris van Natalia Tena per aflevering op Thrones slechts een benadering vanwege haar korte tijd in de show. Tena - die ook bekend staat van het spelen van Nymphadora Tonks in de Harry Potter-serie - speelde Freefolk Osha, die gelieerd was aan House Stark. Ze zorgde vooral veel voor Bran en Rickon totdat Ramsay Bolton haar in seizoen 6 vermoordde. Tena's vermogen wordt geschat op $ 5 miljoen.

18 Conleth Hill As Varys: $ 100.000 per aflevering

Conleth Hill als Lord Varys in 'Game of Thrones&39
Conleth Hill als Lord Varys in 'Game of Thrones&39

Lord Varys, de eunuch die de altijd aanwezige metgezel van Tyrion Lannister was, diende als een deskundige adviseur die belangrijke waarschuwingen gaf aan veel van de hoofdpersonen in de show. Varys verscheen in bijna elke afzonderlijke aflevering van de serie en werd pas in de voorlaatste aflevering vermoord, nadat hij Daenerys had verraden. Hij werd echter niet als een hoofdpersonage beschouwd, dus ontving Conleth Hill slechts $ 100.000 per aflevering.

17 John Bradley als Samwell Tarly: $ 100.000 per aflevering

John Bradley als Samwell Tarly in 'Game of Thrones&39
John Bradley als Samwell Tarly in 'Game of Thrones&39

Als er één geliefd personage is in Game of Thrones, dan is het Sam. De Maester-in-opleiding was een trouwe vriend van Jon Snow als lid van de Nachtwacht en vocht tot het bittere einde hard voor de levenden. Het was uiteindelijk ook hij die aan Jon de waarheid onthulde dat hij een Targaryen is en dus een rechtmatige aanspraak op de IJzeren Troon heeft, dus hij kan niet als totaal onbelangrijk worden afgeschreven. Het salaris van Bradley is ook een schatting.

16 Aidan Gillen als Petyr 'Littlefinger' Baelish: $ 100.000 per aflevering

Aidan Gillen als Petyr 'Littlefinger' Baelish in 'Game of Thrones&39
Aidan Gillen als Petyr 'Littlefinger' Baelish in 'Game of Thrones&39

Petyr 'Littlefinger' Baelish bleek herhaaldelijk een van de meest slinkse personages in de hele serie te zijn. Uiteindelijk ontmoette hij zijn gelijke echter in seizoen 7, toen Sansa en Arya hem ter dood veroordeelden en de laatste de executie snel maar prachtig uitvoerde. Gillen is een Ierse acteur die ook bekend staat om zijn rollen in de Maze Runner-filmseries, Sing Street, Peaky Blinders en The Wire.

15 Gwendoline Christie als Brienne Of Tarth: $ 100.000 per aflevering

Gwendoline Christie als Brienne van Tarth in 'Game of Thrones&39
Gwendoline Christie als Brienne van Tarth in 'Game of Thrones&39

Brienne of Tarth is een ander ongelooflijk eervol personage in Game of Thrones dat voor het eerst de wereld van de show betrad als lid van Renly Baratheon's Kingsguard. Brienne had ook veel belangrijke momenten tijdens de serie, maar nogmaals, werd niet als cruciaal genoeg beschouwd om zoveel te verdienen als de top vijf sterren van de show. Christie staat ook bekend om haar rol als stormtrooper Captain Phasma in Star Wars: The Force Awakens en The Last Jedi.

14 Nathalie Emmanuel As Missandei: $ 100.000 per aflevering

Nathalie Emmanuel als Missandei in 'Game of Thrones&39
Nathalie Emmanuel als Missandei in 'Game of Thrones&39

Talloze fans schreeuwden gefrustreerd toen Nathalie Emmanuel's Missandei - Daenerys Targaryen's trouwe adviseur en vertaler en de minnaar van Grijze Worm - door Cersei Lannister werd geëxecuteerd nadat het leger van Khaleesi King's Landing naderde. Missandei begon als een slaaf en werkte zich op tot een vertrouwd en vrij lid van Daenerys' binnenste cirkel. Ondanks dat ze in zes seizoenen verscheen, verdiende Emmanuel slechts $ 100.000 per aflevering voor haar rol.

13 Rory McCann als Sandor 'The Hound' Clegane: $ 100.000 per aflevering

Rory McCann als Sandor 'The Hound' Clegane in 'Game of Thrones&39
Rory McCann als Sandor 'The Hound' Clegane in 'Game of Thrones&39

Sandor 'The Hound' Clegane verrukte fans met zijn chagrijnige houding en vuile mond gedurende de hele serie, waarin hij vooral klaagde over de beslissingen van Arya Stark. Zijn grote brandwonden op zijn voorhoofd en grote omvang maakten hem alleen maar intimiderend. Acteur Rory McCann - die onlangs ook de schurk Jurgen the Brutal speelde in Jumanji: The Next Level - verdiende echter slechts $ 100.000 voor zijn optreden in de show.

12 Iain Glen As Jorah Mormont: $ 100.000 per aflevering

Iain Glen als Jorah Mormont in 'Game of Thrones&39
Iain Glen als Jorah Mormont in 'Game of Thrones&39

Jorah Mormont was een vertrouwd lid van Daenerys Targaryen's binnenste cirkel en beleed zelfs zijn liefde voor haar. Hij was een van de velen die zijn leven verloren tijdens de strijd van de levenden tegen de doden, en het is niet verwonderlijk dat Khaleesi in die gedenkwaardige aflevering huilde om zijn kadaver. Iain Glen - die ook Batman speelt in de DC Universe-webserie Titans - voerde echter slechts het bevel over de eerder genoemde acteurs op Thrones.

11 Natalie Dormer als Margaery Tyrell: $ 100.000 per aflevering

Natalie Dormer als Margaery Tyrell in 'Game of Thrones&39
Natalie Dormer als Margaery Tyrell in 'Game of Thrones&39

Margaery Tyrell stond bekend als een vrouw die, net als Sansa Stark, verschrikkelijk veel geluk had met echtgenoten: Renly was verliefd op haar broer, Joffrey was een monster en Tommen was naïef en onervaren. Ze was een van de vele mensen die Cersei Lannister doodde door de Sept of Baelor in seizoen 6 in brand te steken. Dormer - die ook in The Hunger Games verscheen als Cressida - ontving slechts $ 100.000 per aflevering voor het spelen van Margaery.

10 Alfie Allen As Theon Greyjoy: $ 100.000 per aflevering

Alfie Allen als Theon Greyjoy in 'Game of Thrones&39
Alfie Allen als Theon Greyjoy in 'Game of Thrones&39

Theon Greyjoy was een personage waar fans tijdens de show verschillende meningen over hadden, vanwege zijn veranderende loyaliteit. Hij verraadde House Stark, maar hij verloste zichzelf ook door moedig tegen de doden te vechten en te worden geëlimineerd door de Night King. Hij werd ook onderworpen aan gruwelijke martelingen en werd 'Reek' genoemd door de sociopathische Ramsay Bolton. Allen - die ook in John Wick en The Predator heeft gespeeld - verdiende naar schatting $ 100.000 voor het spelen van Theon.

9 Richard Madden als Robb Stark: $ 175.000 per aflevering

Richard Madden als Robb Stark in 'Game of Thrones&39
Richard Madden als Robb Stark in 'Game of Thrones&39

Madden - een Schotse hunk die je nu misschien ook kent van zijn rollen in Assepoester uit 2015, de Netflix-serie Bodyguard en de Elton John biopic-musical Rocketman - duurde slechts drie seizoenen op Thrones, toen Robb Stark zijn leven verloor tijdens " The Rains of Castamere" episode, toen de Red Wedding werd gehouden. Madden zou ongeveer $ 175.000 per aflevering hebben verdiend en een nettowaarde van ongeveer $ 6 miljoen hebben.

8 Isaac Hempstead Wright As Bran Stark: $ 175.000 per aflevering

Isaac Hempstead Wright als Bran Stark in 'Game of Thrones&39
Isaac Hempstead Wright als Bran Stark in 'Game of Thrones&39

Veel fans waren in de war en overstuur nadat de seriefinale onthulde dat Bran - de kreupele Stark-jongen die in wezen veel van de gebeurtenissen van de show voorspelde en die diende als de opvolger van de titel van Three-Eyed Raven - de naam zou krijgen van de Lord of the Six Kingdoms en beschermer van het rijk. Wright, 20, die ook verscheen in The Awakening en The Boxtrolls, kreeg $ 175.000 per aflevering betaald voor zijn rol in Thrones.

7 Sophie Turner als Sansa Stark: $ 175.000 per aflevering

Sophie Turner als Sansa Stark in 'Game of Thrones&39
Sophie Turner als Sansa Stark in 'Game of Thrones&39

Sansa Stark heeft de hele serie niet echt gevochten, maar ze bewees zichzelf als een jonge vrouw die vastbesloten was zich door niemand te laten vertrappen zoals in haar jongere jaren. Sophie Turner - die ook verscheen in de laatste X-Men-film Dark Phoenix en die nu ook bekend staat als getrouwd met Joe Jonas - ontving $ 175.000 per aflevering voor haar rol in Thrones. En ze is pas 23 jaar oud! (Slechts een jaar ouder dan haar bestie en bruidsmeisje Maisie Williams.)

6 Maisie Williams als Arya Stark: $ 175.000 per aflevering

Maisie Williams als Arya Stark in 'Game of Thrones&39
Maisie Williams als Arya Stark in 'Game of Thrones&39

Je zou kunnen denken dat de 22-jarige Maisie Williams, die de felle, in Winterfell geboren Arya Stark speelde, een topbetaaldag zou verdienen, aangezien haar personage niet alleen afstudeerde aan de Faceless Men's Academy of Deceit, maar ook de Night King uitschakelde. Williams verdiende echter $ 175.000 per aflevering op Game of Thrones, niet zoveel als de top vijf acteurs in de show. Misschien gaat ze in de toekomst meer verdienen met andere grote rollen?

5 Nikolaj Coster-Waldau als Jaime Lannister: $500.000 per aflevering

Nikolaj Coster-Waldau als Jaime Lannister in 'Game of Thrones&39
Nikolaj Coster-Waldau als Jaime Lannister in 'Game of Thrones&39

Jaime Lannister, in het universum van Westeros bekend als "de Koningsmoordenaar" en "Prins Charmant" door fans van Game of Thrones, stond bekend als meedogenloos, had een incestueuze relatie met zijn duivelse zus Cersei en behandelde Brienne van Tarth als vuil - onder andere. De Deense acteur Nikolaj Coster-Waldau - die ook te zien was in films als The Other Woman en Gods of Egypt - is een van de vijf beste verdieners voor zijn rol in Thrones: hij ontving maar liefst een half miljoen per aflevering.

4 Lena Headey als Cersei Lannister: $500.000 per aflevering

Lena Headey als Cersei Lannister in 'Game of Thrones&39
Lena Headey als Cersei Lannister in 'Game of Thrones&39

Cersei Lannister ontmoette haar overlijden in de voorlaatste aflevering van Game of Thrones, 'The Bells'. Terwijl Daenerys hellevuur regende op King's Landing, verloren zij en Jaime samen het leven terwijl de fundamenten van het kasteel overal om hen heen instortten. Cersei stond erom bekend bijzonder gemeen te worden nadat alle drie haar kinderen het leven lieten. Headey - die ook speelde in 300, Dredd en Fighting With My Family - ontving $ 500.000 per aflevering voor haar tijd in de show, aangezien ze werd beschouwd als een van de top vijf sterren.

3 Peter Dinklage als Tyrion Lannister: $500.000 per aflevering

Peter Dinklage als Tyrion Lannister in 'Game of Thrones&39
Peter Dinklage als Tyrion Lannister in 'Game of Thrones&39

Je kent hem misschien voor het eerst van zijn rol als de dwerg Miles in Elf, maar sindsdien heeft Peter Dinklage de harten van velen gewonnen voor zijn rol als de geestige en door prostituees geobsedeerde Tyrion Lannister in Game of Thrones. Voor het spelen van de Master of Coin en uiteindelijk lid van de binnenste cirkel van Daenerys Targaryen, verdiende Dinklage - de enige Amerikaanse acteur onder de hoofdcast van Thrones - $ 500.000.

2 Kit Harington As Jon Snow: $ 500, 000 per aflevering

Kit Harrington als Jon Snow in 'Game of Thrones&39
Kit Harrington als Jon Snow in 'Game of Thrones&39

Kit Harington was ook de ster en uitvoerend producent van de BBC One historische drama miniserie Gunpowder, en verscheen in films als Pompeii en How to Train Your Dragon. Hij zal echter door velen waarschijnlijk voor altijd herinnerd worden als Night's Watch Lord Commander Jon Snow, de "kraai" waarvan lang werd gedacht dat hij een bastaardzoon van Ned Stark was, maar in feite Aegon Targaryen was, de rechtmatige erfgenaam van de IJzeren Troon. Harrington verdiende $ 500.000 per aflevering voor zijn rol als Jon Snow.

1 Emilia Clarke als Daenerys Targaryen: $ 500.000 per aflevering

Emilia Clarke als Daenerys Targaryen met haar draak in 'Game of Thrones&39
Emilia Clarke als Daenerys Targaryen met haar draak in 'Game of Thrones&39

Daenerys Targaryen bleek van begin tot eind een van de belangrijkste personages in de show te zijn. Khaleesi leek voortdurend te wankelen van een vriendelijke en medelevende leider tot een meedogenloze heerser, en haar dood door toedoen van Jon Snow in de seriefinale brak de harten van velen. Het is dan ook geen verrassing dat de 33-jarige Emilia Clarke ook een topbetaaldag verdiende voor deze iconische rol als moeder van Dragons.

Aanbevolen: