The Curse Of Oak Island: 15 dingen die de meeste mensen niet weten over de show

Inhoudsopgave:

The Curse Of Oak Island: 15 dingen die de meeste mensen niet weten over de show
The Curse Of Oak Island: 15 dingen die de meeste mensen niet weten over de show
Anonim

De gebroeders Rick en Marty Lagina uit Michigan nemen de kijkers mee terwijl zij en hun team van experts Oak Island opgraven, gelegen voor de zuidkust van Nova Scotia, Canada, op zoek naar schatten.

Volgens een van de heersende verhalen peddelden in 1795 drie jongens vanaf het vasteland naar het eiland nadat ze mysterieuze lichten hadden gezien. Toen ze daar aankwamen, vonden ze niemand, maar ze zagen een kuil in de grond bij een eik. Na het graven vonden ze een houten platform en stopten, maar het verhaal groeide en anderen kwamen graven. Ze vonden om de drie meter een houten platform, en toen ze de dertig meter bereikten, vonden ze een stenen plaat met een onherkenbaar schrift erop. Toen ze de plaat verplaatsten, begon de schacht die ze hadden gegraven zich met water te vullen en ze ontsnapten.

We hebben de vele geheimen van de show doorzocht om de meest interessante details te vinden die je waarschijnlijk hebt gemist.

15 Het was een verhaal in Reader's Digest dat (uiteindelijk) de show op gang bracht

Afbeelding
Afbeelding

Rick Lagina werd als jongen geïnspireerd door een artikel dat in 1965 in Reader's Digest verscheen, zozeer zelfs dat toen Oak Island in 2005 te koop kwam, hij zijn broer overhaalde om met hem in zee te gaan. Het verhaal inspireerde ook een hele golf van schatzoekers die in de jaren zestig en zeventig kwamen.

14 Reddit- en discussiegroepen zijn gevormd om te praten over de mysterie- en complottheorieën

Afbeelding
Afbeelding

De show heeft geleid tot meerdere online groepen die hun theorieën bespreken. Een van de belangrijkste vondsten was een kruis gemaakt van lood. Analyse traceerde de oorsprong van het metaal naar mijnen die in de 14e eeuw in Frankrijk in bedrijf waren. Dat en het ontwerp van het kruis leidden tot een van de meer populaire theorieën - dat de schat echt de Arc des Verbonds is.

13 Lokale geologen zeggen dat de geldput een natuurlijke formatie is

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl schatzoekers al twee eeuwen of langer geïnteresseerd zijn in Oak Island, is de belangstelling de afgelopen jaren sterk toegenomen vanwege de show. Lokale geologen zijn in de stemming gekomen met een theorie die een domper zet op de legende van de Money Pit. Ze zeggen dat het eiland veel kalksteen en gips bevat, zachte rotsen die na verloop van tijd eroderen.

12 Het tv-team heeft de gebruikelijke licenties niet nodig

Afbeelding
Afbeelding

Meestal heeft iedereen die in de grond graaft in de regio Nova Scotia, waar Oak Island ligt, een vergunning nodig. De tv-ploeg hoeft zich echter niet voor elke opgraving aan te melden, wat de zaak aanzienlijk zou ophouden.

11 De broers financieren hun eigen avonturen

Afbeelding
Afbeelding

De gebroeders Lagina bespreken zelden de innerlijke werking van hun operaties, en bijna nooit de regeling die ze hebben voor de reality-tv-show. Tijdens een interview gaven ze echter toe dat het merendeel van hun avonturen wordt gefinancierd door Marty Lagina en zijn zakenpartner, Craig Tester.

10 Het eiland staat ook bekend om zijn geesten

Afbeelding
Afbeelding

Lokale vissers hebben ongewone ervaringen gehad op en rond het eiland. Een ontmoeting wordt beschreven in een brief uit 1955. Een visser bevond zich in de buurt van het onbewoonde eiland en was verrast een gest alte aan de kust te zien. De gedaante riep hem en zei hem dat hij hem goud zou geven als hij zou overvaren. De matroos haastte zich weg.

9 Hoe logisch het ook lijkt, ze kunnen niet het hele eiland opgraven

Afbeelding
Afbeelding

De gebroeders Lagina hebben een belang van 50 procent in Oak Island Tours, Inc., het bedrijf dat het eiland bezit en beheert. In het begin overwogen de broers het hele oppervlak van het eiland af te graven, in de veronderstelling dat ze geen enkele schat konden missen. Maar enorme kosten en milieuproblemen maken het onpraktisch.

8 Sommige leden van de Lagina-familie geloven niet dat er een schat is

Afbeelding
Afbeelding

Rick en Marty Lagina hebben hun obsessie voor Oak Island geërfd van hun vader. Voordat hij passeerde, vroeg hij hen om door te gaan met zoeken en "goed te doen" met de schat die ze vonden. Veel leden van hun uitgebreide familie hebben ook meegeholpen aan de show, maar dat betekent niet dat iedereen aan boord is. De broers hebben toegegeven dat sommige familieleden het gewoon niet geloven.

7 De zevende dood is gebeurd - en het was een bemanningslid

Afbeelding
Afbeelding

Volgens de legende zou Oak Island zijn schat pas onthullen als er zeven doden waren gevallen. Toen de opnames voor de serie in 2014 begonnen, waren er slechts zes door de geschiedenis heen. De zevende was een bemanningslid wiens lichaam werd gevonden op de set, maar de details van zijn dood zijn geheim gehouden en werden nooit aangekondigd door de show of History Channel.

6 Mensen denken dat de dood van het bemanningslid werd veroorzaakt door de vloek

Afbeelding
Afbeelding

Het verhaal gaat dat slechts een paar uur voor zijn dood een lid van de bemanning aanwijzingen kreeg over de locatie van een geheim vrijmetselaarsheiligdom op het eiland waar hij een oude kaart kon vinden van een vrouw wiens grootvader maçonnieke grootmeester geweest. Het bemanningslid zei dat hij zou proberen te bewijzen dat de kaart echt was voordat hij deze aan de producenten zou presenteren.

5 Het was moeilijk om een archeoloog te vinden die de legende serieus zou nemen - en degene die ze vonden heeft onconventionele methoden

Afbeelding
Afbeelding

Oak Island is al eeuwenlang een mysterie - en toeristische attractie. Veel mensen waren begrijpelijkerwijs sceptisch. Maar de broers wisten dat ze een expert in de show nodig hadden om het geloofwaardig te maken. Uiteindelijk vonden ze Laird Niven, een archeoloog uit Nova Scotia. Zijn methodes - de grond opgraven met machines - zijn op zijn zachtst gezegd onconventioneel. Bij de meeste archeologische opgravingen gaat het om heel voorzichtig met de hand graven.

4 Het is de beste kabelshow in 2020

Afbeelding
Afbeelding

De combinatie van historisch mysterie, mogelijke schatten en eindeloze samenzweringstheorieën in de show is een monsterhit gebleken. The Curse of Oak Island komt als beste uit de bus voor kijkers van 18 tot 49 jaar, met een score van meer dan 3.2 miljoen kijkers per aflevering in januari 2020.

3 De vloek van het eiland wordt beschuldigd van doden, rivaliteit en ander ongeluk

Afbeelding
Afbeelding

De legende van de schat is een aspect van de geschiedenis van het eiland. De vloek is een andere. Veel mensen hebben hun spaargeld uitgegeven aan een mislukte zoektocht naar het goud van de piraat. Twee mannen - een vader en zoon - stierven tijdens hun zoektocht. In een ander geval werden twee mensen bittere rivalen over hun eigen schattenjacht. Pech lijkt het eiland net zo te achtervolgen als welke schat dan ook.

2 De Lagina Brothers zijn al 15 jaar op zoek naar Oak Island Treasure

Afbeelding
Afbeelding

De gebroeders Lagina zijn al 15 jaar actief in hun zoektocht. Vanaf hun zelf gefinancierde begin zijn ze een belangrijke stimulans geworden voor de lokale toeristenindustrie. De provincie Nova Scotia erkent dat feit en kende het productiebedrijf een coole $ 3 toe.5 miljoen van een tv-fonds voor 2019/20, een stijging van $ 500.000 ten opzichte van het bedrag dat ze het voorgaande jaar hadden ontvangen.

1 Menselijke botfragmenten, trappen in het moeras en andere mysterieuze vondsten zijn opgestapeld

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de allereerste aflevering vond een duiker een stenen pad dat nu onder water staat in het moerasgebied van het eiland. Bij één opgraving vonden de broers menselijke botfragmenten 160 voet diep in de aarde. Toen ze werden geanalyseerd, werd vastgesteld dat één set fragmenten van Europese oorsprong was, terwijl de andere uit het Midden-Oosten kwamen.

Aanbevolen: