20 MTV-shows uit de jaren 90 die een reboot nodig hebben

Inhoudsopgave:

20 MTV-shows uit de jaren 90 die een reboot nodig hebben
20 MTV-shows uit de jaren 90 die een reboot nodig hebben
Anonim

MTV is zo lang geleden gestopt met het naleven van de "M" in zijn naam dat de grap, "Ik herinner me dat MTV vroeger muziek speelde", op dit moment zelf een overblijfsel is. Voor degenen die zich de hoogtijdagen van de jaren 90 van het netwerk herinneren, was het de laatste keer dat geweldige, originele shows konden samengaan met urenlange muziekvideoblokken. En hoewel YouTube tegenwoordig de nieuwe - en waarschijnlijk permanente - thuisbasis is voor muziekvideo's, zou MTV zichzelf nog steeds opnieuw kunnen uitvinden als een kanaal met coole shows die niet alleen over zwangere tieners gaan.

Volledige openbaarmaking: een paar van de shows op deze lijst zijn nieuw leven ingeblazen sinds de jaren '90, en van sommige wordt gezegd dat ze momenteel opnieuw worden opgestart. Maar zolang een show oorspronkelijk bestond in dat decennium en de vermeende terugkeer ervan nog moet plaatsvinden, kwam het in aanmerking voor deze lijst. We zouden graag zien dat deze lijst achterhaald wordt, want dat betekent dat deze shows al terug zijn!

20 Je staat op mijn nek

Daria - Cartoon uit de jaren 90 - TV Show
Daria - Cartoon uit de jaren 90 - TV Show

Terwijl Beavis en Butt-head één facet van tieners uit de jaren 90 perfect hebben vastgelegd - lusteloos, gemakkelijk te amuseren en geobsedeerd door rockmuziek en vette snacks - heeft spin-off Daria de rest absoluut genageld. En het merk van snarky, overdreven angst van die show zou prima resoneren met rechteloze Gen Zers, wat hen laat zien dat ze meer gemeen hebben met hun ouders dan ze dachten.

19 Mr. Show Plus Judd Apatow is gelijk aan…

Ben Stiller in de aftiteling van The Ben Stiller Show
Ben Stiller in de aftiteling van The Ben Stiller Show

Netflix' Mr. Show spirituele reboot, W/Bob & David, bewees dat sketchcomedysterren uit de jaren '90 vaak nog genoeg over hebben om grappen over te maken. Dus de Bob van die show - ene meneer Odenkirk - zou zich ook moeten herenigen met oude vrienden Ben Stiller, Janeane Garofalo en Andy Dick om de andere schetsshow uit de jaren 90 waar hij deel van uitmaakte, The Ben Stiller Show, nieuw leven in te blazen.

18 Gooi ons nog een (Love)Line

Afbeelding
Afbeelding

Als er iets is waar de nieuwsgierige jeugd van tegenwoordig veel te gemakkelijk toegang toe heeft, dan is het wel verkeerde informatie over relaties en geestelijke gezondheid. Terwijl Loveline het grootste deel van de afgelopen twee decennia heeft geholpen om die goede strijd op de radio te bestrijden, willen de jonge mensen die begeleiding het meest nodig hebben, het in een visueel formaat zoals MTV in de jaren '90.

17 Zij is de rand

Aeon Flux animatieserie
Aeon Flux animatieserie

Het is een regelrechte tragedie dat de laatste keer dat we de schitterende wereld van Aeon Flux en zijn titulaire antiheld betraden, dit was via de teleurstellende live-actiefilm. Dus de geplande live-action reboot-serie die vorig jaar werd genoemd, moet worden geannuleerd voordat er nog meer schade wordt aangericht, en in plaats daarvan willen we nog een reeks geanimeerde afleveringen.

16 Wit en nerdy

Rare Al Yankovich in de film UHF
Rare Al Yankovich in de film UHF

Om de paar jaar lijkt de komische muzieklegende "Weird Al" Yankovic het uitzendsignaal van MTV over te nemen voor blokken van meerdere uren genaamd AL TV, gedurende welke tijd hij komische sketches zou doen, zijn video's zou afspelen en het meest bekende, het voeren van nep-interviews met beroemdheden. Met Yankovich niet alleen nog steeds in de buurt, maar even populair als altijd, lijkt meer AL TV een goed idee.

15 En in deze Claymation Corner…

De omroepers van Celebrity Deathmatch
De omroepers van Celebrity Deathmatch

Oorspronkelijk debuterend als een eenmalige post-Super Bowl-special, zou Celebrity Deathmatch kleiversies van beroemdheden tegen elkaar opnemen in belachelijke en brute worstelwedstrijden. Het is precies wat veel YouTube-kanalen nu doen, wat betekent dat er tegenwoordig duidelijk een publiek is voor dit soort dingen. Laten we beginnen!

14 Het soort show dat je bij kaarslicht bekijkt

MTV Undressed soundtrack cover
MTV Undressed soundtrack cover

Voor MTV-kijkers van een bepaalde leeftijd was Undressed niet alleen een van die shows waar je naar keek met je slaapkamerdeur dicht, maar het bracht ook veel mensen op het idee van verschillende soorten relaties die grotendeels afwezig waren in televisie destijds. Een reboot werd aangekondigd in 2018, maar moet nog plaatsvinden. Vingers gekruist.

13 Verenigde Staten van wat dan ook

De Sifl en Olly Show
De Sifl en Olly Show

Over tv-programma's gesproken die later zouden informeren over het soort inhoud waarvoor kinderen massaal naar YouTube zouden komen, de 'sterren' van de bizarre op sokpoppen gebaseerde comedyserie The Sifl en Olly Show zijn in verschillende vormen blijven bestaan op het internet sinds de annulering van de show in 1999. Maar we vinden dat ze weer een traditionele serie verdienen.

12 MTV's originele Jackass

Tom Green op de Tom Green Show
Tom Green op de Tom Green Show

Nogmaals, het is vrij duidelijk dat MTV ver vooruit liep op het gebied van het soort inhoud waar een groot deel van YouTube later omheen zou worden gebouwd, en dat geldt vooral voor grappenmaker en provocateur Tom Green. In plaats van dat Rob Dyrdek video's van andere mensen op MTV presenteert, zou The Tom Green Show er moeten zijn om nieuwe te maken.

11 Doug moet terugkomen Heeeeeere

De cast van The State van MTV
De cast van The State van MTV

Wat hebben Brooklyn Nine-Nine, Reno 911!, Wet Hot American Summer, Party Down, Stella en Children's Hospital allemaal gemeen? Het zijn slechts een paar van de films en tv-shows met in de hoofdrol en/of gemaakt door de cast van MTV's baanbrekende sketchcomedyserie The State, die veel te vroeg eindigde en veel te laat was voor een comeback.

10 Kom maar op met de popcorn

MTV-spelshow Remote Control met Ken Ober en Colin Quinn
MTV-spelshow Remote Control met Ken Ober en Colin Quinn

Met vroege optredens van toekomstige sterren Colin Quinn, Denis Leary en een pre-SNL Adam Sandler, was Remote Control MTV's hilarische en eigenzinnige popcultuurspelshow zoals die nu veel te zelden op tv te zien is. We weten niets over Sandler (tenzij het op Netflix stond), maar we durven te wedden dat Quinn en Leary terug zouden komen.

9 Late Night Animation Goes Gooey

Disco Destroyer van Liquid Television op MTV
Disco Destroyer van Liquid Television op MTV

Naast het feit dat het ons de originele shorts van Beavis and Butt-head en Aeon Flux bracht, was animatiebloemlezing Liquid Television gewoon een geweldige verzameling tekenfilms (en wat live-actie) die een generatie van tekenfilms (vooral die op Adult Swim). Het werd kort nieuw leven ingeblazen in 2014, maar verdient een comeback op lange termijn.

8 Laat het aan de profs over

John Stewart-afbeelding uit zijn MTV-dagen in de jaren 90
John Stewart-afbeelding uit zijn MTV-dagen in de jaren 90

Het internet heeft miljoenen mensen in staat gesteld om hun eigen originele inhoud te schrijven, produceren, regisseren en in de hoofdrol te spelen. Helaas zijn er maar weinigen die er echt goed in zijn. Daarom hebben we een nieuwe versie nodig van You Wrote It, You Watch It, de door Jon Stewart gehoste show waar de korte ideeën van gewone mensen tot leven werden gebracht door echte, getalenteerde professionals.

7 Lees hun lippen

LL Cool J en Chrissie Teagan van Lip Sync Battle
LL Cool J en Chrissie Teagan van Lip Sync Battle

Het is leuk om te zien hoe beroemde mensen doen alsof ze zingen in The Tonight Show en Lip Sync Battle. Maar de eer moet worden gegeven waar het moet: MTV's Lip Service deed dat precies in het begin van de jaren '90 (alleen met "burgers"). Het is niet meer dan eerlijk dat de maker terugkomt en een stuk van die taart krijgt.

6 Big Brain Academy

MTV-tekenfilm The Head
MTV-tekenfilm The Head

Een tijd lang probeerde MTV Adult Swim te zijn voordat Adult Swim iets was, een plek voor prime-time animatieseries gericht op volwassenen. Een deel van dit streven was iets dat "MTV Oddities" heette, wat aanleiding gaf tot een paar shows, waaronder The Head. Het verhaal van een man met een buitenaards wezen dat in zijn enorme schedel leeft, de hoogdravende gekte van The Head verdient nog een kans.

5 De lichten zijn daar veel helderder

MTV jaren 90 animatieserie Downtown
MTV jaren 90 animatieserie Downtown

MTV's animatieserie Clone High komt vaak voor op lijsten met te snel geannuleerde shows, en we waren het daar niet meer mee eens - hoewel het van 2002 tot 2003 loopt en het van deze lijst verwijdert. Een minder bekend MTV-geanimeerd wonder van één seizoen uit de jaren '90 is Downtown, dat net zo een heropleving verdient nadat het destijds onterecht over het hoofd werd gezien.

4 Je filmt het, je kijkt ernaar

Titelscherm van MTV-serie UNfiltered
Titelscherm van MTV-serie UNfiltered

Een van de vele uitlopers van het merk MTV News was UNfiltered, een show die zich richtte op door kijkers gemaakte beelden van kleinere problemen en nieuwsverhalen die anders niet de aandacht zouden krijgen die ze verdienden. Natuurlijk kunnen mensen dat spul nu gewoon zelf naar internet uploaden, maar het zou niet dezelfde aandacht krijgen als op een groot kabelnetwerk.

3 Een man en zijn junglekoningin

De Maxx
De Maxx

De enige andere nakomelingen van "MTV Oddities" die enige uithoudingsvermogen hadden, was The Maxx, gebaseerd op de stripreeks met dezelfde naam. Hoewel het erg van zijn tijd is, zou een nieuwe versie van The Maxx, als het goed wordt gedaan, nog steeds kunnen werken voor een modern publiek. Channing Tatum werkt naar verluidt aan een filmaanpassing - beschouw ons als voorzichtig optimistisch, zwaar op de voorzichtigen.

2 Gepresenteerd in Supermarionation

De machtige dondervogels
De machtige dondervogels

In de traditie van campy, op marionetten gebaseerde shows zoals The Fabulous Thunderbirds -- en Team America: World Police tot het uiterste verslaan -- kwam het kortstondige Super Adventure Team aanvankelijk en ging zonder veel aandacht, maar ontwikkelde zich al snel een cult-aanhang. Het zou al raar genoeg zijn om een nieuw publiek te vinden als MTV het nog een kans geeft.

1 Huh Huh, dat zou cool zijn

Beavis en Butt-head eten snacks op de bank
Beavis en Butt-head eten snacks op de bank

Het briljante van Beavis and Butt-head is dat zowel de mensen die meededen aan de grap als de mensen die zich daadwerkelijk identificeerden met de titulaire slappelingen van de show, er evenveel van genoten. De heropleving van de show in 2011 was uitstekend, hoewel vreemd van korte duur. Maker en ster Mike Judge lijkt meer geïnteresseerd in een tweede film dan in meer tv-afleveringen, hoewel beide ideaal zouden zijn.

Aanbevolen: